יום שבת, 25 במאי 2019

חדש על המדף: סדרת ממרחים טבעוניים חדשה בסגנון גבינת שמנת למותג "משומשו"

סדרת מוצרים חדשה של המותג הטבעוני "משומשו" בקטגוריית תחליפי החלב הצומחת בישראל ובקטגוריית המוצרים הטבעוניים מגיעה אל המדפים לקראת שבועות.

המותג, המצוי בבעלות קיבוץ גן-שמואל וחברת "הדר פוד", משיק סדרת ממרחים טבעונית בסגנון גבינות שמנת, הכוללת בשלב הראשון ארבעה מוצרים חדשים:

סדרת ממרחים טבעוניים חדשה בסגנון גבינת שמנת למותג "משומשו". צילום: נדיה היבא
סדרת ממרחים טבעוניים בסגנון שמנת משומשו צילום גיא צורף

ממרח בטעם טבעי, ממרח עם זיתים וממרח עם שום שמיר על בסיס רכיבי קוקוס, עם 9% שומן בלבד וממרח בסגנון קלאסי עם 25% שומן.

כל המוצרים מכילים סידן ברמה גבוה, ללא חומר משמר וללא אלרגנים. הסדרה החדשה תצטרף אל מוצרי המותג שעיקרם גבינות צהובות טבעוניות, מגורדת לפיצה ואפיה וכן גבינות מלוחות טבעוניות בטעמים שונים.

סדרת הממרחים החדשה טעימה להפליא, מצוינת לשימוש בכריכים, קינוחים ולהעשרת רטבים.

🌹🌹ממרח בטעם טבעי על בסיס רכיבי קוקוס: ממרח משמשו בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת עם 9% שומן על בסיס רכיבי קוקוס. מצוין למטבלים, למריחה בכריכים ולשימוש בקינוחים.

🌹🌹ממרח בסגנון קלאסי על בסיס רכיבי קוקוס: ממרח משמשו בסגנון קלאסי על בסיס רכיבי קוקוס, במרקם עשיר של גבינת שמנת, עם 25% שומן. מתאים למריחה בכריכים, מטבלים, שימוש בקינוחים ולהקרמת רטבים ומרקים.

🌹🌹ממרח עם זיתים על בסיס רכיבי קוקוס: ממרח משומשו במרקם עשיר של גבינת שמנת, עם 9% שומן ובתוספת חתיכות זיתים ירוקים. מתאים למריחה בכריכים, כמטבל ולהעשרת רטבים.

🌹🌹ממרח עם שום שמיר על בסיס רכיבי קוקוס: ממרח משומשו עם 9% שומן, בסגנון גבינת שמנת ובתוספת שום ושמיר, מצוין למריחה בכריכים, כמטבל ולהעשרת רטבים.

סדרת ממרחים טבעוניים חדשה בסגנון גבינת שמנת למותג "משומשו". צילום: נדיה היבא
סדרת ממרחים טבעוניים חדשה בסגנון גבינת שמנת למותג "משומשו". צילום: נדיה היבא
סדרת ממרחים טבעוניים חדשה בסגנון גבינת שמנת למותג "משומשו". צילום: נדיה היבא
מוצרי "משומשו" מיוצרים במפעל החדש של החברה בקיבוץ גן-שמואל.
כל המוצרים הינםללא סויה, גלוטן, לקטוז וללא אלרגנים אחרים.
בעתיד צפוי המפעל והמותג "משומשו" להתרחב לייצור מוצרים טבעוניים נוספים.

סדרת הממרחים החדשה תשווק ברשתות המזון ברחבי הארץ ובחנויות הטבע.
כשר בהשגחת הבד"ץ עדה חרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: 16.90 ₪ לאריזת 200 גרם.

ערכה וצילמה: נדיה היבא

עקבו אחרי גם באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
ובקבוצה : מה נשמע? מה חדש?! 
 



מתכון להכנת פשטידת ירקות במחבת עם קמח כוסמת

מותג מזון הבריאות האורגני GREENY השיק מוצר חדש: קמח כוסמת 100%, נטול גלוטן - שכן הכוסמת אינה דגן. מסיבה זו, הקמח מתאים לכל מי שנמנע מגלוטן.

הקמח, מתוצרת חברת "אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, מופק מטחינה של זרעי כוסמת קלויים. הקמח מכיל 100% כוסמת טבעית, ללא צבעי מאכל או חומרי טעם וריח.

הכוסמת היא צמח עשבוני חד-שנתי ממשפחת הארכוביתיים, שזרעיו משמשים לאכילה מזה כ-8,000 כבר אלפי שנים. מקור הצמח במזרח אסיה.

קמח הכוסמת מכיל חלבון (9.8 גרם חלבון ל-100 גרם), פחמימות (71 גרם ל-100 גרם), סיבים תזונתיים (3.7 גרם ל-100 גרם) וויטמינים שונים.

ברחבי העולם השימוש בקמח הכוסמת מוכר: ביפן למשל, מכינים ממנו איטריות סובה. בצרפת הקמח מכונה "בלה נואר" (קמח שחור) - ומכינים ממנו קרפים כהים, באירלנד - אופים מהקמח לחם כהה במיוחד, וברוסיה מכינים ממנו בליני ודייסה.

הקמח בעל צבע חום עמוק וטעם אגוזי. מי שמעדיף טעם נייטרלי יותר של קמח, מומלץ שיערבבו עם קמחים אחרים. הקמח טעים מאוד בשילוב שוקולד ופירות והוא מתאים להכנת קרפים, מאפינס, פנקייקים, פשטידות, קרקרים ולחמים.

כשר בהשגחת ועד הכשרות אוקראינה ובאישור הרבנות הראשית לישראל.

מחיר: 10 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם. 
הקמח מוצע במבצע 1+1 עד סוף חודש יוני.

להשיג ברשתות מזון, בהן: יוחננוף, מחסני מזון, רשת שקדיה, לגעת באוכל, נקודת טבע ובחנויות הטבע המובחרות.
לפרטים: www.greenyisrael.com

פשטידת כוסמת. צילום - ליטל מאיה דנון

הצעה למתכון: פשטידת ירקות במחבת, עם קמח כוסמת
באדיבות: ליטל מאיה דנון, מנחה של סדנאות תזונה

מצרכים:
1 תפוח אדמה בינוני, מגורד וסחוט
1 קישוא בינוני, מגורד וסחוט
1 בצל גדול, מגורד וסחוט
כוס גדולה עם עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר)
2 כפות קמח כוסמת
3 - 4 ביצים
1 כף שטוחה מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כף טחינה
1 כוס גבינה מגורדת שאוהבים (בולגרית, עיזים, מוצרלה, תום)
2 כפות שמן אגוזי מלך מזוכך


אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים בקערה.
מחממים מחבת וכשהיא חמה, מוסיפים את השמן ואז את תוכן הקערה.
מטגנים למשך 5- 7 דקות על אש בינונית, כשהמחבת מכוסה. בודקים מדי פעם. כשצד אחד מזהיב-משחים – מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים את המחבת. מחזירים את המחבת לאש ומחליקים פנימה את הפשטידה למחבת ומטגנים את הצד השני שעוד לא טוגן.
ממשיכים לטגן עוד 3 דקות.

• מומלץ להגיש עם עם סלסת עגבניות, מתובלת במלח ובכפית של שמן אגוזי מלך בכבישה קרה.

גריני - קמח כוסמת - צילום - אייל קרן
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ
צילום מוצר – אייל קרן.
צילום מנה – ליטל מאיה דנון

עקבו אחרי גם באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
ובקבוצה : מה נשמע? מה חדש?! 
 

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...