בתקופה זו רבים מאתנו נמצאים תחת מתח ולחץ, חרדות , חוסר וודאות, וגם נוטים לחפש כל הזמן מה לאכול ומה להכין במטבח להפגת המתחים. לאחרונה באופן אישי אין לי חשק להכין ארוחות מושקעות ונוטה להכין ארוחות מהירות וזריזות לבני הבית. ואם כבר בישול אז שהמנות יהיו ממרכיבים כמה שיותר בריאים, מופחתי קלוריות ופחמימות, שנמצאים במזווה ובמקרר בהישג יד.
בחיפוש מהיר במזווה מצאתי בהישג יד אטריות כמעט מוכנות: אטריות קונג'אק אורגניות של חברת תבואות מהירות הכנה, גוש של טופו ופטריות בשימורים. אז מה מכינים הכי זריז עם המרכיבים האלו כדי לא לשמוע שוב: מה יש לאכול?![]() |
אטריות קונג'אק של חברת תבואות. צילום: נדיה היבא |
1 מארז אטריות קונג'אק מכל סוג שאוהבים
2 קופסאות שימורי פטריות מסוננות מנוזלים, להקפיד שיהיו יבשות
1 קוביית טופו (איזה שאוהבים) חתוכות לרצועות
1 בצל לבן בגודל בינוני חתוך לרצועות דקות
2-3 כפות שמן רגיל (אפשר שמן זית למי שאוהב) לטיגון
תבלינים: מלח, פלפל שחור וחוואג' של מרק
במחבת וואק (אפשר גם במחבת רגילה למי שאין),
👈מחממים את השמן ומוסיפים את רצועות הבצל, מערבבים ומשחימים עד להזהבה קלה.
👈מוסיפים את הפיטריות ואת רצועות הטופו וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות,
![]() |
אטריות קונג'אק של חברת תבואות עם רצועות טופו ופטריות - מנה קלה, טעימה, מהירה להכנה ומשביעה. צילום: נדיה היבא |
האטריות פרווה, מתאימות לשומרי כשרות, לצמחונים, לטבעונים, לתזונה קטגונית ולשוחרי בריאות.
האטריות מגיעות במארז אטום עם נוזלים כשהן מוכנות לאכילה. צריך רק לסנן, לשטוף במים ולחמם במחבת או במיקרו לדקה או שתיים, לתבל בתבלינים שאוהבים, להוסיף רוטב או להוסיף למרק וזהו, מוכן. בגלל היכולת שלהן לספוח מים הן גם מאוד משביעות.
![]() |
אטריות קונג'אק בסגנון פסטה פנה (כולה: 270 גרם) צילום: נדיה היבא |
![]() |
אטריות קונג'אק אורגני בסגנון אורז (תכולה: 270 גרם). צילום: נדיה היבא |