מותג מזון הבריאות האורגני GREENY השיק מוצר חדש: קמח כוסמת 100%, נטול גלוטן - שכן הכוסמת אינה דגן. מסיבה זו, הקמח מתאים לכל מי שנמנע מגלוטן.
הקמח, מתוצרת חברת "אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, מופק מטחינה של זרעי כוסמת קלויים. הקמח מכיל 100% כוסמת טבעית, ללא צבעי מאכל או חומרי טעם וריח.
הכוסמת היא צמח עשבוני חד-שנתי ממשפחת הארכוביתיים, שזרעיו משמשים לאכילה מזה כ-8,000 כבר אלפי שנים. מקור הצמח במזרח אסיה.
קמח הכוסמת מכיל חלבון (9.8 גרם חלבון ל-100 גרם), פחמימות (71 גרם ל-100 גרם), סיבים תזונתיים (3.7 גרם ל-100 גרם) וויטמינים שונים.
ברחבי העולם השימוש בקמח הכוסמת מוכר: ביפן למשל, מכינים ממנו איטריות סובה. בצרפת הקמח מכונה "בלה נואר" (קמח שחור) - ומכינים ממנו קרפים כהים, באירלנד - אופים מהקמח לחם כהה במיוחד, וברוסיה מכינים ממנו בליני ודייסה.
הקמח בעל צבע חום עמוק וטעם אגוזי. מי שמעדיף טעם נייטרלי יותר של קמח, מומלץ שיערבבו עם קמחים אחרים. הקמח טעים מאוד בשילוב שוקולד ופירות והוא מתאים להכנת קרפים, מאפינס, פנקייקים, פשטידות, קרקרים ולחמים.
כשר בהשגחת ועד הכשרות אוקראינה ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
מחיר: 10 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.
הקמח מוצע במבצע 1+1 עד סוף חודש יוני.
להשיג ברשתות מזון, בהן: יוחננוף, מחסני מזון, רשת שקדיה, לגעת באוכל, נקודת טבע ובחנויות הטבע המובחרות.
לפרטים: www.greenyisrael.com
הצעה למתכון: פשטידת ירקות במחבת, עם קמח כוסמת
באדיבות: ליטל מאיה דנון, מנחה של סדנאות תזונה
מצרכים:
1 תפוח אדמה בינוני, מגורד וסחוט
1 קישוא בינוני, מגורד וסחוט
1 בצל גדול, מגורד וסחוט
כוס גדולה עם עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר)
2 כפות קמח כוסמת
3 - 4 ביצים
1 כף שטוחה מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כף טחינה
1 כוס גבינה מגורדת שאוהבים (בולגרית, עיזים, מוצרלה, תום)
2 כפות שמן אגוזי מלך מזוכך
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים בקערה.
מחממים מחבת וכשהיא חמה, מוסיפים את השמן ואז את תוכן הקערה.
מטגנים למשך 5- 7 דקות על אש בינונית, כשהמחבת מכוסה. בודקים מדי פעם. כשצד אחד מזהיב-משחים – מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים את המחבת. מחזירים את המחבת לאש ומחליקים פנימה את הפשטידה למחבת ומטגנים את הצד השני שעוד לא טוגן.
ממשיכים לטגן עוד 3 דקות.
• מומלץ להגיש עם עם סלסת עגבניות, מתובלת במלח ובכפית של שמן אגוזי מלך בכבישה קרה.
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ
צילום מוצר – אייל קרן.
צילום מנה – ליטל מאיה דנון
עקבו אחרי גם באינסטגרם
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
ובקבוצה : מה נשמע? מה חדש?!
הקמח, מתוצרת חברת "אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, מופק מטחינה של זרעי כוסמת קלויים. הקמח מכיל 100% כוסמת טבעית, ללא צבעי מאכל או חומרי טעם וריח.
הכוסמת היא צמח עשבוני חד-שנתי ממשפחת הארכוביתיים, שזרעיו משמשים לאכילה מזה כ-8,000 כבר אלפי שנים. מקור הצמח במזרח אסיה.
קמח הכוסמת מכיל חלבון (9.8 גרם חלבון ל-100 גרם), פחמימות (71 גרם ל-100 גרם), סיבים תזונתיים (3.7 גרם ל-100 גרם) וויטמינים שונים.
ברחבי העולם השימוש בקמח הכוסמת מוכר: ביפן למשל, מכינים ממנו איטריות סובה. בצרפת הקמח מכונה "בלה נואר" (קמח שחור) - ומכינים ממנו קרפים כהים, באירלנד - אופים מהקמח לחם כהה במיוחד, וברוסיה מכינים ממנו בליני ודייסה.
הקמח בעל צבע חום עמוק וטעם אגוזי. מי שמעדיף טעם נייטרלי יותר של קמח, מומלץ שיערבבו עם קמחים אחרים. הקמח טעים מאוד בשילוב שוקולד ופירות והוא מתאים להכנת קרפים, מאפינס, פנקייקים, פשטידות, קרקרים ולחמים.
כשר בהשגחת ועד הכשרות אוקראינה ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
מחיר: 10 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.
הקמח מוצע במבצע 1+1 עד סוף חודש יוני.
להשיג ברשתות מזון, בהן: יוחננוף, מחסני מזון, רשת שקדיה, לגעת באוכל, נקודת טבע ובחנויות הטבע המובחרות.
לפרטים: www.greenyisrael.com
פשטידת כוסמת. צילום - ליטל מאיה דנון |
הצעה למתכון: פשטידת ירקות במחבת, עם קמח כוסמת
באדיבות: ליטל מאיה דנון, מנחה של סדנאות תזונה
מצרכים:
1 תפוח אדמה בינוני, מגורד וסחוט
1 קישוא בינוני, מגורד וסחוט
1 בצל גדול, מגורד וסחוט
כוס גדולה עם עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר)
2 כפות קמח כוסמת
3 - 4 ביצים
1 כף שטוחה מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כף טחינה
1 כוס גבינה מגורדת שאוהבים (בולגרית, עיזים, מוצרלה, תום)
2 כפות שמן אגוזי מלך מזוכך
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים בקערה.
מחממים מחבת וכשהיא חמה, מוסיפים את השמן ואז את תוכן הקערה.
מטגנים למשך 5- 7 דקות על אש בינונית, כשהמחבת מכוסה. בודקים מדי פעם. כשצד אחד מזהיב-משחים – מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים את המחבת. מחזירים את המחבת לאש ומחליקים פנימה את הפשטידה למחבת ומטגנים את הצד השני שעוד לא טוגן.
ממשיכים לטגן עוד 3 דקות.
• מומלץ להגיש עם עם סלסת עגבניות, מתובלת במלח ובכפית של שמן אגוזי מלך בכבישה קרה.
גריני - קמח כוסמת - צילום - אייל קרן |
הצילומים באישור שימוש היחצ
צילום מוצר – אייל קרן.
צילום מנה – ליטל מאיה דנון
עקבו אחרי גם באינסטגרם
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
ובקבוצה : מה נשמע? מה חדש?!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.