יום שבת, 6 בנובמבר 2021

ספר חדש של מנתח הלב המפורסם ד"ר סטיבן גאנדרי: פרדוקס הצמחים – הסכנות שבמזונות הבריאים שגורמות למחלה ולהשמנה

"פרדוקס הצמחים" של ד"ר סטיבן ר. גאנדרי ואוליביה בל ביוהל עוסק בדילמות, באמונות ובסכנות החבויות במזונות ובתזונה. בספר מתכונים והצעות לארוחות, דוגמאות לתכנון ארוחות ומתכונים לתוכנית "פרדוקס הצמחים".

רבים יודעים על חלבון המצוי בחיטה שעלול לגרום לדלקות שונות בגוף ואנשים ברחבי העולם מבזבזים מיליארדי דולרים על דיאטות נטולות גלוטן במאמץ לשמור על בריאותם. אולם, האם ייתכן שאנחנו מתעלמים משורש הבעיה? 

 בספר "פרדוקס הצמחים", הקרדיולוג ומנתח הלב המפורסם ד"ר סטיבן גאנדרי מגלה לנו שגלוטן הוא רק סוג אחד של חלבון רעיל ביותר, בשם לקטין, שמקורו בצמחים.

הספר שנכתב בשיתוף עם אוליביה בל ביוהל, חושף את הסכנות החבויות במזונות הבריאים שגורמות למחלה ולהשמנה.

פרדוקס הצמחים עטיפה קדמית. צילום: יחצ
ב"פרדוקס הצמחים", שתורגם עד היום ל-20 שפות, מגלה ד"ר גאנדרי כי גלוטן הוא רק סוג אחד של חלבון רעיל ביותר בשם לקטין שמקורו בצמחים. לקטינים מצויים בדגנים דוגמת חיטה, אך גם במזונות נטולי גלוטן שכולנו מתייחסים אליהם כאל בריאים, ובכלל זה פירות וירקות רבים, אגוזים, קטניות ומוצרי חלב רגילים. חלבונים אלה המצויים בזרעים, בדגנים, בקליפה ובעלי הצמחים, ממלאים תפקיד חשוב שהטבע ייעד להם: להגן על הצמחים מטורפיהם הרבים ובכלל זה מבני האדם.

ד"ר גאנדרי מטפל בהצלחה במרפאתו בקליפורניה בעשרות אלפי מטופלים שסובלים ממחלות אוטו-אימוניות, מסוכרת, מתסמין הבטן הדולפת, ממחלות לב, ממחלות נוירולוגיות ועוד. הוא עושה זאת בעזרת טיפול המרפא את התאים ואת מערכת העיכול ומזין את הגוף. עתה, בספרו החדש הוא משתף את קוראיו בתוכנית תזונה מצליחה ומוכחת שפיתח.

376 עמודים
כריכה רכה  
הוצאת אור-עם
שנת הוצאה: אוקטובר 2021
קטגוריה: עיון, בריאות
מחיר מומלץ לצרכן:98 שקל

להשיג באתר האינטרנט www.bookme.co.il ובחנויות הספרים הנבחרות

ערכה: נדיה היבא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

בירה מלכה וחברת הכרם מציגות מהדורת יום העצמאות ה-76 למדינת ישראל

בשורה משמחת לאוהבי הבירה:  בירה מלכה וחברת הכרם מציגות מהדורה ייחודית ליום העצמאות ה-76 למדינת ישראל שמוקדשת השנה לנשים הגיבורות של מאורעות ...