לקראת החג מציעה חברת "תבואות" מבחר פירות מיובשים ואגוזים אורגניים, נקיים מרעלים ושאינם מהונדסים גנטית. הפירות מיובשים באופן טבעי (בשמש או ברוח יבשה), וכל הפירות והאגוזים גודלו ללא שימוש בכימיקלים והם ללא תוספת של סוכר, גופרית, חומרים משמרים או צבעים מלאכותיים. המוצרים משווקים באריזות עם פס המאפשר סגירה חוזרת, לשמירה על האיכות והטריות.
לקראת ט"ו בשבט מציעה חברת "תבואות" מבחר פירות מיובשים ואגוזים אורגניים. צילום: נדיה היבא |
בסקירה מתכון להכנת תפוחי עץ אפויים, מתובלים וממולאים בפירות מיובשים ואגוזים אורגניים - באדיבות חברת "תבואות".
לקראת ט"ו בשבט מציעה חברת "תבואות" מבחר פירות מיובשים ואגוזים אורגניים. צילום: נדיה היבא |
כשרות: פרווה, בהשגחת הבד"ץ בעל"ז ובאישור הרבנות הראשית בית שמש
מחיר: 14.90 - 25.90 ש"ח לאריזות במשקל 150 – 250 גרם (תלוי במוצר).
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
פרטים באתר הבית www.tvuot.co.il
פרטים באתר הבית www.tvuot.co.il
תפוחי עץ אפויים ממוצאים בפירות יבשים. צילום- PEXELS |
מתכון להכנת תפוחי עץ אפויים, ממולאים במשמשים וחמוציות מיובשים אורגניים, מתובלים ביין, קינמון וג'ינג'ר - באדיבות המתכונאית אריקה לוי
6 תפוחי עץ שמתאימים לבישול, שטופים
1/4 כוס משמשים מיובשים של "תבואות", חתוכים לקוביות קטנות
1/4 כוס חמוציות מיובשות של "תבואות"
1/4 כוס חלבה, מפוררת
1/4 כוס שברי ביסקוויט
מעט אגוזי מלך שבורים של "תבואות"
מעט צימוקים של "תבואות"
1/2 + 1/2 כפית קינמון אורגני של "תבואות"
1/2 – 3/4 כפית ג'ינג'ר (זנגוויל) אורגני של "תבואות"
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס יין מתוק
אופן ההכנה
🍏 לקלוף סביב לתפוחי העץ פס בעובי של כחצי ס"מ (באפייה, מונע מתפוח העץ להתבקע) ולהשאיר את שאר הקליפה. להוציא את תוך התפוח ולהשאיר בסיס ושוליים של סנטימטר
🍏 להניח את התפוחים המרוקנים, פתח כלפי מעלה, בפיירקס או בתבנית
🍏 את בשר התפוח (ללא הליבה והחרצנים) חותכים לקוביות, ומערבבים עם המשמשים, החמוציות, החלבה, הביסקוויט, הצימוקים, האגוזים ו-1/2 כפית קינמון
🍏 למלא את תפוחי העץ בתערובת
🍏 בסיר קטן לבשל את היין, 1/2 כפית קינמון, ג'ינג'ר וסוכר, עד להמסת הסוכר
🍏 לצקת את הסירופ שהכנו על ומסביב לתפוחים שבתבנית (הסירופ צריך להיות בערך בגובה חצי התבנית/תפוחי העץ)
🍏 לאפות בתנור בחום של 175 מעלות 30 – 45 דקות. מדי פעם להרטיב את התפוחים בסירופ. אם הסירופ מתאדה, להוסיף מעט מים רותחים ויין מהצדדים ולהנמיך את החום ל-165 מעלות. התפוחים מוכנים כאשר הם רכים למגע
🍏🍎 גיוון: להגיש עם גלידה, קצפת או שערות חלבה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.