עם סלט ביצים? כממרח? עם כפית בתוספת מלח ולימון? בסלט? או בגואקמולי?
"חקלאי גרנות" החלה בשיווק זן אבוקדו "ריד". מדובר בזן מיוחד, הנחשב לאבוקדו האחרון של העונה, מצטיין במפלס אחוז שומן נמוך ביחס לסוגי אבוקדו אחרים, בעל מרקם קרמי מענג לאכילה.
אבוקדו מסוג ריד בעל אחוזי שומן נמוכים ביחס לסוגי אבוקדו אחרים, אך הדבר אינו פוגע במרקם שלו, שנשאר קרמי, עסיסי ובעל טעם ייחודי, מעט אגוזי. הריד צפוי להיות משווק עד לסוף יולי וניתן להשיגו בשווקים וברשתות המזון ברחבי הארץ.
אבוקדו מסוג ריד במטע של חקלאי גרנות צילום תומר גרינברג |
כיום נחשב אבוקדו גרנות לגורם מוביל בענף האבוקדו הישראלי, עם נתח שוק של כ-33% מהפרי הנקטף בארץ, כשכ- 70% מהתוצרת מיועדת לייצוא. בית האריזה לאבוקדו של גרנות נחשב לאחד הגדולים והמתקדמים בעולם וממוקם באזור התעשייה הסמוך לקיבוץ גן שמואל. כ-50,000 טון פרי מגיע לבית האריזה מדי שנה מכ- 35,000 דונם של מטעי גרנות, המתפרסים מקיבוץ נחשונים במרכז ועד לקיבוץ החותרים בצפון. כ-12,000 דונם אבוקדו נטעו בעשור האחרון בהשקעה של מעל לכ- 100 מיליון שקלים ועוד אלפי דונמים צפויים להינטע בשנים הקרובות.
"חקלאי גרנות" החלה בשיווק זן האבוקדו ריד. צילום: נדיה היבא |
אבוקדו מסוג ריד של חקלאי גרנות צילום מירב אשכנזי |
כשרות: הרב אפרתי ובד"צ עדה חרדית.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 6.90 – 10.90 ₪ לק"ג (המחיר הסופי נקבע על ידי רשתות השיווק).
להשיג ברשתות שופרסל, רמי לוי, ויקטורי, יוחננוף, מגה, חצי חינם, בשווקים הסיטונאים ובחנויות המתמחות.
עמוד חקלאי גרנות בפייסבוק: https://www.facebook.com/ GranotAgriculture
ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/ granot.agriculture/
בשיתוף חקלאי גרנות
קרדיט צילומים: תומר גרינברג, מירב אשכנזי-התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה, נדיה היבא
ערכה: נדיה היבא
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.