יום שלישי, 6 בפברואר 2024

"בשבילי מוצר ישראלי" - חברת אחוה יוצאת בקמפיין לקידום מוצרים המיוצרים בישראל

בתקופה זו אין יותר ממשמח אותי, שיש לי אפשרות לקחת חלק ולפרגן לעסקים ישראליים בארץ - "בשבילי הכי חשוב מוצר ישראלי".

מהטחינה טורקיז המעודכת והטעימה להפליא, שכל בני הבית אוהבים - הקטנים, קטנטנים וגם הגדולים ושהולכת נהדר עם כל דבר בצלחת או בכריך אני נוהגת להכין כמעט כל יום עם מים קרים, מלח, פלפל שחור, שום קצוץ דק דק, מיץ מלימון טרי ופטרוזיליה קצוצה דק דק.

"בשבילי מוצר ישראלי" צילום: נדיה היבא
וכמובן לא שכחנו את חטיפי החלוה 50% שומשום הנהדרת, בריאה ומזינה, שכולנו מחזיקים קבוע בתיק: הקטנים בתיק בית הספר לנשנוש מתוק בהפסקות, והגדולים בתיק לעבודה, למשרד או ליד המחשב כשמתחשק משהו מתוק וטעים.

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ודברי מאפה הישראלית המובילה, יוצאת בקמפיין פרסום לקידום מוצרים המיוצרים בישראל, בדגש על מוצרי מזון כחול-לבן. 

מוצרי אחוה למערכות הביטחון במלחמה צילום יעל האן
החברה מעלה פרסום חוצות, בנתיבי איילון ובצמתים מרכזיות ברחבי הארץ, בשילוט על גבי אוטובוסים ותחבורה ציבורית וכן פרסום ברשתות החברתיות, תחת הסלוגן "בשבילי מוצר ישראלי". 

חברת "אחוה", בבעלות משפחת מלאך, נחשבת למובילת שוק הטחינה והחלוה בישראל. תשלובת המפעלים, הממוקמים באריאל, מעסיקים 265 עובדים, מייצרים מידי יממה 70 טון טחינה גולמית, 30 טון חלוה ו-25 טון מוצרי מאפה. 

יעקב מלאך יור חברת אחוה צילום אילן ספירא
לדברי יעקב מלאך, יו"ר חברת אחוה, "כל בני משרתים ושירתו בצבא בשרות משמעותי, מבחינתי אספקה לצבא ולשירות הבטחון זה קודש". לדבריו, דווקא בתקופה מאתגרת זו, כשכל עם ישראל ומפעלי התעשייה מגויסים למאמץ המלחמתי, יש להעדיף מוצרים המיוצרים כאן על פני מותגים מיובאים.

בתוך כך מדווחת החברה, כי הדרישה המוגברת של מערכת הביטחון למזון מזין, בעל ערך תזונתית רב והמספק אנרגיה זמינה, הביאה לצריכה מוגברת למוצרי "אחוה". מאז פרוץ המלחמה פועל המפעל, המתמחה בייצור מוצרי טחינה, חלוה ודברי מאפה, סביב השעון, וזאת במטרה לעמוד בביקושים העצומים של כלל מערכות הביטחון והבריאות. 

המוצר הבולט הוא החלוה במנות הקרב, הנארזת בקופסת שימורים וחטיף החלוה הקלאסי של המפעל. עוד בולטת היא הטחינה המעודנת המשווקת בבקבוק לחיץ, המתאימה לצריכה ישירות מאריזתה ומומלצת ע"י דיאטנים ותזונאים רבים. 

בשבילי מוצר ישראלי צילום אחוה
"בשבילי מוצר ישראלי" . צילום: נדיה היבא
לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של אחוה, "אנו גאים לייצר טחינה שורשית ארץ ישראלית ולהיות מפעל שמלווה את צה"ל ומערכת הביטחון בכל מלחמות ישראל, מתקופת הפלמ"ח, הלח"י והאצ"ל, מלחמת העצמאות ועד היום".

עמוד אחוה בפייסבוק: https://www.facebook.com/achvafood/ 
ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/achvafood

קרדיט לצילומים: יעל האן, אילן ספירא - השימוש בצילומים ללא תמורה, נדיה היבא

מתכון להכנת קרפ סוזט ברוטב חמוציות

אין כמו לחגוג את יום המשפחה שהולך ומתקרב אלינו בצעדי ענק, ואת הביחד כמה שאפשר, במיוחד בימים קשים  אלה שבהם כולנו נמצאים. 

לשיפור מצב הרוח, חברת "פרימור", יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים המובילה בישראל, מגישה לרגל יום המשפחה, יחד עם הבלוגרית אולגה טוכשר ("המרכיב הסודי"), מתכון משגע לקרפ סוזט, המורכב מקרפ ורוטב חמוציות מתוק , מענג. טעים וטוב לנשמה.
המתכון קל להכנה ומתאים להגשה ביום המשפחה, לאירוח ובכל הזדמנות חגיגית אפשרית. 

קרפ סוזט ברוטב חמוציות של פרימור צילום אולגה טוכשר
מתכון להכנת קרפ סוזט ברוטב חמוציות
מצרכים (ל- 4 קרפים, תכפילו כמויות בעת הצורף):


2 ביצים
2 כפות סוכר
300 מ"ל (¼1 כוסות) חלב / חלב צמחי / מים
100 גרם (1/2 כוס + 3 כפות) קמח
מעט שמן לטיגון

לרוטב חמוציות:

120 מ"ל (1/2 כוס) נקטר חמוציות של פרימור
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
50 גרם חמאה / שמן קוקוס

להגשה: כדור גלידה וניל/וניל עוגיות

קרפ סוזט ברוטב חמוציות צילום אולגה טוכשר
אופן ההכנה:

1. מכינים את הבלילה: טורפים היטב את הביצים, סוכר, חלב והקמח בקערה גדולה עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה. מניחים בצד לכ-10 דקות.

2. מחממים מעט שמן במחבת נונסטיק ויוצקים לתוכה תוך כדי תנועה סיבובית כחצי כוס מהבלילה ומשטחים את הבלילה על פני המחבת. מטגנים על להבה בינונית עד שקצוות הקרפ מתחילים להשחים קלות והופכים בזהירות לצד השני. ממשיכים עם יתר הבלילה. עורמים את הקרפים בצלחת אחד על השני ומכסים כדי שיישארו רכים.

3. מכינים את הרוטב: יוצקים לאותה מחבת את מיץ החמוציות, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה ומערבבים את התערובת עד שהחמאה נמסה ונטמעת ברוטב.

4. מוסיפים למחבת את הקרפים, זה אחר זה, ומטגנים קצרות ברוטב משני הצדדים. מקפלים כל קרפ לחצי וקיפול נוסף לרבע.

5. מעבירים את הקרפים לצלחת הגשה, יוצקים מעל את שאריות הרוטב, מניחים כדור גלידה ומגישים.

קרדיט לצילומים: אולגה טוכשר- התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה

סוגת משיקה לראשונה שימורי תירס וקטניות מוכנות לאכילה

חדשים על המדף של סוגת:  שימורי תירס וקטניות טעימות ומוכנות לאכילה שחייבים להחזיק אותם קבוע בכל מזווה או ארון מטבח ושתמיד יהיו בהישג יד בשעת ...