כל אחד מסוגי האורז נהדר בפני עצמו ונהדר כתוספת חמה או קרה, כפשטידה, כסלט, בממולאים, ארנצ'יני ואפילו כקינוח. "תומר" מציע מתכון לאורז יסמין עם טנזיה - איך אתם אוהבים את האורז שלכם ואיזו מנה תכינו אתם מכל סוג של אורז?
אני נוהגת לגוון כשאני מכינה אורז, גם חשוב אם אני רוצה אורז "חגיגי" או אורז לבן רגיל לאמצע השבוע. סוגי האורז שאני נוהגת להכין ומאוד אוהבים בבית הם: אורז עם איטריות דקות, אורז עם גזר ונתחי פרגיות (הכל בסיר אחד סוג של אושפלו), אורז עם אפונה ושמיר (להיט בבית, מכינה תמיד כמות כפולה) , אורז עם גרגרי חומוס וכוסברה, אורז לבן אחד אחד, אורז עם בצל מטוגן ועדשים (מג'דרה) אורז עם בצל ופיטריות טריות, אורז לבן עם תוספת בצל מטוגן שקדים, צימוקים, פיסטוקים ושומשום (אורז חגיגי לחגים) וכמובן חובה אורז עם ממולאים שונים, ועוד ועוד.
הסדרה החדשה של "תומר" מציעה שלושה סוגי אורז אהובים במיוחד בישראל, המתאימים למגוון מתכונים:
קיימים כמה סוגי אורז, אותם נהוג לסווג לפי צורת הגרגר: אורז ארוך, בינוני או אורז עגול/קצר. הארוך (למשל בסמטי, יסמין ופרסי) הוא אורז פחות דביק, משום שהגרגר מכיל פחות עמילן מהסוגים העגולים (למשל אורז לסושי או לריזוטו). זו גם הסיבה בגללה מומלץ להשתמש באורז עגול לסושי (כי רוצים שהאורז "יידבק"). אם רוצים אורז "אחד אחד" – יש להעדיף את אחד מסוגי האורז הארוך.
אורז אפשר להכין בסיר עם מכסה, בתנור או במיקרוגל. בכל אחד מסוגי ההכנה יש להקפיד להשאיר את הכלי/הסיר מכוסה לפחות עוד 5 דקות, כדי שהאורז ימשיך להתבשל עם האדים שנוצרו בכלי.
מחיר: 8.90 – 10.90 ש"ח לאריזה במשקל 1 ק"ג.
כשרות: פרווה, בד"ץ מהדרין הרב רובין.
להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.
חברת "תומר יבוא ושיווק מוצרי מזון" (משנת 1983), מייבאת ומשווקת מאות מוצרי מזון איכותיים ומקוריים ובהם מבחר גדול של מותגים מהעולם: קוסקוס DARI ממרוקו, נקטרים ומיצים 100% פרי של RAUCH מאוסטריה, Fruitango – קונפיטורות ומעדני פרי מבולגריה, פסטה REGGIA מאיטליה, MEXIFOODS – טורטיות ממקסיקו, תה של AHMAD TEA מאנגליה, טונה Caprimar מספרד ועוד. החברה משווקת גם את מותג "תומר" שבבעלותה ועוד מגוון מותגים ישראליים ובהם לחמי, גלעם ועוד. מוצרי החברה משווקים בשוק הקמעונאי והמוסדי.
הסדרה החדשה של "תומר" מציעה שלושה סוגי אורז אהובים במיוחד בישראל, המתאימים למגוון מתכונים:
- אורז פרסי - גרגרים לבנים וארוכים וטעמם עדין. נחשב לאורז יציב וחזק שאינו נוטה להישבר ולכן יותר "בטוח". יוצא "אחד אחד"
- אורז יסמין - גרגירים ארוכים ולבנים בטעם אגוזי המזכיר את האורז הבסמטי, אך בהשוואה אליו הוא יותר רך ומכיל פחות עמילן
- אורז תאילנדי - גרגירים ארוכים מאוד בטעם עדין. מתאים למוקפצים ולאורז עם רוטב בשלל טעמים. האורז הנפוץ בתאילנד.
קיימים כמה סוגי אורז, אותם נהוג לסווג לפי צורת הגרגר: אורז ארוך, בינוני או אורז עגול/קצר. הארוך (למשל בסמטי, יסמין ופרסי) הוא אורז פחות דביק, משום שהגרגר מכיל פחות עמילן מהסוגים העגולים (למשל אורז לסושי או לריזוטו). זו גם הסיבה בגללה מומלץ להשתמש באורז עגול לסושי (כי רוצים שהאורז "יידבק"). אם רוצים אורז "אחד אחד" – יש להעדיף את אחד מסוגי האורז הארוך.
אורז אפשר להכין בסיר עם מכסה, בתנור או במיקרוגל. בכל אחד מסוגי ההכנה יש להקפיד להשאיר את הכלי/הסיר מכוסה לפחות עוד 5 דקות, כדי שהאורז ימשיך להתבשל עם האדים שנוצרו בכלי.
מחיר: 8.90 – 10.90 ש"ח לאריזה במשקל 1 ק"ג.
כשרות: פרווה, בד"ץ מהדרין הרב רובין.
להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.
באדיבות המתכונאית אריקה לוי, וחברת "תומר"
מצרכים:
לאורז
3 כוסות אורז יסמין של "תומר"
5 כוסות מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 – 1/2 כפית פפריקה חריפה
לטנזיה
4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, פרוסים דק
100 גרם שקדים פרוסים/צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
1/2 כוס יין לבן חצי יבש או יבש
1/4 כוס סילאן של "תומר"
1/2 כפית פלפל שחור
8 שיני שום, פרוסים דק
3/4 כוס פירות יבשים, מגולענים (משמש/שזיף/צימוקים)
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
אורז
מצרכים:
לאורז
3 כוסות אורז יסמין של "תומר"
5 כוסות מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 – 1/2 כפית פפריקה חריפה
לטנזיה
4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, פרוסים דק
100 גרם שקדים פרוסים/צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
1/2 כוס יין לבן חצי יבש או יבש
1/4 כוס סילאן של "תומר"
1/2 כפית פלפל שחור
8 שיני שום, פרוסים דק
3/4 כוס פירות יבשים, מגולענים (משמש/שזיף/צימוקים)
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
אורז
- לטגן אורז בשמן עד שכמעט חצי מהם מלבינים. להוסיף את המים הרותחים, מלח ותבלינים ולערבב. לטעום את המים המתובלים ולוודא שהם מעט מלוחים. אם חסר מלח – להוסיף
- להביא לרתיחה, לכסות ולהעביר לאש הכי נמוכה, למשך 15 דקות. לכבות ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות. להסיר את המכסה ולאוורר את האורז בעזרת מזלג. לכסות שוב, כדי לשמור את החום
- לחמם מחבת. כשהיא חמה, להוסיף שמן.
- לטגן בצל להזהבה. להוסיף שום ולערבב. להוסיף יין, סילאן, פירות יבשים, מלח ופלפל. לערבב ולבשל עד שהנוזלים נעלמים.
חברת "תומר" משיקה סדרה של אורז: תאילנדי, פרסי ויסמין . צילום: עידו קימלוב |
ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.