הפסטה מכוסמין, עדשים וקינואה אורגנית – מכילה שילוב מיוחד של מרכיבים: קמח מחיטת כוסמין, קמח מעדשים צהובות, קמח מקינואה וחלבון אפונה. הפסטה מוצעת בצורת פוזילי.
פשטידת פסטה עם גבינות וסלט ירוק ליד - צילום: נדיה היבא |
הנטורופתית יערה איכילוב כהן מציינת כי מגוון הרכיבים האיכותיים מהצומח מעניקים לפסטה טעם מיוחד וערך תזונתי רב: חיטת הכוסמין עשירה בחלבון ובוויטמיני B והיא מופחתת גלוטן לעומת חיטת הדורום ולכן היא קלה יותר לעיכול; העדשים הצהובות עשירות בחלבון, באבץ, בחומצה פולית ובסיבים תזונתיים ומעניקות תחושת שובע; הקינואה מכילה חלבון איכותי ומינרלים חיוניים כמו סידן, אשלגן ומגנזיום.
הפסטה מקמח קמוט – חוראסאן אורגני עשוי מזן חיטה קדום בשם "קמוט". על פי מחקרים מדובר בזן חיטה בן אלפי שנים, שמעולם לא עבר הכלאה ולא נעשו בו שינויים גנטיים. משמעות השם 'חוראסאן' היא "החיטה של הנביא", והאגדה מספרת שזו החיטה שנוח אכל בתיבה. לקמוט טעם אגוזי מתקתק המעניק לפסטה טעם מיוחד. הפסטה מוצעת בצורת פנה. הנטורופתית יערה איכילוב כהן מציינת כי הפסטה העשויה מחיטת הקמוט עשירה יותר בערכים תזונתיים מזן החיטה המודרני הנפוץ. היא עשירה יותר בחלבון, בוויטמיני B ומכילה מינרלים כגון אבץ, מגנזיום ואשלגן. היא אף מופחתת גלוטן ולכן נוחה יותר לעיכול.
תבואות - פסטות חדשות- פסטה מקמחי כוסמין עדשים וקינואה פסטה מקמח קמוט. צילום - אייל קרן |
הפסטות עשויות מרכיבים אורגניים בלבד, כך שהן נקיות מחומרי הדברה וכימיקלים מזיקים.
את הפסטות אפשר להכין בקלות כמו כל פסטה, ומגישים עם רוטב שאוהבים. אפשר גם להכין איתן פשטידות וסלטים.
הפסטות החדשות מצטרפות למגוון הפסטות האיכותיות של תבואות, בהן: פסטה טריקולור אורגנית מחיטת דורום המשלבת גם עגבניות ותרד אורגניים, פסטות מקמח כוסמין מלא אורגני ועוד.
תבואות - פסטה מקמח קמוט. צילום - אייל קרן |
פסטה מקמח כוסמין, עדשים וקינואה. צילום - אייל קרן |
הפסטות כשרות פרווה בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ו- STAR-K.
מחיר: 21.90 ₪ לאריזה של 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היחצ
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.