יום ראשון, 27 ביוני 2021

"קלרה" - מסעדת שיפודים מבית טוב בראשון לציון

 רשת הקצביות "מעדני גורמה" השיקה לאחרונה את "קלרה" - מסעדת שיפודים מבית טוב בראשון לציון, עם הרבה בלונים, מוזיקה טובה שמחה, הרבה אלכוהול ואוכל מצויין. רשת השיפודיות החדשה מבוססת על איכות הבשר הגבוהה של "מעדני גורמה" במחירים מאד אטרקטיביים לצרכן.

הסניף הראשון הושק  ברחוב גבעתי 1 בראשל"צ , גודל הסניף 150 מ"ר והושקעו בו 1.5 מיליון ₪. במהלך שנת 2021 יפתחו עוד כ-3 סניפים ברחבי הארץ.

"קלרה" - מסעדת שיפודים מבית טוב בראשון לציון. צילום: נדיה היבא

"קלרה" - מסעדת שיפודים מבית טוב בראשון לציון. צילום: נדיה היבא
ב"קלרה" יוגשו מגוון רחב מאוד של בשרים. לצד המנות המוכרות כמו שיפוד פרגית, קבב ביתי, נקניקיות מרגז על הגריל, תמצאו גם כמה הפתעות מיוחדות כמו לדוגמא: דואטים של שיפודי אנטריקוט עם שקדי עגל, שיפודי פילה עם פרגיות וגם את "השווארמה של קלרה" העשויה מפרגית עסיסית עם תבלין שווארמה ביתי. את כל המנות ניתן יהיה לקבל בפיתה, בלאפה, או בצלחת.

המבקרים בסניפים והרוכשים דרך האתר יוכלו ליהנות משפע של מנות ראשונות, סלטים, ארוחות עסקיות וחבילות וקומבינציות משתלמות במיוחד לזוג, למשפחה ולחברים.

קלרה, שיפודיה מבית מעדני גורמה, צילום דרור עינב 

קלרה, שיפודיה מבית מעדני גורמה, צילום דרור עינב 
את מסעדת השיפודים הראשונה של קלרה ניתן יהיה למצוא בראשון לציון ברחוב גבעתי 1, או לרכוש דרך האתר WWW.KLARAONLINE.CO.IL  שיעלה לאוויר במהלך חודש יוני. 

לרגל ההשקה, במהלך חודש יוני, תוכלו גם לרכוש את המנות של קלרה דרך תן ביס, וולט, סיבוס ומשלוחה.

המקום כשר. בואו לפתוח שולחן רעבים!!!

"קלרה" - מסעדת שיפודים מבית טוב בראשון לציון. צילום: נדיה היבא
מנות מפנקות, חמות וטריות כמו בבית

"קלרה" - מסעדת שיפודים מבית טוב בראשון לציון. צילום: נדיה היבא
טעמתי פרגיות בפיתה שהיו טריות ואיכותיות בטעמם,  עשויות היטב ומתובלות בדיוק כמו שאני אוהבת.

"קלרה" - מסעדת שיפודים מבית טוב בראשון לציון. צילום: נדיה היבא
טעמתי גם נקניקיות מרגז מבשר בקר, טעימות ועסיסיות בחריפות עדינה, עם טחינה  טעימה וטרייה
בסמיכות מצויינת שהוכנה במקום.
על רשת "מעדני גורמה"
מעדני גורמה הינה רשת קצביות משפחתית, שהוקמה ב- 1972 וכיום מונה למעלה מ- 100 קצביות הפזורות בכל רחבי הארץ, ביניהם 7 קצביות-בית של "מעדני גורמה" ועוד למעלה מ- 100 קצביות במודל של חנות בתוך חנות ברשתות מזון נבחרות.

ב“מעדני גורמה” מייבאים באופן עצמאי את מירב הבשרים מארגנטינה ומאירופה תוך דגש על בחירת זני בקר איכותיים כמו האנגוס והפידלוט והנגשתם לצרכן במחירים נוחים. ההתמחות והניסיון רב השנים של בעלי החברה באים לידי ביטוי גם דרך המיון הקפדני, בחיתוך נכון, בניקיון, בקיצוב של נתחי הבשר ובנוסף גם במגוון עשיר של מוצרים ובפיתוח מוצרים ייחודיים. זאת לצד מקצועיות, ניקיון, כשרות ויחס אישי.

"קלרה" - מסעדת שיפודים מבית טוב בראשון לציון. צילום: נדיה היבא
המקום כשר, ממליצה להגיעה ולפתוח שולחן עם כל המשפחה כשאתם רעבים!!!

לרשת סדרה ייחודית ופופולרית שפיתחה, של מוצרים להכנה ״על האש״ בטעם ביתי הכוללת מגוון רחב של המבורגרים, קציצות, קבבים נקניקיות שיפודים ועוד.

לרשת ״מעדני גורמה״ כ-35 חנויות דגים במודל של חנות בתוך חנות ברשתות מזון נבחרות ו- 2 חנויות דגים עצמאיות.

לאתר החברה - https://www.gorme.co.il/

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

חברת "תבואות" משיקה רסק עגבניות אורגני מאיטליה

 חדש על המדף בישראל!!!

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה רסק עגבניות אורגני מאיטליה - ללא תוספת סוכר, מלח או חומרים משמרים.

רסק העגבניות מתאים להעשרה ולשדרוג של מגוון מאכלים ורטבים ובהם שקשוקה, רוטב לפיצה או פסטה, ממולאים, קטניות, מרקים, תוספות ועוד.

הרסק של "תבואות" מיוצר באיטליה מעגבניות אורגניות, אשר גודלו ללא חומרי הדברה,, דשנים כימיים או הנדסה גנטית. הרסק מוצע בקופסה קומפקטית ונוחה לשימוש במשקל 70 גרם - כך שרוב הסיכויים הם שלא תצטרכו לאחסן שארית במקרר.

צילום: נדיה היבא
את שקשוקה הביתית הכנתי  עם רסק עגבניות אורגני של חברת "תבואות".
שימו לב לצבע האדום הנהדר שנוצר מרסק העגבניות  האיכותי המשובח (לא הוספתי פפריקה), הרוטב יצא סמיך וטעים מאוד כמו שכל בני המשפחה מאוד  אוהבים, ולא הייתה בו חמיצות כמו ברסק עגבניות ממותג אחר. חייבת לציין שהכל חוסל וגם ביקשו שהכין עוד.

רסק או רכז עגבניות מיוצר מעגבניות בשלות ועם זאת קשות, והוא משמש כמרכיב המתכונים שונים. מדובר במעין משחה סמיכה בצבע אדום כהה, המיוצרת בשתי רמות של ריכוז: BX22  ו-BX28.  

BX  הוא קיצור המילה בריקס, שמשמעותה אחוז החומר היבש/מוצקי העגבנייה בנוזל. באופן כללי, הרסק המרוכז יותר מתאים יותר למרקים ולקדירות, ואילו המרוכז פחות מתאים לרטבים ולבישול קצר יותר. הרסק האורגני של תבואות בריכוז של BX22.

חברת "תבואות" משיקה רסק עגבניות אורגני מאיטליה. צילום: אייל גרניט

כשרות: פרווה, בד"צ מהדרין מילאנו ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
מחיר: 2.5 ש"ח לקופסה במשקל 70 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

חברת "תומר" משיקה סדרה של אורז: תאילנדי, פרסי ויסמין ומתכון להכנת אורז עם טנזיה

חברת "תומר", המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון (משנת 1983), משיקה סדרה איכותית של אורז: אורז פרסי, אורז תאילנדי ואורז יסמין.

כל אחד מסוגי האורז נהדר בפני עצמו ונהדר כתוספת חמה או קרה, כפשטידה, כסלט, בממולאים, ארנצ'יני ואפילו כקינוח. "תומר" מציע מתכון לאורז יסמין עם טנזיה - איך אתם אוהבים את האורז שלכם ואיזו מנה תכינו אתם מכל סוג של אורז?

אורז לבן עם תבשיל בשר בקר ושעועית לבנה. צילום: נדיה היבא
 אני נוהגת לגוון כשאני מכינה אורז, גם חשוב אם אני רוצה אורז "חגיגי"  או אורז לבן רגיל לאמצע השבוע. סוגי האורז שאני נוהגת להכין ומאוד אוהבים בבית הם: אורז עם איטריות דקות, אורז עם גזר ונתחי פרגיות (הכל בסיר אחד סוג של אושפלו), אורז עם אפונה ושמיר (להיט בבית, מכינה תמיד כמות כפולה) , אורז עם גרגרי חומוס וכוסברה, אורז לבן אחד אחד, אורז עם בצל מטוגן ועדשים (מג'דרה)  אורז עם בצל ופיטריות טריות, אורז לבן עם תוספת בצל מטוגן שקדים, צימוקים, פיסטוקים ושומשום (אורז חגיגי לחגים) וכמובן חובה אורז עם ממולאים שונים, ועוד ועוד.

הסדרה החדשה של "תומר" מציעה שלושה סוגי אורז אהובים במיוחד בישראל, המתאימים למגוון מתכונים:
  •  אורז פרסי - גרגרים לבנים וארוכים וטעמם עדין. נחשב לאורז יציב וחזק שאינו נוטה להישבר ולכן יותר "בטוח". יוצא "אחד אחד"
  •  אורז יסמין - גרגירים ארוכים ולבנים בטעם אגוזי המזכיר את האורז הבסמטי, אך בהשוואה אליו הוא יותר רך ומכיל פחות עמילן
  •  אורז תאילנדי - גרגירים ארוכים מאוד בטעם עדין. מתאים למוקפצים ולאורז עם רוטב בשלל טעמים. האורז הנפוץ בתאילנד.
אורז תאילנדי ואורז יסמין של חברת "תומר" . צילום: נדיה היבא
אורז הוא הגידול הרביעי בתפוצתו בעולם. מדובר בדגן נטול גלוטן המשמש כמזון עיקרי של למעלה ממחצית אוכלוסיית העולם. ניתן לגדלו כמעט בכל מקום אך הוא מצריך עבודה רבה והרבה מים. הוא תורבת לראשונה בסין ובהודו. מהודו, התפשט גידולו לאפריקה, בה מגדלים אורז מזה כ-3,500 שנים. עדויות לגידול אורז בארץ ישראל - סביב הכנרת ואגם החולה - קיימות החל מהתקופה ההלניסטית, והאורז מוזכר בין מיני הדגן והקטניות.

קיימים כמה סוגי אורז, אותם נהוג לסווג לפי צורת הגרגר: אורז ארוך, בינוני או אורז עגול/קצר. הארוך (למשל בסמטי, יסמין ופרסי) הוא אורז פחות דביק, משום שהגרגר מכיל פחות עמילן מהסוגים העגולים (למשל אורז לסושי או לריזוטו). זו גם הסיבה בגללה מומלץ להשתמש באורז עגול לסושי (כי רוצים שהאורז "יידבק"). אם רוצים אורז "אחד אחד" – יש להעדיף את אחד מסוגי האורז הארוך.

אורז אפשר להכין בסיר עם מכסה, בתנור או במיקרוגל. בכל אחד מסוגי ההכנה יש להקפיד להשאיר את הכלי/הסיר מכוסה לפחות עוד 5 דקות, כדי שהאורז ימשיך להתבשל עם האדים שנוצרו בכלי.

מחיר: 8.90 – 10.90 ש"ח לאריזה במשקל 1 ק"ג.
כשרות: פרווה, בד"ץ מהדרין הרב רובין.
להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.
צילום - FREEPIK אורז עם טנזניה
מתכון להכנת אורז יסמין עם טנזיה - בצל מקורמל, פירות יבשים, סילאן ויין
באדיבות המתכונאית אריקה לוי, וחברת "תומר"

מצרכים:
לאורז
3 כוסות אורז יסמין של "תומר"
5 כוסות מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 – 1/2 כפית פפריקה חריפה

לטנזיה
4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, פרוסים דק
100 גרם שקדים פרוסים/צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
1/2 כוס יין לבן חצי יבש או יבש
1/4 כוס סילאן של "תומר"
1/2 כפית פלפל שחור
8 שיני שום, פרוסים דק
3/4 כוס פירות יבשים, מגולענים (משמש/שזיף/צימוקים)
מלח
פלפל שחור

הוראות הכנה:
אורז
  • לטגן אורז בשמן עד שכמעט חצי מהם מלבינים. להוסיף את המים הרותחים, מלח ותבלינים ולערבב. לטעום את המים המתובלים ולוודא שהם מעט מלוחים. אם חסר מלח – להוסיף
  • להביא לרתיחה, לכסות ולהעביר לאש הכי נמוכה, למשך 15 דקות. לכבות ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות. להסיר את המכסה ולאוורר את האורז בעזרת מזלג. לכסות שוב, כדי לשמור את החום
טנזיה
  • לחמם מחבת. כשהיא חמה, להוסיף שמן. 
  • לטגן בצל להזהבה. להוסיף שום ולערבב. להוסיף יין, סילאן, פירות יבשים, מלח ופלפל. לערבב ולבשל עד שהנוזלים נעלמים.
הגשה: להניח את האורז בקערת הגשה ולפזר מעל את הטנזיה ושקדים/צנוברים.

חברת "תומר" משיקה סדרה של אורז: תאילנדי, פרסי ויסמין . צילום: עידו קימלוב
חברת "תומר יבוא ושיווק מוצרי מזון" (משנת 1983), מייבאת ומשווקת מאות מוצרי מזון איכותיים ומקוריים ובהם מבחר גדול של מותגים מהעולם: קוסקוס DARI ממרוקו, נקטרים ומיצים 100% פרי של RAUCH מאוסטריה, Fruitango – קונפיטורות ומעדני פרי מבולגריה, פסטה REGGIA מאיטליה, MEXIFOODS – טורטיות ממקסיקו, תה של AHMAD TEA מאנגליה, טונה Caprimar מספרד ועוד. החברה משווקת גם את מותג "תומר" שבבעלותה ועוד מגוון מותגים ישראליים ובהם לחמי, גלעם ועוד. מוצרי החברה משווקים בשוק הקמעונאי והמוסדי.

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...