יום שני, 20 באוגוסט 2018

חדש על מסכי הקולנוע: "עשיר בהפתעה" Crazy Rich Asians

לאוהבי הקומדיות הרומנטיות, את הסרט הזה לא תרצו להחמיץ!!!
המבקרים כבר כתבו עליו: "הקומדיה הרומנטית של השנה",  "סרט הדייטים המושלם",  "קומדיה חכמה, מרעננת ועשירה בהומור".




רייצ'ל וניק זוג ניו יורקי צעיר, מאוהב ותוסס, כבר יוצאים יחד מעל לשנה כאשר ניק מזמין את רייצ'ל להצטרף אליו לסינגפור לחתונתו של חברו הטוב ולהכיר לראשונה את משפחתו. 

על הדרך מגלה רייצ'ל כי יאנג שכח לספר לה פרט אחד חשוב על חייו ועל משפחתו. 
מתברר שהוא לא רק נצר לאחת המשפחות העשירות ביותר במדינה, אלא גם אחד הרווקים המבוקשים ביותר. 

להיות הצמודה של ניק שם את רייצ'ל באור הזרקורים במהלך הביקור, כשלאורכו היא פוגשת ברווקות נקמניות וקנאיות וגרוע מכך, אמו של ניק (יאן), שאינה מרוצה מרייצ'ל ועד מהרה מתברר כי בעוד כסף לא יכול לקנות אהבה, זה בהחלט יכול לסבך את הדברים.










במאי:     ג'ון מ'. צ'ו  
שחקנים: קונסטנס ווהנרי גולדיןמישל יאו 
ז'אנר:     קומדיה רומנטית
אורך הסרט: 129 דקות
מקום/שנה:  ארה"ב 2018
הגבלת גיל:  13+
הקרנת בכורה:  23.8.2018

הסרט באדיבות Tulip entertainment

ערכה: נדיה היבא

"נטורינה" - תחליפי חמאה ומרגרינה עשירים בשמן קוקוס ובשמן זית לאפייה ובישול

מהפיכה בתחום באפייה!!!
הכירו את "נטורינה" - תחליפי חמאה ומרגרינה עשירים בשמן קוקוס ובשמן זית, המתאימים לאפייה ולבישול.

שמרית, חברת מוצרי האפייה מהגדולות והמובילות בישראל, משווקת לרגל ראש השנה וחגי תשרי את נטורינה, סדרת תחליפי חמאה ומרגרינה עשירים בשמן קוקוס ובשמן זית, המתאימים לאפייה ולבישול.


סדרת תחליפי מרגרינה - נטורינה שמרית צילום טופ טאץ

סדרת נטורינה כוללת שני מוצרים חדשים וייחודיים: 

  • נטורינה לאפייה על בסיס שמן קוקוס 
  • נטורינה לאפייה על בסיס שמן זית. 


הסדרה נהנית מיתרונות רבים - היא ללא שומן מוקשה, ללא חומרים משמרים, ללא שומן טראנס, טבעונית ומועשרת בשמן קוקוס אך ללא טעם הקוקוס ובמרקם חלק, מתאימה לשימוש במגוון רב של מאפים, כתחליף לחמאה או מרגרינה ביחס זהה במתכון.


נטורינה תחליף מרגרינה עשיר בשמן קוקוס שמרית. צילום יחצ

נטורינה לאפייה על בסיס שמן קוקוס, מבוססת שמן קוקוס הנחשב בריא בזכות התכולה הגבוהה של חומצות השומן הבינוניות. חומצות אלה מתחמצנות במהירות ויוצרות אנרגיה ואינן נאגרות ברקמת השומן. 

נטורינה לאפייה על בסיס שמן זית נהנית מסגולותיו הבריאותיות של שמן הזית, בעיקר הריכוז הגבוה של חומצה אוליאית (אומגה 9). חומצה זו שומרת על איכותו של שמן הזית גם בתהליך החימום או הטיגון ושומרת ששמן זית לא יעבור תהליך חמצון. 


נטורינה תחליף מרגרינה עשיר בשמן זית שמרית. צילום יחצ


הנטורינה עוברת תהליך פיזיקלי, אשר מקנה לה את המרקם המוצק, אך אינו יוצר את היווצרות השומן המוקשה והטראנס.

לדברי יובל קמפ, מנכ"ל חברת "שמרית", לאור הניסיון רב השנים של חברת שמרית בתחום האפייה והיכרותה עם צורכי הענף, פיתחה החברה סדרת תחליפי שומן המבוססת על שמנים צמחיים בעלי ערכים תזונתיים מוספים. "הסדרה החדשה מהווה תחליף פרווה וטבעוני לחמאה וכן תחליף בעל יתרונות תזונתיים על פני מוצרי המרגרינה הקיימים כיום בשוק, הממשיכים מסורת ארוכה של איכות".

כשר פרווה בהשגחת בד"צ עדה חרדית.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 7 ₪ לאריזת 200 גרם; ניתן להשיג במחיר מבצע לחגים.
להשיג ברשתות השיווק ברחבי הארץ.

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ

מתכון להכנת טוסט גבינת עיזים וממרח פלפלים ללא גלוטן

לרגל שנת הלימודים שבפתח מגישה חברת שר (Schär), בשיתוף השף והדיאטן אודי ברקן, טוסט קל הכנה וטעים, עם לחם טרי ללא גלוטן. 

במתכון לחם אוורירי ורך מסוג "רוסטיקו", בשילוב גבינת עיזים של "ליב" וממרח פלפלים. 
הטוסט מתאים כארוחת בוקר או ערב מזינה להורים וילדים וכן ככריך נפלא לבית הספר. 

הלחם הטרי של שר, המשווק על ידי חברת ליב, הוא היחיד בישראל אשר מגיע מוכן לאכילה, ללא צורך בהקפאה וללא חומרים משמרים, זאת הודות לאריזת וואקום חדשנית.


טוסט גבינת עיזים וממרח פלפלים ומוצרים שר - צילום גל זהבי

מצרכים:
לטוסט:
2 פרוסות לחם טרי ללא גלוטן "רוסטיקו" של שר
3 כפות ממרח פלפלים (ראה מתכון)
4 פרוסות גבינת עיזים "ליב"
3-4 עלי אורגנו טריים
1 כפית שמן זית
לממרח הפלפלים:
5 פלפלים קלויים
1 שן שום
1 כף דבש
1/2 כוס אגוזי מלך
2 כפות רכז רימונים
1/2 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית צ'ילי יבש חריף גרוס


לחם רוסטיקו שר - חברת ליב צילום יחצ

אופן ההכנה:
1. טוחנים את כל רכיבי ממרח הפלפלים ושומרים במקרר.

2. מורחים את שתי פרוסות הלחם בממרח הפלפלים, מניחים את פרוסות גבינת העיזים
והאורגנו וסוגרים.

3. מורחים את הטוסט משני הצדדים במעט שמן זית וצולים בטוסטר לחיץ כ-10 דקות.

4. מומלץ להגיש לצד סלט קטן של עלי רוקט, עלי בזיליקום, אגוזי מלך קצוצים ומלפפון
פרוס.

בתיאבון ושנת לימודים מוצלחת!


ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ

"תבואות" משיקה פסטה אורגנית חדשה: פטוצ'יני מקמח כוסמין מלא ומתכון לפטוצ'יני ברוטב אלפרדו קלאסי

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה פסטה ייחודית, מיובאת מאיטליה: "פטוצ'יני מקמח כוסמין מלא אורגני".

הפטוצ'יני (פסטה שטוחה ורחבה) מכיל אך ורק קמח כוסמין מלא ואורגני ומים. הכוסמין הוא זן דגן קדום שהשימוש בו היה נפוץ במזרח התיכון וברחבי אירופה מתקופת הברונזה ועד ימי הביניים. לאחר שגילו שקל יותר לגדל ולעבד חיטה, נזנח גידולו.


תבואות - פטוצ'יני מקמח כוסמין מלא אורגני. צילום - אייל קרן

הנטורופתית יערה כהן איכילוב מציינת כי הכוסמין המלא עשיר בערכים תזונתיים. הוא מכיל אחוז גבוה יותר של חלבון לעומת החיטה, הוא עשיר בסיבים תזונתיים, בוויטמינים מקבוצה B ובמינרלים כמו ברזל, סידן ואשלגן. כמו כן, הוא בעל ערך גליקמי נמוך ואחוז הגלוטן בו נמוך מזה שבחיטה.

טעמה של הפסטה עשיר וצבעה ענברי. מכינים אותה כמו כל פסטה ("אל דנטה"), ומגישים עם רוטב, למשל רוטב אלפרדו המזוהה במיוחד עם סוג זה של פסטה.

הפסטה החדשה מצטרפת למגוון הפסטות האורגניות של תבואות, בהן פסטות מקמח דורום מלא, פסטה מקמח קמוט, פסטה העשויה משילוב של קמח כוסמין, קינואה ועדשים, ועוד.

הפסטות כשרות פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת ארגון STAR-K.
מחיר: 18.90 ₪ לאריזה של 250 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

הצעה למתכון: פטוצ'יני ברוטב אלפרדו קלאסי
בגרסתה המקורית, מנת ה"פטוצ'יני אלפרדו" המוכרת, כללה רק מעט שמנת (אם בכלל) ורק בשלב מאוחר יותר, בגלל טעות של אמריקאים, נוספה כמות שמנת גדולה למנה. 

האגדה מספרת על אלפרדו די לֶלְיוֹ ,(Alfredo di Lelio) בעל מסעדה ברומא שב-1908, ילדה אשתו את בכורם. בריאותה היתה רופפת וכדי לעורר את תיאבונה הירוד, הכין לה את המנה האיטלקית המסורתית של פטוצ’יני בחמאה ופרמזן – רק עם כמות כפולה ויש אומרים אף משולשת, של חמאה ופרמז'ן. 
זה הצליח, היא חזרה לבריאות תקינה ואלפרדו הכין את המנה גם ללקוחות המסעדה - שהתענגו עליה. 

במהלך מלחמת העולם הראשונה נחשפו למנה חיילים אמריקאים שאכלו במסעדה. בגלל הפרמז'ן, החמאה ומי הבישול העמילניים של הפסטה, הם שגו לחשוב שהמרקם והטעם השמנתי אכן מכילים שמנת, וחזרו לאמריקה עם בשורת רוטב השמנת. והשאר היסטוריה... ומאז, מוסיפים לרוטב גם שמנת, בכמויות משתנות, ולא פעם גם יין לבן. אגב, תוספת של פיטריות למנה - הופכת אותה לפסטה אלפרדו פונגי.



מנת פטוצי'ני. צילום יחצ


המתכון להלן מציג את הגרסה המוכרת של הרוטב – הכוללת שמנת.
חומרים:
1 חבילת פטוצ'יני כוסמין מלא אורגני של "תבואות"
100 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
150 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת
1 כף שמן זית עד חמיצות של 0.5%
מלח, פלפל לבן
אפשר להוסיף: 1 כף שום טרי, כתוש
1/4 כוס יין לבן/שרדונה

אופן ההכנה:
1.   להכין את הפטוצ'יני לפי ההוראות, בדרגת "אל דנטה". לסנן (לא לשטוף!), להעביר לקערה מחוממת או לסיר חם (אפשר באותו סיר בו התבשלו האיטריות). 

2.  לערבב היטב עם מחצית מכמות החמאה ומחצית מכמות הגבינה. לכסות ולשמור חם. לשמור גם חלק ממי הבישול *.

3.   לחמם את השמן במחבת על חום בינוני ולקלות את השום כחצי דקה. להוסיף את היין הלבן ולבחוש עד שהיין מצטמצם כמעט לגמרי (מי שלא רוצה יין ושום - שידלג על שלב זה).

4.   להוסיף שמנת ולערבב עד שהבלילה מסמיכה. להוסיף את הגבינה ולערבב עד שהיא נמסה. להסיר מהאש ולהוסיף את החמאה והגבינה שנותרו. לערבב היטב עד שהחמאה נמסה. 

5.   לתבל במלח ובפלפל לבן, לפי הטעם (לרוטב פסטו, ראו הערה**)

6.   לאחד את הרוטב עם הפסטה ולהגיש מיד.

הערות:
* אם נראה שהרוטב יבש או שהאיטריות המוכנות קצת התייבשו, יש להוסיף אליהם מעט ממי הבישול, ולערבב.
** הערה: לרוטב פסטו: להוסיף 1-2 כפות רוטב פסטו, או לפי הטעם.

למידע ומתכונים נוספים: www.tvuot.co.il

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ

לרגל ראש השנה משיקה חברת "אחוה" מוצר חדש בסדרת ממרחי הטחינה: ממרח טחינה עם דבש

חדש על המדפים של אחוה:
לקראת ראש השנה, השיקה החברה מוצר חדש בסדרת הממרחים המוכרים והאהובים: ממרח טחינה עם דבש.


ממרח טחינה עם דבש אחוה קומפוזיציה. צילום יעל האן



חברת אחוה, היצרנית  של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה, משיקה לרגל ראש השנה ממרח חדש ומהפכני בסדרת ממרחי הטחינה המתוקים של החברה: ממרח טחינה עם דבש. 


אחוה - ממרח טחינה עם דבש . מחיר מומלץ לצרכן  8-11 שח.  צילום:יעל האן

הממרח החדש מבוסס בעיקר על טחינה משומשום מלא, דבש, אינו מכיל שומן טרנס, ללא כולסטרול, עשיר בסידן, דל מאוד בנתרן ואינו מכיל צבעי מאכל. 

זוהי הפעם הראשונה שמושק בישראל ממרח טחינה עם דבש, המתאים לשימוש כממרח מתוק בכריכים, לעוגות ועוגיות.

סדרת ממרחי הטחינה של אחוה מונה שלושה ממרחים, בהם 

  • ממרח טחינה עם שוקולד 
  • וממרח טחינה עם סילאן 
  • ממרח טחינה עם שוקולד ללא סוכר, שזוכים להצלחה כבירה. 


לרגל ראש שנה וחגי תשרי, הוחלט בחברה על השקת ממרח טחינה עם דבש. 
לדברי יובל מלאך, מנהל השיווק של חברת "אחוה", מרבית הממרחים מכילים לפחות 68% טחינה משומשום מלא והינם בעל הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר שיש כיום בתחום הממרחים המתוקים. 
"אנו שמחים להשיק פיתוחים חדשים של גרסאות מתוקות לטחינה וכעת בטעם כה אהוב - טחינה עם דבש".

לדברי יעל דרור, דיאטנית קלינית וספורט M.Sc, מודעות לאיכות המזון שאנו אוכלים והקפדה על שימוש במקורות מזון מן הטבע, הם חלק מהותי ממגמת הבריאות העולמית. בשילוב עם הרצון להפחית אכילה של מזון מעובד והדגש על בחירת מזון בעל ערכים תזונתיים גבוהים, הממרח החדש של חברת "אחוה" עונה בצורה מדויקת על דרישות אלו. מדובר על הממרח החדש "טחינה מלאה עם דבש", הראשון מסוגו בשוק המזון. 


סדרת ממרחי טחינה מתוקים של אחוה - צילום יעל האן

הממרח מבוסס על טחינה מלאה (68%) המכילה חמצות שומן חיוניות וערכים גבוהים ל-100 גרם של סידן (587 מ"ג), ברזל (5 מ"ג), סיבים תזונתיים (10 גרם), חלבון (15 גרם) ודלה במלח (33 מ"ג בלבד).
השילוב עם הדבש מקנה לטחינה המלאה שדרוג תזונתי מבחינת הטעם והערכים התזונתיים. 

הדבש ידוע מזה אלפי שנים כמזון בריאות, הנחשב ל"Superfood", בעל ערכים גבוהים ואף נחשב כאחד המזונות החשובים בתחום הרפואה העממית לטיפול בכאבי גרון, חיזוק מערכת החיסון וטיפול בחתכים על העור. 

זהו שילוב ראשון מסוגו של דבש ביחד עם טחינה מלאה (!), המאפשר גם למי שעד עכשיו נמנע מטחינה מלאה להכיר אותה בצורה טעימה ומשודרגת. 

מתאים מאד לשוחרי הבריאות, ספורטאים חובבים ומקצועיים, ואף לילדים ומשפחות המחפשים משהו מתוק לבית הספר או כפינוק מתוק אחרי הצהרים.

כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: 8 – 11 שקלים לאריזת 400 גרם.
להשיג ברשתות השיווק המובחרות.

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ




"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...