יום חמישי, 16 במרץ 2023

"לחמים וכריכים" - ספר מתכוני אפייה דיגיטלי, דלי פחמימה, ללא גלוטן ומתכון להכנת מיני בייגל"ס אמריקאיים

לאחר שנתיים של פיתוח מתכונים, מחקר באפייה ללא גלוטן וללא סוכר ולקראת חג הפסח משווקת עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, ללא גלוטן מה- Hatafrit ספר מתכונים דיגיטלי: "לחמים וכריכים", עם 15 מתכונים דלי פחמימה, קלים ומהירים להכנה, טעימים ובריאים.

ספר לחמים וכריכים של עדי גבירצמן. צילום עדי גבירצמן.
המתכונים בספר "לחמים וכריכים", מחוללים מהפיכה באפייה ומציגים בפנינו עולם חדש ועשיר של חומרי גלם מזינים ומייטיבים שמסייעים להתמודדות עם השינוי בהרגלי האכילה של אלו הרגישים לגלוטן, סוכרתיים ובכלל. המתכונים, שנבנו בקפידה עבור כל מי שרגיש לגלוטן, או צריך להפחית צריכה של פחמימה, טעימים בדיוק כמו הגרסאות המקוריות – וקלים יותר לאפייה מאשר לחמים מסורתיים.

"ספרי המתכונים שלי נוצרו מתוך הרצון שלי לפתח ארוחות וחטיפים בריאים וקלים להכנה המתאימים לכל הרגישויות שלי, ומתוך ההבנה כי בישול ואפייה ללא גלוטן וללא סוכר נראיםלכולנו כמו מאבק בלתי אפשרי! אבל, בהחלט אפשרי וניתן לאכול טעים, בריא ומזין, ללא גלוטן וללא תוספת מיותרת של סוכר!! והרבה מזה תלוי בנו ובנכונות שלנו להכין ולהתארגן מראש." מסבירה עדי גבירצמן.

המתכונים קלים, מהירי הכנה ומהווים חוויה בריאה.על ידי שימוש בקמחי אגוזים, שקדים, קוקוס, פשתן ועוד, כבסיס לסגנון האפייה הזה, ניתן להפוך בקלות כל מתכון לבריא יותר.

לחמים וכריכים ספר מתכונים לפסח ללא גלוטן של עדי גבירצמן. צילום עדי גבירצמן.  

לחמים וכריכים ספר מתכונים לפסח ללא גלוטן של עדי גבירצמן. צילום עדי גבירצמן.  
בין המתכונים המאוגדים בספר: לחם כריכים ליום-יום עם מתכון מנצח לקלאב-סנדוויץ' האהוב והמוכר, חלה רכה ומפנקת, עם מתכון לכריך סביח של צהרי שישי, ברד-פודינג (לחם שהוא גם קינוח), בייגל'ס קלילים, לחם מלא מפשתן ועוד. הספר שמגיע בגרסה דיגיטלית ירוקה, ניתן להורדה ושמירה בקלות ויכול לשמש מתנה אידיאלית להעניק להורים, סבים וסבתות ולכל אחד.

המתכונים שבספר מתאימים גם לחג הפסח והם אינם מכילים קמח או גלוטן.

מבין כל המתכונים  הנפלאים שבספר הדיגיטלי "לחמים וכריכים" של עדי גבירצמן, הנה מתכון להכנת:

מיני בייגלס ללא גלוטן צילום עדי גבירצמן  

מיני בייגלס ללא גלוטן צילום עדי גבירצמן 
מיני בייגל"ס אמריקאיים קטנים ושמנמנים - מתאים גם לחג הפסח
הבייגל"ס טעימים, מפנקים ומתאימים לכל רגע ואירוח, בארנץ' של שבת בבוקר, ערב מול הטלוויזיה וארוחת עשר במשרד.

המלצה: אל תוותרו על התוספת של התבלין (הכל על בייגל) משום שהוא תורם רבות לטעם של הבייגל הזה.
הגישו לצד הבייגל גבינה וירקות.

מצרכים (5 יחידות):
1.5 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס אבקת חלבון
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית קסנטן גאם
1 כפית ממתיק סוכר חום
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 כפות יוגורט יווני
2 כפות מים חמים

לציפוי:
1 ביצה עם 1-2 כפות מים
תבלין הכל על בייגל everything on a bagle

הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית בייגל"ס או תבנית אפייה "רגילה" משומנת או נייר אפייה מעל.

2. בקערה גדולה לערבב ביחד את הרכיבים היבשים; קמח שקדים, אבקת חלבון, קסנטןגאם, אבקת אפייה, ממתיק ומלח.

3. להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים; ביצה, חמאה מומסת ומים ולערבב היטב לקבלת תערובת בצקית אחידה.

4. לחלק את התערובת שהתקבלה ל-5 כדורים. כל כדור לחורר בעדינות במרכז בעזרת האצבע ולעצב לצורה של בייגל.
מומלץ   להרטיב לפני כן את הידיים משום שהבצק דביק וזה מקל על העבודה איתו.

5. להבריש את הבייגל'ס בתערובת ביצה ולפזר מעל את התוספות שאנחנו רוצים.

6. להכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק', עד לקבלת הזהבה.

7. להמתין 10-15 דק' לצינון של הבייגל לפני שמחלצים מהתבנית, חוצים וממלאים בכל טוב.

מחיר :  39.90 ש"ח , לרכישה בלינק המצורף:
https://hatafritnewbooks.ravpage.co.il/Sandwiches2

קרדיט לצילומים: באדיבות עדי גבירצמן - מאושרים לשימוש ללא תמורה.
ערכה: נדיה היבא

הקולקציה האביבית החדשה של קייטרינג מונייר

האביב כמעט כבר כאן ואיתו ערב חג הפסח וגם ימי חול המועד והחופשות. ערב חג הפסח הוא החג שבו נוהגים להרים כוסית "לחיים" ולברך אחד את השנייה בכל משרד בין אם הוא קטן או גדול, בחדרי הנהלות, בחברות הייטק וגם נוהגים לכבד ולשמח את הנוכחים במיטב מטעמים וקינוחים לקראת החג הקרב ובא.

לרגל האביב קייטרינג מונייר, מכפיל את ההיצע: מגשים בשני קונספטים מצד אחד – מגש מושחת, עשיר בטירוף – מצד שני, מגש בריא, רענן וצמחוני/ טבעוני!

הרמת כוסית  של מונייר צלם אפיק גבאי מאשרת פרסום תמונה 
חידוש טעים ומרהיב מבית קייטרינג מונייר לכבוד האביב המתקרב וחג הפסח הממשמש ובא – ומתאים גם להרמת הכוסית המסורתית לכבוד החג: בחירת אופי האירוח על ידי הלקוח. מונייר הכינו שתי אלטרנטיבות טעימות להפליא, ואתם צריכים רק לבחור ביניהן:

האופציה ה"מושחתת": מגשי אירוח שופעי כל טוב, המכילים, בין השאר: מוס אוריאו, רוגלעך קראנץ' שוקולד וסוכריות, קרמבו ורוד חגיגי ובורגר פורטובלו.

האופציה האביבית – טבעונית: פיתה'לה אבוקדו – לחם מלא, ג'בטה דגנים בטטה, קרואסון קוואקר - משמש, תפוח, גבינת עזים, ברוסקטות ומטבלים, סלט ירוק אביבי.

הרמת כוסית מונייר אופציה אביבית טבעונית  צלם אפיק גבאי מאשרת פרסום תמןנה ללא תשלום
את שתי האופציות מלווה ערכת עיצוב מהממת צבעונית ומלאה בסטייל, שתהפוך את האירוע למרהיב גם ויזואלית. 

הערכה מכילה:
🌺 זרי פרחים טריים, ניצניות, חרציות וגיבסניות
🌺 ראנר בהדפס פרחוני ואביבי למרכז השולחן
🌺 פלייסמייטים עם משפטים מגניבים ברוח החג

מחירים:
🌺 מגש קינוחי כוסות מוס אוריאו 12 יח' 174.00 ש"ח
🌺 מגש רוגלך קראנץ שוקולד סוכריות 15 יח' 116.00 ש"ח
🌺 מגש קרמבו ורוד חגיגי 15 יח' 150.00 ש"ח
🌺 מגש בורגר פורטבלו 12 יח' 140.00 ש"ח
🌺 ג'בטה דגנים בטטה - טבעוני 18 יח' 136.00 ש"ח
🌺 מגש ברוסקטות ומטבלים - טבעוני 220.00 ש"ח

כריכים של מונייר צלם אפיק גבאי מאשרת פרסום תמונה ללא תשלום 

פיתלה אבוקדו של מונייר צלם אפיק גבאי מאשרת פרסום תמונה ללא תשלום 
כבר למעלה מ-15 שנה שקייטרינג מונייר מכינים מגשי אירוח חגיגיים ומרשימים מלאים בכל טוב. המבחר של מונייר כולל מנות קלאסיות לצד מנות ייחודיות ומפתיעות לכל סוגי האירועים.

וגם אם אתם לא מפיקים אירוע במשרד - אתם עדיין יכולים ליהנות מכל הטוב הזה, כי את מגשי האירוח של מונייר ניתן להזמין דרך האתר: www.munier.co.il, משלוחים בכל רחבי הארץ ובחנות המפעל: יוסף ספיר 7, ראשון לציון. כשרות: בד"צ בית יוסף.

בשיתוף קייטרינג מונייר
קרדיט צילומים: אפיק גבאי -התמונות מאושרות לפרסום ללא תשלום
ערכה: נדיה היבא

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...