יום שני, 27 באפריל 2020

בואו נתארגן על "פיקניקרקר" - בסלון!

אי אפשר אומנם לצאת לפיקניק בפארקים בגלל ימי הקורונה והנחיות משרד המשרד, אבל בהחלט אפשר לארגן פיקניק בסלון! 

חברת "ביכורים מזון ומאפה", המתמחה בייצור לחמים ולחמי בריאות, מציעה לארגן "פיקניקרקר" שמח וטעים עם קרקרים מפשתן, בריאים ופריכים ועליהם מבחר ממרחים טעימים. תוסיפו ירקות חתוכים, חמוצים וזיתים – ואתם מסודרים.


קרקר פשתן לצד אריזה. צילום - יוסף לבין
קרקר פשתן לצד אריזה. צילום - יוסף לבין
איך מארגנים פיקניקרקר? 
פורסים מפה (רצוי משובצת) במרכז הסלון, המרפסת או החצר, מחלקים לכולם צלחות, מפיות וכוסות לשתייה חמה או קרה, ומסדרים במרכז המפה מגשים עם שורות שורות של:

🍪  קרקרים עם חומוס, זחוג ופרוסות דקות של מלפפון טרי
🍪  קרקרים עם גבינת שמנת, טפנד זיתים ורבעים של עגבניות שרי
🍪  קרקרים עם גבינת שמנת-שמיר ופרוסות סלמון
🍪  קרקרים עם גווקמולי אמיתי (קוביות חצי מעוכות של אבוקדו, קוביות עגבנייה וקוביות קטנטנות 
      של בצל סגול), עם או בלי טבסקו
🍪  קרקרים עם חמאת שום (פשוט כמו שזה נשמע: לערבב חמאה עם שום כתוש טרי או עם שום        גבישי)
🍪  קרקרים עם גבינה צהובה, גבינת עזים, בצל ירוק ורבע עגבניית שרי
🍪  קרקרים עם סלט טונה
🍪  קרקרים עם טחינה, פרוסת ביצה קשה ופרוסה דקיקה של צנונית
🍪  קרקרים עם קוביות של חציל מוקפץ, גבינה בולגרית ופטרוזיליה קצוצה

הקרקרים פריכים ועשירים בערכים תזונתיים, מכילים רק 1 גרם פחמימה לקרקר, עשיר בסיבים תזונתיים, אומגה 3, מסייע להפחתה של לחץ דם ושומר על גוף בריא ומאוזן. ומוצעים ב-3 טעמים נהדרים – שום, זעתר וטעם טבעי. הקרקרים גם לא מכילים חומרים משמרים, רכיבים מהונדסים גנטית, רכיבים מן החי או תוספת סוכר.


קרקרים להגשה 1 - צילום - יוסף לבין
קרקרים מזרעי פשתן - צילום - יוסף לבין
את הקרקרים אפשר להשיג ברשתות השיווק ובבתי הטבע ברחבי הארץ, 
ובאתר "ביכורים מזון מאפה": https://www.bikurim.co.il/
כשר - פרווה

חג עצמאות בריא ושמח!!!
סדרת קרקרים פשתן. צילום - יוסף לבין
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!

קבוצה בפייסבוק: מגזין אופנה תיירות וסגנון חיים
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום שבת, 25 באפריל 2020

כיצד ניתן ליצור בבית מסכת פילינג מתותים - לעור הפנים

החיים שלנו תותים!
פילינג הינו תהליך חיוני של קילוף וחידוש העור, ואנו זקוקים לו לשם ריענון העור וחידוש תאים,  כשהישנים נושרים.

מומלץ לערוך פילינג לפנים לפחות פעם בשבוע, כשגרת טיפוח נחוצה, שכן היא זו שתשווה לעור הפנים חיות וזוהר.


מסכת פילינג לפנים מתותים באדיבות דר להבית אקרמן צילום אסף לוי
ד"ר להבית אקרמן מציעה מסכת פילינג טבעית לפנים, יעילה ועשירה בלחות, מרכיבים שיש לכל אחד במקרר ובעיקר עם פרי העונה - תותים!

לדברי אקרמן: "התותים מכילים גרגירים שיכולים לשמש כפילינג נהדר. חשוב שלא למרוח את המסכה בסיבובים אגרסיביים שכן הגרגירים של התות הם כגרגר הפילינג לכל דבר. לכן- הכל בבקרה"


דר להבית אקרמן מומחית ברפואת עור ובעלת רשת מרפאות לאסתטיקה צילום אלון שפרנסקי
להלן השלבים לרקיחה ביתית למסכת פילינג לפנים מתותים :
1. ראשית נשטוף את הפנים עם סבון עדין ,ללא גרגרים.
2. לאחר מכן,נמעך כ-4-5 תותים עם מזלג ליצירת עיסה אחידה מבלי לסנן את הגרגירים אבל כן לסנן את המים.
3. מוסיפים לקערה כחצי גביע שמנת מוקצפת ומערבבים יחד עם עיסת התותים
4. מוסיפים 3 כפות של קוואקור ומערבבים היטב, עד לקבלת מרקם אחיד.
5. את העיסה מורחים בצורה אחידה על כל משטח הפנים.
6. חשוב מאוד שלא לשפשף את העור באגרסיביות.
7. כשהעיסה מתייבשת על הפנים הצוואר והמחשוף ניתן לעסות בעדינות על העור.
8. בסיום יש לשטוף את הפנים עם מים בלבד ולהספיג עם נייר


אל סבון של דר להבית אקרמן  130שח צילום ירון ויינברג
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות:
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!

קבוצה בפייסבוק: מגזין אופנה תיירות וסגנון חיים
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת


מתכון להכנת סעודת פיקניק בכריך אחד - לחם פיקניק

חוגגים עצמאות עם מעדני יחיעם גם בימי קורונה!!!
חברת "מעדני יחיעם", יצרנית מוצרי הנקניק, פסטרמות ונקניקיות האיכותיים, מגישה לרגל יום העצמאות מתכון לסעודת פיקניק בכריך אחד, הכוללת ממבחר נקניקי הבוטיק של החברה, בהם נקניק פרשוטו ונקניק קורנביף. 

חוגגים עצמאות עם מעדני יחיעם צילום מאיר בולקה
חוגגים עצמאות עם מעדני יחיעם צילום מאיר בולקה
הכריך טעים להפליא, קל הכנה, מתאים כמנת פיקניק להכנה בבית, רק לקחת ביס להרגיש בטבע.
מצרכים (ל-4 מנות):
4 לחמניות ארוכות שלמות
4 פרוסות נקניק פרושוטו של "מעדני יחיעם"
4 פרוסות נקניק קורנדביף של "מעדני יחיעם"
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 כף טפנד ממרח זיתים שחורים

אופן הכנה:
1. חותכים בכל לחמנייה את צד "הנשיקה" ומרוקנים את התוכן מהלחם שבה. בעזרת סכין מורחים תוך כל לחמנייה בשכבה דקה של ממרח זיתים.
2. במחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפלפלים ולאחר מכן גם את העגבניות. מטגנים במשך כ- 10 דקות ומסירים מהאש לפני ריכוך מלא של הירקות. מניחים בצד.
3. מסדרים בתוך כל לחמנייה פרוסת נקניק פרשוטו ופרוסת נקניק קורנדביף בשכבות יפות, עד כחצי מגובה הלחמנייה. מעל שכבת הנקניקים שמים מתערובת הירקות שטוגנו, לאט ובזהירות.
4. לאחר המילוי, מחברים מחדש את הקצה של כל לחמנייה ועוטפים בנייר אפיה. מהדקים וקושרים עם חוט חזק.
5. מסדרים את הלחמניות בתבנית ועליהן מניחים כלי כבד עמיד לחום (עדיף כלי חרס). מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי בחום של 120 מעלות.
6. לאחר צינון חותכים למנות ועוטפים בעטיפת כריך. ניתן להגיש לצד סלט ירקות טרי ומרענן.

בתיאבון וחג עצמאות טעים ושמח!!!
פרושוטו מעדני יחיעם צילום אריה ויסמין
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות:
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!

קבוצה בפייסבוק: מגזין אופנה תיירות וסגנון חיים
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"נפטון" משיקה מטחנה מהודרת של "תערובת לתיבול סטייק מונטריאול", וממליצה איך להכין סטייק עסיסי וטעים

חוגגים עם מטעמי מנגל עצמאות – גם במסגרת ההנחיות החדשות! 
חברת "נפטון", המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, משיקה מטחנה מהודרת של "תערובת לתיבול סטייק מונטריאול" - יפה, נוחה ושימושית. 

התערובת הפיקנטית, המתאימה לתיבול סטייק, מתאימה גם לתיבול מנות נהדרות נוספות במנגל, בפלנצ'ה (מחבת פסים) או בגריל של התנור – כמו דגים, פרגיות, חזה עוף או תפוחי אדמה, והיא גם מצוינת לתיבול אורז, נודלס, איטריות ועוד.

התערובת מכילה, בין השאר, פלפל שחור, מלח גס, שום גבישי ובצל יבש, והיא ללא מונוסודיום גלוטמט או חומרים משמרים.


סטייק עסיסי וטעים עם תבליני נפטון. צילום יחצ
איך להכין סטייק עסיסי וטעים?
• מומלץ לקנות סטייק איכותי טרי (למשל, אנטריקוט או שייטל), בעובי של 1.5 ס"מ. על הסטייק להיות בטמפרטורת החדר (או צונן. לא קר מהמקרר, שכן אז הבשר יגיר נוזלים רבים ויתכווץ)
• לנגב במגבת נייר, ואז להבריש בשמן זית איכותי. לעסות ב"תערובת לתיבול סטייק מונטריאול" של נפטון
• להניח על רשת מנגל לוהטת או על מחבת פסים (פלנצ'ה) לוהטת ולשמוע פססססס... לצלות מכל צד 3 – 4 דקות (תלוי בגודל ועובי הנתח) ולהפוך לצד השני
• לחכות כמה דקות לפני שאוכלים. תיהנו!

החברה מציעה מגוון רחב של תבלינים ותערובות תיבול מעולים, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטומט.


נפטון - תערובת לתיבול -  סטייק מונטריאול. צילום - מיכאל כץ 
כשר: בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"ץ בית יוסף.
מחיר מומלץ לצרכן: 11.90 – 13.90 ש"ח (למטחנה במשקל 65 גרם).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות ובאתרים שלהם.

"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות:
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!

קבוצה בפייסבוק: מגזין אופנה תיירות וסגנון חיים
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום חמישי, 23 באפריל 2020

מה יהיו הצבעים הלוהטים והנכונים לציפורניים באביב-קיץ 2020

הימים מתארכים, הפרחים פורחים בצבעוניות והשמש מלטפת בקרניים חמימות. כל אלה מצביעים על דבר אחד – אביב קיץ 2020 כבר כאן!!

בכל תחילת עונה, הטרנדים מתעדכנים ומשתנים, יש את הקלאסיקות שנשארות אתנו מעונה לעונה ומלוות אותנו לאורך זמן ויש קריצות נועזות שמלוות אותנו לעונה ספציפית. כך גם בטרנדים של הציפורניים.

העונות הפורחות והחמימות של השנה, מביאות איתן את הגוונים החמימים והצבעוניים בהשראת הטבע הפורח, גוונים שמאירים בצבעוניות בהירה כמו סוכריות מתוקות לצד עיצובים עם הדפסים וצורות מפותלות.
essie אסי ג'ל קוטור מחיר 49.90 שח צילום יחצ חול 
הגיע הזמן לארוז את הצבעים הכהים של החורף ולרענן את מלתחת הציפורניים לקראת הקיץ!
באדיבות: מאיה לזר, מנהלת הדרכה essie

1.צורניות 
לפני שאנו צובעות את ציפורנינו בשלל צבעי הקיץ, אנו צריכות לעצב אותן ולשייף אותן לצורה בה אנו מעוניינים. חשוב להזכיר, כי בחירת צורת הציפורן מושפעת הרבה ממבנה כף היד שלכן והאצבעות. נסו לבחור את הצורה המתאימה ביותר למבנה הטבעי שלכן.

קצר וטבעי - אחרי שבחורף ראינו מגמה של ציפורניים ארוכות ומחודדות, לעיטים אף בהגזמה, בקיץ נראה יותר ויותר ציפורניים קצרות במבנה טבעי. הצורה הקצרה מתכתבת עם החזרה לטבע ומראה ציפורן "עירומה" שעדיין יכולה ליהנות מצבעים טרנדיים ומראה מלא בסטייל.

הצורה הטבעית מתאפיינת במראה מעוגל שמותיר מעט מאוד קצוות חופשיים המעניקים מצד אחד קצת אורך לאצבעות ומצד שני לא מקשים בביצוע פונקציות בסיסיות.

בלרינה מעודנת – לאלה בנינו שלא מוכנות לוותר על האורך, נסו לאמץ את צורת הבלרינה. את צורת הבלרינה אפשר לעשות גם באורך בינוני וגם ארוך יותר לפי טעמכן האישי.

לעיצוב בלרינה, התחילו בשיוף הציפורן משני צדייה לצורה מעוגלת ושפיצית (כמו צורת שקד) וכשתגיעו למראה סימטרי, שייפו את הקצה (את השפיץ) באופן ישר ומרובע מבלי לפגוע במראה המעוגל שיצרנו בצדדים.

מכיוון שצבעי הקיץ בהירים ועדינים, צורת הבלרינה תעניק לציפורניים מראה חצוף ובועט שיקפיץ את הצבעוניות ויעניק לציפורניים מראה נועז.


essie אסי ג'ל קוטור מחיר 49.90 שח צילום יחצ חול 
2.צבעוניות 
הטמפרטורות המתחממות, דורשות באופן טבעי פרץ של צבע ועונת אביב-קיץ 2020 מביאה אלינו המון אפשרויות לבחירה החל מגוונים של סוכריות צבעוניות ועד למראה "עירום" קלאסי.

גווני השמש - הצבע הצהוב הולך להיות הגוון הבולט ביותר בעונה הקרובה בשלל אופציות, החל מצהבהב פסטלי בהיר ורך ועז צהוב עד ואפילו צהוב זוהר וניאוני. לצד הצבע הצהוב יככב ויבלוט גם הכתום על כל מנעד גווניו, שבניהם גם האדום-כתמתם, הצבע הסקסי של העונה.

גווני האוקיינוס – הקיץ מסמל את פתיחת עונת הרחצה שמושכת אותנו לחופים המרהיבים לבהות במים המנצנצים מהשתקפות השמש והגלים המתנפצים לקראת החוף. הגוון הכחול בייבי יהיה חזק מאוד העונה כשלצדו יככבו כל גווני הכחול, הטורקיז וירקרקים למיניהם.

פריחה טבעית – לצד העיצוב הטבעי שמככב העונה, כך גם הצבעוניות הטבעית שמעניקה מראה של מניקור ורדרד, פרשי ומלא ברק. נראה גוונים וורודים ברמות שקיפות שונות למראה טבעי ו"עירום" לצד גווני הלילך הסגלגלים שיאפשרו משחק עדין של צבע עם שמירה על מראה טבעי וכמובן גם יבלטו הגוונים הניטרליים האפרפרים והלבנים שמעניקים מראה מלוטש שמתאים לכל סגנון.
גווני הקיץ של essie לשנת 2020  צילום יחצ חול  
גווני הקיץ של essie לשנת 2020  צילום יחצ חול  
3.עיצובים 
כחלק מהחזרה לטבעי, צבע חלק ואחיד ילווה אותנו העונה, כמו גם עיצובים קלאסיים ועדינים אך לצדם מופיעים גם עיצובים נועזים יותר שמקפיצים את הלוק לנועזות מבנינו.

פראנץ' – אין כמו המראה הקלאסי של המניקור הצרפתי הטבעי שממשיך ללוות אותנו גם העונה. הקו המעוגל בקצה הציפורן עם הברק השקוף לא מתכוון לעזוב אותנו בקרוב והעונה אנו נפגוש את הקצוות הלבנים מעט דקים יותר ממה שהתרגלנו לראות, כאלה שיעניקו אשליה של אורך לציפורניים.

לצד הפראנץ' הצרפתי הקלאסי, נראה גם פראנצ'ים צבעוניים. גווניי צהוב, כתום ותכלת יחליפו את הקצוות הלבנים תוך שמירה על הצורניות המתעגלת והשקיפות הטבעית והמבריקה בבסיס הציפורן.

קווים ופיתולים – עיגולים קטנים, קוים מפותלים וצורות גאומטריות כבר התחילו להופיע על הציפורניים וימשיכו ללוות אותנו בקיץ. הרעיון העומד במרכז עיצוב זה הוא יד חופשית באקראיות ללא חוקים. זה יכול להתבטא בנקודה בודדת על הציפורן, נקודות מפוזרות, פסים מפוזרים החוצים את הציפורן או כאלה המשתלבים יחד ויוצרים צורות גיאומטריות.

הדפסי חיות – הדפסי בעלי החיים בעולמות האפנה ממשיכים ללוות אותנו ב2020 וכך גם בגזרת עיצוב הציפורניים. הדפסים של נמר, זברה, נחש וצב יופיעו על הציפורניים בצורות שונות וצבעוניות שונה כזו שניתן לשלב על ציפורן אחת בודדת או בהדרגתיות על כמה ציפורניים.
גווני הקיץ של essie לשנת 2020  צילום יחצ חול  
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות:
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!

קבוצה בפייסבוק: מגזין אופנה תיירות וסגנון חיים
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"הדגל שלי - בכל מצב" תערוכת צילומים חדשה לרגל יום העצמאות ה-72 של יהודית הרפז

לרגל יום העצמאות ה-72 למדינת ישראל מציגה האמנית והצלמת יהודית הרפז, תערוכת צילומים מיוחדת של72 תמונות צבע בהם מככב דגל ישראל.

במהלך העשור האחרון הסתובבה יהודית הרפז ברחבי הארץ ובעולם וליקטה תמונות ייחודיות של דגל ישראל. התערוכה היתה אמורה להיפתח בארוע פתיחה מרגש ערב יום העצמאות אך בשל הקורונה החליטה להעלות את התערוכה לאתר ולאפשר לכל חובבי הדגל לצפות בתערוכה און ליין.

מסיכת דגל המדינה. צילום יהודית הרפז
דן בירן שהניף את הדגל על הר הבית צילום יהודית הרפז
לדברי הודית הרפז: "אני אוהבת את הדגל שלנו ונהנית לראות אותו כל הזמן. משחר ילדותי הוא מלווה אותי, יש לנו קשר עין וחיבור בלב. בגן, בתנועת הנוער, בצבא, לכל מקום הוא הולך איתי וממלא אותי גאוה. יש לי אהבה מיוחדת לדגל ישראל שלנו. אני מחפשת ומצלמת אותו בכל מקום שאליו אני מגיעה בארץ ובעולם, בים, באויר וביבשה. בעשור האחרון האהבה שלנו באה לידי ביטוי באין סוף צילומים שלו. הוא הדוגמן הכי מצולם שלי. כמו שאומרים, "יש לו את זה״ הוא משנה קומפוזיציות הטוב ביותר, משנה גוונים סידרתי. הוא יודע להיות הכי אותנטי". 

עוד אומרת הרפז: "גם כשהוא לעיתים בשפל, הוא יודע להתרומם ולתת הופעה וכמי שמטיילת רבות הן ברחבי ישראל והן בחו"ל תיעדתי במצלמה את דגל ישראל באלפי תמונות מתוכן בחרתי את ה- 72 שמאחוריהן עומד סיפור ייחודי". ומוסיפה, "את התערוכה תכננתי כמובן לפתוח ערב יום העצמאות בגלריה אך בשל המצב הנוכחי נאלצתי לוותר על הרעיון ולהעלות את התמונות לאתר העומד לרשות הקהל הרחב".

דוד כהן בן ה88 בחדרו מחופש לדגל ישראל. צילום יהודית הרפז
קברו של אריק איינשטין. צילום יהודית הרפז
לגבי השם של התערוכה מספרת הרפז: "בחרתי לקרוא לפרויקט ״ הדגל שלי - בכל מצב״ כי כך אני חשה.אני מכירה אותו, בכל מצב הוא יהיה הדגל שלי. צילמתי אותו במצבים הכי אינטימיים שיש, בלילות הקרים, כשהוא כמעט במערומיו. לעיתים, תוך כדי תנועה, דרך שמשות, בסמארטפון, ברוח ובמצב רוח.הצגתי תערוכות רבות אבל זה בהחלט פרוייקט הדגל שלי. חשוב דווקא בתקופה כזאת של משבר להיות אופטימיים כי יש לנו במה להתגאות הצלחנו להגיע להישגים ולבנות כאן מדינה מדהימה".

בין התמונות בתערוכה: דגל ישראל מתנוסס מול בניין האיחוד האירופי, דגל ישראל במסע באושויץ, הדגל בכותל, ציור של הדגל שציירה נכדתה בת ה7 של יהודית, דן בירן - חוקר המורשת ההיסטורית של דגל ישראל ומי שהניף את דגל ישראל על הר הבית ב1967, דוד כהן, איש המחתרות בן ה-88 שמקדיש חדר שלם בביתו למבחר דגלי ישראל וסיפורי מחתרות והשנה אף בחר להתחפש לדגל ישראל,הדגל בחדר האורחים בבית הנשיא, דגל המדינה ליד מצבות הנופלים בבית הקברות הצבאי הר הרצל , ואף תמונה מהשבוע האחרון- יהודית עצמה עוטה מסיכת דגל ישראל ועוד ועוד..

לינק לאתר התערוכה https://myisraeliflag.com/
לינק לכל התמונות   https://katzr.net/13e12c

מעל מלון המלך דוד. צילום יהודית הרפז
בעולם הגדול צילום יהודית הרפז
וקצת על יהודית הרפז, צלמת חברתית
ילידת חיפה, בת 61, תושבת בית זית, נשואה לארבעה ילדים וסבתא לאחד עשר נכדים.
דרך הצילום שואפת הרפז לתת ערך ולתרום לחברה המגוונת בישראל. יהודית מצלמת בעיקר צילומי נשים, סטודיו ורחוב. בעלת הבלוג ״אישה ועדשה״ שמאגד סיפורים וחוויות בתחום הצילום, טיולים והחיים בכלל.

הציגה שתי תערוכות חברתיות:
לקראת שנת ה 68 למדינת ישראל יצרה יחד עם הצלם מאיר אליפור את התערוכה ״העיניים של המדינה״ ובשנת ה 70 למדינת ישראל הציגה את תערוכת הצילום ״נשים שבעים״. שתי התערוכות נחלו הצלחה וזוכים עד היום להתעניינות רבה.
בוגרת האוניברסיטה העברית מתמטיקה ולשון לתואר ראשון, בהמשך למדה משפטים והוסמכה לעריכת דין.

גאוה לאומית  צילום יהודית הרפז
ירושלים של זהב צילום יהודית הרפז
ערכה : נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות:
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!

קבוצה בפייסבוק: מגזין אופנה תיירות וסגנון חיים
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום רביעי, 22 באפריל 2020

חברת גרנליקס מפתחת תוסף "Granagard ננו אומגה 5" מחלקת חינם מסיכות 95KN, לרוכשים באתר + משלוח חינם

חברת גרנליקס יוצאת במבצע לרגל המצב - ימי קורונה - ותחלק לרוכשים באתר החברה מסיכות 95KN – מהיקרות והבטוחות כיום.
4 יחידות ננו אומגה 5 עם מסיכה. צילום: אפרת אשל
👈ברכישת תוסף ""Granagard ננו אומגה 5" תינתן במתנה מסיכת 95KN חינם!

👈בקניית 4 יחידות של תוסף "Granagard ננו אומגה 5" באתר החברה תינתן מסיכת KN95 במתנה.

👈בקניית 8 יחידות של תוסף "Granagard ננו אומגה 5" יינתנו 3 מסיכות 95KN במתנה.

👈בקניית 12 יחידות תוסף "Granagard ננו אומגה 5", יינתנו 5 מסיכות 95KN במתנה.


גרנליקס ננו אומגה 5 עם מסיכה  - מאושר. צילום: אפרת אשל
התוסף יחד עם המסכות, ישלח לבית הלקוח ללא דמי משלוח וללא תוספת עלות!
למידע נוסף ורכישה: גרנליקס

#אומגה5
#שמןזרעירימונים
#רותגביזון
granagard#

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות:
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!

קבוצה בפייסבוק: מגזין אופנה תיירות וסגנון חיים
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

חדש על המדף: סדרה אורגנית של ירקות תיבול טריים וכתושים מבית "תבואות"

איך להעשיר את מנות האוכל שלנו כשנמצאים בבית במיוחד בימי קורונה?

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה סדרה אורגנית חדשה ומובחרת של ירקות תיבול טריים וכתושים: ג'ינג'ר, שום ופלפל צ'ילי.

הירקות הכתושים והמשובחים ישדרגו מיד כל מאכל – החל משלב ההכנה וכלה בשלב ההגשה: פסטה, עוף, דגים, בשר, ירקות, נודלס, טוסט, חביתה, פשטידה, גבינה מתובלת, פיצה ועוד. 

חברת תבואות - סדרה אורגנית של ירקות תיבול טריים וכתושים . צילום: נדיה היבא
סדרה אורגנית של ירקות תיבול טריים וכתושים מבית "תבואות". צילום: נדיה היבא
כבשלנית שמבלה די הרבה שעות במטבח ולא רק בימים אלו - ימי קורונה - אני תמיד מחפשת דרכים כיצד להקל וליעל את הכנת מנות האוכל והתבשילים ולשפר את טעמם.  האמת שאני מחזיקה קבוע שום ופלפלים חריפים, כתוספת לתיבול התבשילים. הירקות הטריים הכתושים והמצויינים בטעמם של חברת תבואות מאוד נוחים לשימוש, עבורי הם שדרוג בעבודת המטבח, מקצרת תהליכים (אין צורך להשקיע זמן בניקוי, קילוף וקיצוץ או כתישה של הירקות) ובהחלט גם משפרת ומקפיצה את טעמם של המנות.

עם השום הכתוש האיכותי והפלפל צ'ילי המצויין, אני אוהבת להכין רטבים, תבשילים עם בשר ודגים, ולתבל סלטים מבושלים. עם הג'ינג'ר הכתוש אני משתמשת בעיקר להכנת מרקים חורפיים כשהג'ינג'ר משפר ומקפיץ את טעמם.

סדרת הכתושים מיוצרת מגידולים אורגניים – ללא חומרי הדברה וכימיקלים מזיקים. 
הסדרה מוצעת במכלים שקופים מפלסטיק קשיח, עם פתח הברגה רחב, ומכסים בצבעים שונים קלים לזיהוי, לזמינות ושימוש נוחים. 

תבואות - סדרת כתושים. צילום - אייל קרן
בסדרה:
• ג'ינג'ר כתוש אורגני (מכסה צהוב)
• שום כתוש אורגני (מכסה סגול)
• פלפל צ'ילי כתוש אורגני (מכסה אדום)

כשרות: פרווה, באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת בד"ץ בית יוסף.
מחיר מומלץ לצרכן: כ-15.90 ש"ח למיכל במשקל 185 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

תבואות - ג'ינג'ר כתוש אורגני. צילום  - אייל קרן
תבואות - שום כתוש אורגני. צילום - אייל קרן
תבואות - פלפל צ'ילי כתוש אורגני. צילום - אייל קרן
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות:
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!

קבוצה בפייסבוק: מגזין אופנה תיירות וסגנון חיים
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת


המדריך השלם לברביקיו מושלם על מנגל מקצועי - השנה ביום העצמאות מנפנפים מהמרפסת ומהחצר

אין כמו ריח המנגל של יום העצמאות שהשנה ילווה אותנו ממרפסות וחצרות הבתים בגלל הנחיות משרד הבריאות וימי קורונה. 

אז לרגל חג ה"על האש" אנשי קצביית MEAT POINT הכינו לכם את המדריך השלם לברביקיו מושלם על מנגל מקצועי, המנגל הביתי ואפילו במחבת. 
וגם...חידושי הבשר שמביא איתו יום העצמאות ה- 72 .


עראייס של MEAT POINT. צילום: נדיה היבא
MEAT POINT בהרצליה. צילום: נדיה היבא
לפני שמתחילים:
- הפשרה מועדפת של בשר, היא באופן טבעי בחוץ או במקרר, ללא שימוש במים או מיקרוגל. ניסיונות להאיץ את ההפשרה עשויים לשנות את טעם הבשר והמרקם שלו, והבשר עלול לצאת קשה.

- הניחו את הבשר על המנגל כשהוא בטמפרטורת החדר. כך שגם אם קניתם בשר קפוא הקפידו להפשיר מבעוד מועד, וכן הוציאו מהמקרר כשעה וחצי לפני הצלייה כך שיהיה בטמפרטורה הרצויה.

- תיבול –לסטייקים ונתחים איכותיים יש טעם וארומה גם ללא תוספת תיבול. ואולם עם תום הבישול מומלץ לפזר מעט מלח ופלפל לפי הטעם, ולהגיש.

- מד טמפרטורה מאפשר לדעת את מידת עשיית נתח על האש במיוחד בנתחים עבים. כלל אצבע הוא 55 מעלות צלסיוס = מדיום.

- הקפידו על קרש עץ כמשטח עבודה. הבשר משנה את טעמו כשהוא בא במגע עם משטחים שונים. העץ הטבעי מאפשר לו להישאר בטעם ובטמפרטורה הרצויה.

לנפנף בכיף:
נשנושים של התחלה (להשלמת החוויה מומלץ לשלב עם יין או בירה )


MEAT POINT בהרצליה. צילום: נדיה היבא
דנבר קאט–נתח שזוכה לתהילה בתקופה האחרונה בקרב חובבי הבשר. הנתח מגיע מהחלק העליון של צלעות 3-4. מעל האנטרקוט. לעשייה נכונה ומוצלחת נדרש נתח בעובי בינוני וטמפרטורת צלייה גבוהה.
איך מכינים: מבקשים מהקצב לחתוך את הנתח לרצועות בינוניות, צורבים כ 2-4 דק' משני הצדדים ומתבלים במלח ופלפל לאחר הבישול. מנשנשים, מדובר במעדן!

נגיסי אסאדו – מדובר בפרוסות רוחב דקות של נתח האסאדו. הנתח ממוקם בין הצלע לבית החזה ושמו המוכר יותר הוא שפונדרה. מדובר בנתח שמתאים לבישול ארוך אך החיתוך הדק מאפשר לו לצאת מהגריל כמעין חטיפים עסיסיים וקריספים שיכולים להוות מנה נהדרת לפתיחה.
אופןההכנה: מניחים את הנגיסים על הגריל וצולים 1-2 דק' מכל צד. מעט מלח פלפל לפי הטעם ולנגוס.

בשר ולעניין – המנה העיקרית:


טומוהוק צילום יחצ
טומהוק– מדובר בנתח אנטריקוט גדול על עצם. בגלל גודלו הוא מתאים לגריל עם רשת גדולה ועצמת צלייה גבוהה. העצם מעבירה חום אל הבשר מה שמעניק לו טעם עסיסי ונוטף. גודלו המכובד מאפשר למספר אנשים ליהנות מנתח אחד, קחו את זה בחשבון בהזמנת הכמות מהקצב.
איך מכינים: מידת הצלייה המומלצת היא M.. לרוב מגיע הנתח בעובי של כ-4-5 ס"מ ולכן נדרשת כאן צלייה מוקפדת: יש לצרוב כ-2 דק' מכל צד. לאחר מכן להעביר את הנתח לבישול בתנור על 160 מעלות או על הגריל בטמפרטורה נמוכה למשך 10-12 דק' נוספות. בסיום, הניחו על משטח עץ, הסירו מהעצם ופרסו לרצועות.

פיקנייה - הטרנד החם של השנים האחרונות והמנגל יעשה לו רק טוב. הנתח מגיע מהחלק האחורי של שוק הבקר,שבצדו האחד שומן וצדו האחר רזה. הפיקנייה נחשב לחלק האהוב ביותר על הברזילאיים וכידוע מדובר בתרבות שוחרת בשר.
אופן ההכנה: הנתח מגיע כגוש שלם ולכן רצוי לבקש מהקצב לחתוך לחתיכות בעובי בינוני – דק, בהתאם להעדפה שלכם. ניתן לצלות על המנגל ואפילו מחבת פסים יעשה את העבודה. כך או כך נדרשת צלייה של 2-3 דק' מכל צד ולתבל במלח פלפל לאחר הצלייה.


בשר באדיבות מיט פוינט. צילום יחצ
טיבון טלה – מדובר למעשה בנתח שיושב על עצם T שמצדו האחד פילה וצדו השני סינטה. בטיבון טלה יש פחות שומן אבל הוא רך מאוד ועסיסי ולכן מצוין לצלייה על הגריל. כמו כן, הוא אינו מתאפיין בטעם הדומיננטי של הכבש ולכן מתאים גם לטעמם של אלו שפחות חובבים את טעם הכבש.
אופן ההכנה: הטיבון נחתך אצל הקצב במשקל של 80-100 גר' ליחידה. אפשר להבריש בשמן זית ולצלות כ- 3-4 דק' מכל צד.


קציצות MEAT POINT. צילום יחצ
קציצות (קבב) – נכון שלכל אחד יש את מתכון הקציצות המיוחד לו אבל כשמדובר באנשים ממשפחת 'דבאח', שלהם ידע וניסיון רב שנים, כדאי לנסות את הקציצות החלומיות שמורכבות מ-70% בשר בקר ו 25% כבש עם תיבול מדויק שיגרום לכם להתמכר.
אופן ההכנה: להניח על המנגל ולבשל כ-5 דק' מכל צד. רוצים לשדרג או להכין מנות נהדרות לילדים? הכניסו את הקציצה לחצי פיתה,מעכו פנימה את הקציצה, יש לצלות כ-7 דק' מכל צד עד שהפיתה שזופה משני הצדדים, והנה לכם מנת עראייס משובחת. מומלץ להזליף טחינה מלמעלה. זהירות זה ממכר. לא רוצים להתעסק עם זה – עשינו לכם את העבודה, המשיכו לסעיף הבא.

לילדים:


בשר באדיבות מיט פוינט. צילום יחצ
עראייס ביס– מדובר במנות עראייס העשויות בתוך מיני פיתות קטנטנות ובפנים בשר איכותי ומתובל בדיוק במידה הנכונה. מנה מושלמת לילדים ולמבוגרים.
אופן ההכנה: מניחים על הגריל וצולים כ- 2-3 דק' מכל צד או במחבת פסים ואפילו טוסטר או תנור יעשו את העבודה. המלצה שלנו להכין טחינה ולזלף מלמעלה – תודו לנו אחר כך. 

לרכישה: https://bit.ly/2RUx2nb

MeatPoint ממוקמת בלב ליבה של הרצליה פיתוח. חלל גדול, מעוצב ואסתטי מזמין את האנשים להיכנס ולהתרשם מנתחי הבשר הנמצאים בתהליך יישון בתוך המקררים המיוחדים. דלפק שבו קצבים מיומנים חותכים את הנתחים לבקשת הלקוחות וגולת הכותרת טאבון גדול וצהוב שמוציא מנות עראייס משובחות הנעשות מתערובת שהיא סוד כמוס בקרב אנשי החנות.

המקום מנוהל ע"י ראובן בר איש מודיעין ותמיר אניב, טייס בחברת אל-על מזה 25 שנים, שהחליטו על שינוי מהותי בקריירות הנוחות שהחזיקו והחליטו לצאת להרפתקה חדשה, בשלהי שנות ה- 60 לחייהם. הצלע השלישית הוא אכרם דבאח הבעלים של 'בית הבשר דבאח' הידוע באיכות הבשר ובמחירים ההוגנים, וכיום הספק המוביל בשוק הבשר הטרי בישראל.

לפרטים נוספים: מיט פוינט, שד' אבא אבן 3, הרצליה פיתוח טלפון: 09-7440909
www.meatpoint.co.il


מקרר יישון מקצועי. צילום יחצ

MEAT POINT בהרצליה. צילום: נדיה היבא
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות:
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!

קבוצה בפייסבוק: מגזין אופנה תיירות וסגנון חיים
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

סוגת משיקה לראשונה שימורי תירס וקטניות מוכנות לאכילה

חדשים על המדף של סוגת:  שימורי תירס וקטניות טעימות ומוכנות לאכילה שחייבים להחזיק אותם קבוע בכל מזווה או ארון מטבח ושתמיד יהיו בהישג יד בשעת ...