יום חמישי, 8 באוקטובר 2020

מתכון להכנת פילה סלמון עסיסי עם תערובת לתיבול דג מבושל עשירה בטעמים של חברת נפטון

אצלנו בבית אין ארוחת שישי או ערב חג ללא מנת דגים שפותחת את ארוחת החג. אני נוהגת לגוון את הארוחות עם סוגי דגים טריים (יש ברשתות מבחר מכובד של דגים טריים) , ומכינה אותם בצורה שונה - ברוטב עגבניות חריף, בסוטג', בתנור, בקציצות או במחבת.

למרות שאנחנו עדין בסגר מהודק - ימי קורונה, החלטתי שלקראת ערב חג שמחת תורה-הושענה רבה וערב שישי הבא עלינו לטובה בעוד מספר ימים, להכין מנת דג חגיגית עם פילה דג סלמון. התבלין העיקרי במנה הזאת הוא תבלין מיוחד וייעודי - תערובת לתיבול דג של חברת נפטון.

את מנת הסלמון אפשר להגיש עם מגוון תוספות חמות או עם סלט ירקות טרי. ניתן כמובן להכין גם אחרי החגים, בארוחת ששי או גם ככה סתם, באמצע השבוע, כשמתחשק לאכול בבית אוכל טעים!

תערובת לתיבול דג מבושל: מכילה פלפלים, פפריקה, כוסברה, שום, עשבי תיבול, שומשום, שמן ומלח, והיא ללא צבעי מאכל, חומרים משמרים ומונוסודיום גלוטמט.

התערובת נהדרת גם לתיבול גבינות, תבשילים ומאפים פיקנטיים.

מחיר: 10.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 120 גרם).
כשרות פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית והרבנות הראשית באר שבע.
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.

מנה חגיגית - פילה סלמון בתנור מתובל בתערובת לתיבול דג מבושל. 
צילום מנה – pixabay

מתכון להכנת לפילה סלמון עסיסי עשיר בטעמים בתנור, מתובל ב"תערובת לתיבול דג מבושל"
המתכון באדיבות חברת "נפטון"


מצרכים:
6 - 8 נתחי פילה סלמון (כמספר הסועדים) במשקל 800 – 1,200 גרם

משרה לדג:
6 כפות שמן זית
2 כפיות רוטב סויה של נפטון
1 כפית שום גבישי דק של נפטון
1/4 כפית פלפל שחור של נפטון
2- 3 כפות "תערובת לתיבול דג מבושל" של נפטון
להגשה: שמיניות לימון

אופן ההכנה:
🐟 לערבב את חומרי המשרה ולטעום (הטעם צריך להיות פיקנטי מעט, עם מליחות עדינה) ולהשרות בהם את נתחי הדג, כשעה
🐟לחמם תנור ל-200 מעלות, חום עליון ותחתון (לא טורבו)
🐟להניח את נתחי הדג בתבנית תנור מרופדת ב-2 ניירות אפייה – כשהנייר העליון מרוסס במעט שמן. להקפיד שהחלק עם העור יהיה כלפי מטה. לשמור את המרינדה שנשארה
🐟לאפות את הדג 10 דקות
🐟להוציא את התבנית מהתנור, להבריש את הדג במרינדה ולצקת את מה שנשאר, מעל
🐟לאפות עוד 4 - 5 דקות ולבדוק: יש להיזהר מאפיית יתר שתייבש את הדג (טיפות לבנות גדולות בצד הדג מסמנות שהחלק החיצוני עשוי היטב – ויש לבדוק שהדג עשוי גם במרכז). אם צריך, להחזיר לתנור לעוד 2- 3 דקות. לפני ההגשה, להבריש את הדג ברוטב שנותר בתבנית
🐟להגיש עם סלט ירקות טרי ורענן, מתובל בויניגרט של נפטון, ושמינית לימון

נפטון - תערובת לתיבול דג מבושל. צילום - מיכאל כץ

"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל - המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים. הדור הרביעי למייסד החברה (שעלה מהודו ב-1980), פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.

בתאבון וחג שמחת תורה טעים ושמח!
מאחלת: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

מתכון לעוגת מצות עם ממרח טחינה שוקולד וסילאן

חג הפסח ממש כבר כאן, ותמיד בחג מחפשים משהו מתוק וטעים לאכול, שיהייה כשר לפסח וגם קל ומהיר להכנה. חברת "אחוה", מגישה לרגל חג הפסח ...