יום שבת, 19 ביוני 2021

הלהיט החדש במטבח: ממרח אריסה לימון של חברת "נפטון"

כששואלים אותי מזה אריסה, אני מייד נזכרת במטבח, בתבשילים ובריחות של הבית. אימי נהגה להשתמש באריסה כתבלין להכנת סלטים , תבשילים שונים ובמיוחד בהכנת סיר דגים לשבת. וכמובן אי אפשר סנדוויץ טוניסאי או פריקסה בלי ממרח אריסה.

מי שלא יודע, אריסה מגיעה מהמטבח הטוניסאי ונהוג להכינה בבית, בדרך כלל לקראת חג הפסח (שתהייה כשרה לפסח). היא מורכבת בעיקר מפלפלים אדומים חריפים ומתוקים יבשים, שהושרו כל הלילה במים, שום, מלח, לימון שמן ותבלינים נוספים. ניתן להכין אריסה חריפה וגם אריסה מתוקה.

אריסה היא בעיניי סוג של ממרח פלא. היא טעימה עם קוטג', חומוס, טחינה, עם תבשילי בשר ומרקים, והיא חלק מרכזי בהכנת סיר הדגים שלי וגם נפלאה בפני עצמה. נסו להכין רוטב אדום לפסטה עם כפית אריסה ותופתעו מהתוצאה.

סיר דגים לשבת עם אריסה לימון. צילום: נדיה היבא
ועוד סיבה טובה לאכול ולהינות מאריסה: פלפל צ'ילי אדום ופלפל מתוק, שופעים ב: ויטמין C , ויטמין E , ברזל, מנגן, נחושת, B6, ויטמין K ועוד. הוויטמינים E ו- C הם גם נוגדי חמצון עוצמתיים מאוד.

על המדפים של חברת "נפטון" תוכלו למצוא ממרח "אריסה לימון" - שילוב של אריסה עם לימון כבוש (שגם הוא מהמטבח הטוניסאי) בטעם נהדר. הרעיון לשלב 2 סוגי ממרחים טעימים ואהובים מהמטבח הטוניסאי הוא נפלא.

הממרח המעולה משתלב נהדר לכל מאכל שעולה על דעתכם: כריך, טוסט, פסטה, בשר, עוף, דג, סלטים, ביצים, מוקפץ, ירקות מבושלים ואפילו לסתם פרוסה עם טונה או גבינה לבנה ועוד.
נסו להכין טחינה ביתית עם כפית אריסה לימון. תופתעו מהטעם הנהדר וגם מהצבע הייחודי.
ומה אתם מציעים לתבל עם אריסה לימון?

הממרח מרכז, בצנצנת אחת, שני טעמים אהובים מהמטבח התוניסאי אריסה – ממרח פלפלים חריפים ומתוקים, ולימון כבוש – לימון במלח ופפריקה.

תבשיל בשר עם במייה בתוספת אריסה לימון. צילום: נדיה היבא
מי שנזכר בפריקסה או בסנדוויץ' תוניסאי – צודק. הממרח עז הטעמים מכיל לימון כבוש, שמן, מים, פלפלים אדומים ותבלינים, והוא ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל או מונוסודיום גלוטמט.

ובנימה אישית: ממליצה לכם להחזיק קבוע במקרר צנצנת עם ממרח אריסה ולימון שיעשה פלאים וישפר טעמים בכל ארוחה או מנה שתכינו.

נפטון - אריסה לימון. צילום - מיכאל כץ
כשרות פרווה מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח ל-180 גרם.
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.

ערכה וצילמה: נדיה היבא  
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

חברת "אחוה" משיקה עוגיות כתר ריבה ללא תוספת סוכר

זהירות, זה ממכר!!!
את הבוקר פתחתי בפרחים, כאלה שיש להם אדום באמצע ולא רוצים שיגמרו אף פעם!!!

חברת אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי טחינה, חלוה ודברי מאפה, משיקה עוגיות חדשות וטעימות להפליא בסדרת המאפים מתוצרתה: עוגיות ללא תוספת סוכר במילוי בטעם תות. 

העוגיות החדשות מבית המאפה של אחוה עשויות מבצק פריך, נימוחות בפה וטעימות להפליא, בטעם של אפייה ביתית. העוגיות בצורת כותרת פרחים ובמילוי תות – ללא תוספת סוכר

חברת "אחוה" משיקה עוגיות כתר ריבה ללא תוספת סוכר. צילום: נדיה היבא

חברת "אחוה" משיקה עוגיות כתר ריבה ללא תוספת סוכר. צילום: נדיה היבא
העוגיות משווקות באריזת נוחות קלה לפתיחה ולסגירה והן נהדרות לאירוח וכקינוח מפנק לצד שתייה קרה או חמה.

בתוך כך מודיעה "אחוה", כי החליטה לפעול בניגוד לגל ההתייקרויות של מוצרי המזון, והיא מוזילה את מגוון מוצרי המאפה מתוצרתה בשיעור של כ-10%. בין המוצרים המוזלים, עוגיות מיני מרוקאיות באריזת 500 גרם, עוגיות כתר ריבה, דקליות ב - 3 טעמים, עוגיות שוקולד צ'יפס ועוגיות גרנולה יימכרו במחיר ממוצע לצרכן של 7-9 ₪ בלבד. 

לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של "אחוה", "בימים בהם המשק מתחיל להתאושש ולצאת ממשבר הקורונה, המטרה שלנו היא להקל על הוצאות המזון של הצרכן ולהנגיש את המוצרים במחיר מוזל. התחלנו בהורדות מחיר משמעותיות כבר במהלך הסגר השלישי במטרה להיטיב עם הצרכן ולסייע בהתמודדות עם יוקר המחייה. אנו שמחים להביא לצרכן מוצרי מאפה חדשים וטעימים, באיכות של מיטב הקונדיטוריות ובמחיר השווה לכל כיס".

חברת "אחוה" משיקה עוגיות כתר ריבה ללא תוספת סוכר. צילום: נדיה היבא

עוגיות ללא תוספת סוכר במילוי תות אחוה צילום יעל האן
כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 7-9 ₪ לאריזת 350 גרם.
להשיג ברשתות השיווק המובחרות (למעט רשת רמי לוי).

עמוד אחוה בפייסבוק: https://www.facebook.com/achvafood/ 

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...