יום שלישי, 2 באפריל 2019

מותג מזון הבריאות "GREENY" מציע שמן אגוזי מלך כשר לפסח ומתכונים להכנת מצה בריי מתוקים ומלוחים

לכבוד פסח, מותג מזון הבריאות GREENY מציע שמן אגוזי מלך כשר לפסח, מזוכך ובעל ניחוח אגוזי עשיר, המתאים להכנה של מגוון מתכונים מלוחים ומתוקים של מצה-בריי, ועוד מאכלים רבים וטעימים אחרים.

השמן, מתוצרת חברת "אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, מופק מאגוזי מלך מובחרים והוא מתאים לטיגון, תיבול ובישול מגוון מאכלים. ניחוחו האגוזי העשיר מתאים מאוד לטיגון מצה-בריי פריכים.

כשר פרווה בהשגחת בד"צ בית יוסף.
מחיר: כ- 28 ש"ח לבקבוק של ליטר.

להשיג ברשתות מזון, בהן: יוחננוף, זול ובגדול, מחסני מזון, חינם פלוס, ובחנויות הטבע.
לפרטים: www.greenyisrael.com

מצה בריי עם בצל. צילום מנה – חברת GREENY

הצעה למתכוני מצה בריי לחג הפסח
מצה בריי פיקנטי
את המצה בריי האלה כדאי להגיש עם מטבלים כמו טחינה, מיונז מעורבב עם טבסקו, גוואקמולי או סלסה.
מצרכים:
2 מצות
3 כפות חלב (או מים, לגירסת פרווה)
2 ביצים
1/2 כפית שום גבישי
מלח ופלפל (לבן או שחור)
1 בצל (בינוני) לבן – חתוך לפרוסות דקות
1 בצל סגול (קטן) – חתוך לפרוסות דקות
שמן אגוזי מלך מזוכך לטיגון

הוראות הכנה:
• לטגן את הבצלים בשמן אגוזי מלך מזוכך עד לשקיפות. להוציא לצלחת ולצנן. להשאיר את השמן במחבת.

• להרטיב היטב את המצות במי ברז ולפורר בקערה. להוסיף את שאר החומרים - כולל הבצלים - ולערבב היטב.

• לחמם את השמן בו טוגנו הבצלים. לצקת תלולית מעיסת המצה במחבת ולשטח אותה מעט. לצקת תלולית נוספת לידה, וכך, עד שהמחבת מתמלאת. כעבור 2 – 3 דקות, כשצד אחד של המצה בריי זהוב-שחום – להפוך לצד השני.

• להוציא ולהניח בצלחת מרופדת בנייר סופג. להגיש מייד (אם נשאר - אפשר לשמור במקרר ולחמם שוב בתנור או בטוסטר אובן חם).

גריני - שמן אגוזים. צילום - אייל קרן

מצה-בריי מתוקים
מצרכים:
2 מצות
3 כפות חלב (או מים, לגירסת פרווה)
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית אבקת קינמון
שמן אגוזי מלך מזוכך לטיגון

הוראות הכנה:
• להרטיב היטב את המצות במי ברז ולפורר בקערה. להוסיף את שאר החומרים – למעט הסוכר והקינמון - ולערבב היטב.

• לחמם 2- 3 כפות שמן אגוזי מלך במחבת. לצקת תלולית מעיסת המצה-בריי במחבת ולשטח אותה. לצקת תלולית נוספת לידה, וכך, עד שהמחבת מתמלאת. כעבור 2 – 3 דקות, כשצד אחד של המצה בריי זהוב – להפוך לצד השני.

• להוציא ולהניח בצלחת מרופדת בנייר סופג.

לערבב את הסוכר והקינמון ולהניח בקערה שטוחה. לערבב את המצה בריי החמים בתערובת הסוכר, ולהגיש מייד (אם נשאר - אפשר לשמור במקרר ולחמם שוב בתנור או בטוסטר אובן חם).

חג פסח טעים, ושמח  🌺🌺 

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ

עקבו אחרי גם באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
ובקבוצה : מה נשמע? מה חדש?! 


"תבואות" מציעה קמח חומוס כשר לפסח וגם מתכון להכנת "פקורה"

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לחג הפסח - קמח חומוס איכותי כשר לפסח, המתאים להכנה של מגוון מאכלים נהדרים, ומנות טעימות ומגוונות לחג ולחול המועד.

קמח החומוס, המיוצר מגרגרי חומוס טבעיים, עשיר בערכים תזונתיים ובהם חלבון, פחמימות מורכבות, אשלגן, ברזל, סידן ומינרלים שונים. 

הקמח מתאים כתחליף ביצה במתכונים שונים ומשמש גם כחומר "מדביק" בהכנת קציצות. כאשר מטגנים אותו, הוא מקבל טעם המזכיר פלאפל. קמח החומוס פופולארי במיוחד במטבח ההודי והטבעוני.

אפשר להכין מקמח החומוס מגוון מאכלים – חביתה טבעונית, קציצות, פשטידות, גונדי ועוד.

מחיר: 13.90 ש"ח (לאריזה של 500 גרם).
כשר לפסח בהשגחת הרבנות מטה יהודה.

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

לפרטים: www.tvuot.co.il


ירקות מטוגנים בבלילת קמח חומוס. צילום מנה – חברת תבואות
צילום Pixabay

הצעה למתכון: פאקורה
ירקות מטוגנים בבלילת קמח חומוס - כרובית, פלפל, תפוח אדמה, חציל ובצל

מצרכים:
1 כרובית – מופרדת לפרחים בינוניים
1 פלפל אדום או כתום, חתוך לרצועות בעובי ½1 ס"מ
2 תפוחי אדמה בינוניים עם קליפה, שטופים
1 חציל חתוך לפרוסות בעובי 1-½1 ס"מ
1 בצל, חתוך לרצועות בעובי ½ ס"מ

לבלילה:
3 כוסות קמח חומוס של "תבואות"
3 כוסות מים

תבלינים: 
סה"כ 6 כפיות של התבלינים הבאים (ביחס שטעים לכם: מי שאוהב יותר שום – ישים יותר שום, מי שלא פפריקה חריפה – יוותר עליה, וכו'): שום גבישי, כמון, פפריקה, פפריקה חריפה, גרגרי הל, מלח ופלפל שחור.
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
• מבשלים את הכרובית ותפוחי האדמה במים רותחים כ-10 דקות. מסננים ומצננים. מקלפים את תפוח האדמה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-½ ס"מ.

• בקערה מתאימה מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח חומוס ותבלינים. מוסיפים מים לאט לאט ומערבבים עד שמתקבלת בלילה סמיכה, ללא גושים.

• מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, מחבת או סוטאז' מתאימים.

• טובלים כל ירק בבלילה (על הבלילה לכסות את כולו) ומכניסים לשמן הרותח. כשהבלילה מזהיבה, להוציא למסננת. מטגנים על להבה בינונית-גבוהה בכמה סבבים. את הבצלים מכינים כך: לוקחים חופן פרוסות, מצפים בבלילה ומניחים בשמן הרותח, בתלולית קטנה.

• מגישים חם.

• אפשר להגיש עם מטבלים שונים, צ'אטני עגבניות פיקנטי או עם מיץ מלימון טרי.


קמח חומוס  של תבואות. מחיר מומלץ לצרכן:13.90 ש"ח - צילום אייל גרניט

חג פסח טעים, ושמח  🌺🌺 

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ

עקבו אחרי גם באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
ובקבוצה : מה נשמע? מה חדש?! 


"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...