יום חמישי, 12 בנובמבר 2020

שבוע האוכל האיטלקי בעולם - אירוע לקידום המסורת הקולינרית והזהות התרבותית המייחדות את איטליה

 לרגל שבוע האוכל האיטלקי המתקיים זו השנה החמישית ברציפות בישראל ובעולם , נציבות הסחר האיטלקית, ארגון ממשלתי איטלקי שמקדם ומעודד את כניסתן של חברות איטלקיות לישראל, חבר לשיתוף פעולה עם בית הספר הבינלאומי ללימודי המטבח האיטלקי,ALMA.ALMA, הממוקם בעיירה ליד פארמה שבאיטליה הוא ביה"ס המוביל בעולם ללימודי המטבח האיטלקי, לימודי קונדיטוריה ולימודי שף בחו"ל.

שבוע האוכל האיטלקי בעולם שיתקיים ב-23-29.11,  הוא אירוע לקידום המסורת הקולינרית כאחד המאפיינים הבולטים של הזהות והתרבות המייחדות את איטליה.

במסגרת שיתוף הפעולה, חיבר בית הספר עבור נציבות הסחר האיטלקית מספר מתכונים של מנות איטלקיות עם טוויסט מודרני ועם שימוש בחומרי גלם אותנטיים. מבין המנות: ריזוטו עם פרימג'יאנו ופטרוזיליה, רביולי במילוי קייל עם אנשובי ופקורינו, סלט כרובית עם ריקוטה וחומץ בלסמי, פנקוטה אגוזי לוז עם דומדמניות. לכל מתכון, תצורף המלצה של סומליה שתמליץ על סוגי יינות איטלקיים שמתאימים למנה.  

כמו כן, נציבות הסחר האיטלקית, אשר מטרתה לספק סיוע לחברות האיטלקיות העוסקות בסחר והשקעות בינלאומיות ולקדם שיתופי פעולה מסחריים בין איטליה וישראל, החליטה שהמתכונים ואופן הכנתם יעמדו לרשות הקהל באתר של בית הספר המתקדם ביותר בארץ ללימודי מקצועות הבישול והקונדיטוריה ,  בישולים וכך בעצם יצרה חיבור בין שני בתי הספר. 

את המתכונים שצולמו בוידיאו ניתן יהיה לראות בשבוע האחרון של נובמבר באתר וברשתות החברתיות של ביה"ס בישולים וגם בעמוד הפייסבוק של נציבות הסחר האיטלקית. 

בנוסף, לטובת שאלות שיתעוררו מצד הקהל לגבי אופן הכנת המתכון, תעמוד אחת משפיות של ALMA לענות על שאלות ב-ZOOM.

 לדברי פבריציו קמסטרה, ראש נציבות הסחר האיטלקית בישראל: "מטרת החיבור בין שני בתי הספר הוא לקדם בקרב דור העתיד של השפים המקומיים ובקרב אוהבי המטבח והתרבות האיטלקיים, את חשיבות השימוש במוצרים איטלקיים איכותיים ואותנטיים להצלחת המתכונים מהמטבח האיטלקי".

 לרגל שבוע האוכל האיטלקי, נציבות הסחר האיטלקית אספה נתונים מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שמהם עולה, שיבוא המזון מאיטליה בעליה מתמדת ולראיה, בחמש השנים האחרונות, יבוא המזון מאיטליה עלה ב 42% והגיע ב 2019 לערך של 190 מיליון דולר. גם שמסתכלים על נתוני היבוא של תשעת החודשים הראשונים של 2020, למרות המצב, יבוא המזון מאיטליה לא נפגע ואף עלה בכמעט 9% בהשוואה לאותה תקופה אשתקד. בין המוצרים שמיובאים בכמויות מרשימות מאיטליה ניתן למצוא, מוצרי מאפה ועוגיות, פסטה, קפה, מים מינרליים ושוקולד לצד גבינות, שימורי עגבניות ורטבים ויינות שגם אם מיובאים בכמות יותר קטנה עדיין שומרים על מקומם ואף רושמים עליה.


שבוע האוכל האיטלקי בעולם שיתקיים כאמור ב-23-29.11,  הוא אירוע לקידום המסורת הקולינרית כאחד המאפיינים הבולטים של הזהות והתרבות המייחדות את איטליה.

הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק

פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"סיטי וואש אקספרס"- העתיד של עולם ניקיון הרכבים

"סיטי וואש אקספרס" רשת מכוני שטיפת הרכבים הגדולה בישראל, מזניקה את תחום ניקיון הרכב לשנים הקרובות , עם קונספט ייחודי של טכנולוגיה מתקדמת , במנוי חודשי המאפשר רכב נקי תמיד, ללא הגבלה במחיר 45 ₪ לחודש בלבד. 

המקום מעניק גם פתרון מושלם בעידן הקורונה לשטיפה ללא מגע יד אדם או מפגש בזכות אוטומציה מלאה.

אז רכשתי מנוי חודשי באתר ונסעתי לסניף "סיטי וואש אקספרס" הקרוב לביתי - בתחנת דלק דור אלון שממוקמת בבית דגן שבראשון לציון.

צילומים: נדיה היבא
בתחנת הדלק הגדולה הממוקמת על כביש 44 המהיר, שילוט גדול וברור של מקום רחצת המכוניות. נכנסתי די מהר לתור המכוניות שהמתנו לשטיפה, וללא צורך בתשלום כי יש לי כבר מנוי - יש מצלמה שמזהה את מספר המכונית.  רגע לפני הכניסה לשטיפה, איש השירות סגר את המראות הצדדיות, סימן לי עם הידיים מתי לעבור להילוך ניוטרל, ואני בפנים...

בסיום השטיפה, נסעתי לעבר עמדה שבה שואב אבק לשימוש עצמי - לניקוי פנים המכונית. את שואב האבק הפעלתי על ידי קוד מיוחד  למנויים שאותו יש להכניס לעמדת השואב. כך זכתה המכונית שלי גם לניקיון פנימי, שאיבת אבק יסודית בתוך המכונית ולשטיפה חיצונית - כך קיבלתי רכב נקי ומבריק.

כל התהליך היה מאוד מהיר, והכל נעשה באופן עצמאי, וללא קרבת אדם לידי - מה שמצויין לימי קורונה בהם אנו נמצאים.
עם המנוי יש לי אפשרות לשטוף ולשאוב כל יום את המכונית ללא הגבלה במשך חודש ימים, פתרון מצויין לימי החורף שממש כבר כאן כשהמכונית מתלכלכת מבוץ, אבק ועוד.

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
ומה יוצא לי מזה אתם שואלים? 
הסניפים של הרשת פתוחים משמונה בבוקר עד תשע בערב.
שלמתי סכום חודשי קבוע, ולא משנה כמה פעמים אשטוף את המכונית במהלך החודש.
בכל סניפי הרשת ניתן לקבל גם שירותי שטיפה מלאים.
כל החודש יש לי רכב נקי ומצוחצח מבפנים ומבחוץ!

תחום שטיפת הרכב בעולם, עבר מעט מאוד שינויים מאז החלו לשטוף רכבים עם דלי וסבון. "סיטי וואש אקספרס" עושה משהו שאף אחד אחר לא עשה לפניה בישראל: שטיפה בקונספט אמריקאי במנוי חודשי של 45 ₪ בלבד וללא התחייבות, המאפשר לשטוף את הרכב ללא הגבלה ולזכות ברכב נקי תמיד.

במקום תוכלו לקבל שטיפת רכב ללא הגבלה, בסכום יותר נמוך, משטיפה בודדת במכונים אחרים וזאת בשל הטכנולוגיה המתקדמת, המהווה חלק בלתי נפרד מהקונספט של הרשת, החל מרגע רכישת המנוי החודשי ועד קבלת רכב נקי ומבריק. טכנולוגיה מתקדמת זו, הופכת את תהליך השטיפה לאוטומטי לחלוטין, ללא מגע יד אדם, מה שהופך אותו אידאלי לעידן הקורונה והריחוק החברתי.

צילום: נדיה היבא

סיטי וואש אקספרס סניף בית דגן - במקום גם מתקן ענק המתאים לשטיפת משאיות וכלי רכב גדולים,
מה שלא ראיתי עד כה בתחנות שטיפה אחרות. צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

משקיעים בטכנולוגיה
לאחר הרשמה קלה ומהירה באתר האינטרנט, אליו תצטרף בקרוב אפליקציה, מגיע הלקוח לאחד ממכוני השטיפה, שפתוחים בין השעות 8:00 בבוקר עד 21:00 בערב. עם ההגעה ל"סיטי וואש אקספרס", מצלמה מזהה את מספר הרישוי, שמו של הלקוח מופיע על הצג הדיגיטלי והרכב נכנס בהכוונה של איש שירות למנהרת שטיפה. 

מכונות השטיפה עומדות, כאמור, בחזית הטכנולוגיה וכוללות שימוש בג׳ילדות ייחודיות, זרנוקים בלחץ מים גבוה מובנים בתוך מנהרות השטיפה. לאחר כשלוש דקות במנהרה, הרכב עובר לעמדות שאיבת אבק בשירות עצמי. השימוש בעמדות הוא ללא הגבלת זמן, אבל אפילו נהגים ״משקיענים״ לא מבלים בהן יותר מ-10 דקות. בנוסף, כל מכוני השטיפה מציעים גם שירותי ניקוי משלימים בתוספת תשלום העומדת על כ-45 ש"ח. 

הרשת מפעילה כיום 10 סניפים ברחבי הארץ: בפתח תקווה, רמת גן, נמל התעופה בן גוריון (2 סניפים), בית דגן ומודיעין ( 2 סניפים), באר יעקב ירושלים וכרמיאל. עד סוף שנת 2021 מתוכננים כ-15 סניפים בפריסה ארצית, השוטפים מדי חודש למעלה מ-120,000 רכבים.

"סיטי וואש אקספרס" עתידה להתהדר בקרוב במכונה ראשונה מסוגה במכוני השטיפה בישראל - מכונת אוסמוזה הפוכה שמונעת הצטברות אבנית על הרכב. החברה נמצאת גם בתהליך התקנה של קווי שטיפה מייבשים המבוססים על מברשות קטיפה - בפינוק כזה הרכב שלכם עדיין לא נתקל.

15 דקות ואתם בחוץ
אם המחיר החודשי הקבוע המאפשר לכם רכב נקי תמיד והטכנולוגיה החדישה עדיין לא שכנעו אתכם, הרי שחיסכון הזמן יעשה את העבודה: לקוחות של הרשת  יכולים לשטוף את הרכב עד 21:00 בלילה ומבלים הרבה פחות זמן בכל שטיפה מלקוחות של מכוני שטיפה אחרים.  אם במכון שטיפה רגיל, רכב צריך להישאר בממוצע כחצי שעה (ובשעות עומס אפילו יותר), בנקודות השירות של "סיטי וואש אקספרס" זה ייקח לכם עד 15 דקות. מהירות היא שם המשחק. כאן הופכים את המשימה של שטיפת הרכב, שישראלים רבים מתחמקים ממנה ודוחים אותה, למשהו שאפשר לעשות בלי בעיה, על הדרך.﮳
צילום: נדיה היבא


צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
אורי יעקובוב, 38, מייסד ״סיטי וואש אקספרס״, אשר הביא את הקונספט הייחודי לישראל, הינו יזם שהקים אמפריית ניקיון, בעשר אצבעות. בגיל 9 עלה מאוזבקיסטן, אז עוד ברה"מ. בשנת 2004 לאחר שהשתחרר משירות חלקי במג"ב, פתח ברחוב סלמה בתל-אביב, תחנת שטיפת רכב מהדור הישן. בשנת 2006 פתח תחנה נוספת בנמל תעופה בן גוריון ובשנת 2012 עוד 2 תחנות ברמת גן ובית דגן. במהלך שנים אלו, התגבשה ההחלטה להתאים את תחום הניקיון למאה ה-21 , הן מבחינת טכנולוגיה והן מבחינת שירות. בשנת 2017 בעקבות ביקור בתערוכה בהולנד, נחשף למודל האמריקאי והחליט לגייר אותו. במהלך שנת 2017 נערך הפיילוט בסניף מודיעין ושנה אחר כך הוחלט לאמץ אותו כמודל לכל הרשת.

"ממחקרי דעת קהל שערכנו התברר כי מה שחשוב לישראלי הוא אוטו נקי במינימום מאמץ, זמן וכסף. למדנו מהכשלים של מכוני השטיפה הרגילים ויצרנו מוצר שעונה על הדרישות של הנהגים בצורה ידידותית למשתמש ״ אומר יעקובוב.

 לאתר הבית ולהרשמה        www. citywash.co.il

סניפי סיטי ווש : באר יעקב, דור אלון נתב"ג, דלק מנטה נתב"ג , פתח תקווה, בית דגן, רמת גן , מודיעין ליגד, מודיעין ישפרו, ירושלים צומת פת, כרמיאל, רעננה ( בקרוב)

ערכה וצילמה: נדיה היבא

תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום חמישי, 5 בנובמבר 2020

"תבואות" מציעה פריקי ישראלי איכותי וטבעי ומתכון להכנת פריקי עם סלק, צנוברים, כוסברה וגבינת פטה

על פריקי ישראלי איכותי וטבעי כבר שמעתם?

את הפריקי  או הפריקה מכירים כבר אלפי שנים כבר עוד מימי התנ"ך, ובעיקר מהמטבח הערבי, ובשנים האחרונות גם העולם גילה אותה.
חיטת הפריקי המזרח תיכונית נקצרת טרם הבשלתה, היא מכילה יותר חלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ממרבית הדגנים. בנוסף, הערך הגליקמי שלה נמוך והיא מכילה ערכים נמוכים של גלוטן. 

תבואות - מנה אישית של סלט פריקי. צילום: יחסי ציבור
היא שימשה כמזון לבני האדם לפני קציר החיטה הבשלה (היא נקצרת בחודשי האביב, כחודש וחצי לפני קציר החיטה שהבשילה), ואולי היה בה גם משום ערובה לכך שתהיה חיטה למאכל, במקרה של שרב כבד שיהרוס את היבול.

גרגרי החיטה הירוקים רכים ואכילים כמו שהם, אולם הרכות - שנובעת בין השאר מתכולת המים הגבוהה שבהם - גם גורמת להם להירקב מהר. הפיתרון, גם בעולם העתיק, היה ייבוש. אולם מאחר והגרגרים נרקבו עוד לפני שהצליחו לייבשם בשמש, קלו אותם בחום של אש. את הגרגרים היבשים והקלויים ניתן היה לשמור לאורך זמן ארוך יחסית. התהליך גם העניק לחיטה את הטעם המעושן המאפיין אותה. 

היא מתאימה להכנת מגוון רחב של מאכלים ובהם סלטים, מרקים, קדירות ותוספות.

חברת "תבואות" מציעה חיטת פריקי ישראלית, איכותית וטבעית עם הסימון הירוק – התורמת לשובע, לבריאות ולעיכול. הפריקי עשויה מ-100% חיטה שנקצרה ירוקה ונקלתה טרם הבשלתה, והיא מתאימה להכנת מגוון מאכלים ובהם סלטים, מרקים, קדירות ותוספות. 

כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל, ובעלזץ - הבד"צ מחזיקי הדת בא"י
מחיר: 14.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.


לפרטים: www.tvuot.co.il

** התוכן אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת יעוץ רפואי 

תבואות - מנה אישית של סלט פריקי. צילום: יחסי ציבור 
מתכון להכנת סלט פריקי עם סלק, פרוסות שקד וצנוברים קלויים, כוסברה וגבינת פטה 
המתכון באדיבות חברת תבואות

מצרכים:
1 כוס פריקי של תבואות
2 כפות שמן זית
1 כף שמן צמחי (קנולה/חמניות)
1 כפית גדושה פפריקה מעושנת
1/2 כפית שום גבישי
1+1/3 כפיות מלח
1/3 כפית פלפל שחור
2 כוסות מים
1 כוס סלק מבושל, חתוך לקוביות
3/4 כוס גבינת פטה (או גבינה מלוחה), חתוכה לקוביות
1/4 כוס צנוברים ופרוסות שקד, קלויות קלות במחבת חם (ללא שמן)
חופן כוסברה קצוצה

רוטב לסלק:
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1 כף חומץ

אופן ההכנה:
¨ להכניס את הפריקי לקערה עם מים, לערבב מעט עם היד ולשפוך את כל מה שצף. לחזור על הפעולה 3 פעמים. לשטוף ולסנן. להעביר את הפריקי לקערה עם מים נקיים ולהשרות במים כ-20 דקות

¨ לחמם את 3 כפות השמן בסיר מתאים. להוסיף את הפריקי ולטגן אותו 1- 2 דקות. להוסיף את המים והתבלינים. לערבב ולהביא לרתיחה

¨ לכסות ולבשל על אש נמוכה 25 דקות. לכבות ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות. להסיר את המכסה ולאוורר את הגרגרים. לצנן

¨ בינתיים, לערבב את הרוטב ולצקת על הסלק

הרכבת המנה:   להניח פריקי בתחתית קערית הגשה מתאימה או כוס. לשים מעל סלק (ורוטב), גבינה וכוסברה. להניח מעל עוד שכבה של פריקי, סלק, גבינה וכוסברה. לפזר מעל פרוסות שקד וצנוברים קלויים.

אפשר כמובן להגיש גם כסלט בקערה מרכזית.
תבואות - חיטת פריקי. צילום - אייל גרניט
ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום רביעי, 4 בנובמבר 2020

חברת "נפטון" מציגה אריזות חדשות לסדרת "ציפוי לשניצל" ומתכונים להכנת: מקלות שניצל בציפוי קלאסי ופטריות בציפוי שניצל ים תיכוני

 מי לא אוהב שניצל? שיקום! 

קטנים כגדולים, כולנו אוהבים שניצל חם שזה רק יצא ממחבת הטיגון. ואם מדובר בשניצלים בציפוי פירורי לחם איכותיים ובטעמים - אז בטוח טעים יותר!!!

חברת "נפטון" מציגה את האריזות החדשות והנוחות של סדרת "ציפוי לשניצל" - פירורי לחם בטעמים שונים ובמגוון סגנונות. האריזות כוללות עיצוב חדש וזיפ לסגירה חוזרת ולאטימה טובה של התכולה. 

הציפויים מוצעים ב-6 סגנונות, כל סגנון בצבע אריזה שונה: קלאסי עם שומשום, איטלקי, ים תיכוני, וינאי, פאנקו ומוזהבים. 

פירורי הלחם בסדרה מתאימים לתיבול והכנה של מגוון מנות ומאכלים טעימים ובהם עוף, בקר, הודו, דגים, ירקות, פשטידות, מאפים ועוד. הציפוי ללא מונוסודיום גלוטמט או חומרים משמרים. 

שניצלונים בציפוי קלאסי עם שומשום. צילום freepik

טעמי סדרת "ציפוי לשניצל":

👈 וינאי: פירורי לחם, פפריקה מתוקה, שום, בצל, עשבי תיבול (כוסברה ועוד), תבלינים, מלח. 400 גרם. אריזה בצבע תכול

👈 ים תיכוני: פירורי לחם, עשבי תיבול (כוסברה, בזיליקום ועוד), שום, פפריקה מתוקה, כורכום, תבלינים, מלח. 400 גרם. אריזה בצבע אדום

👈 איטלקי: פירורי לחם, פפריקה מתוקה, מלח, שום, תבלינים, עשבי תיבול (פטרוזיליה ועוד). 400 גרם. אריזה בצבע ירוק

👈 קלאסי בתוספת שומשום: פירורי לחם, שומשום, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, שום, תבלינים, עשבי תיבול. 400 גרם. אריזה בצבע צהוב

👈 פאנקו: פירורי לחם גדולים ואווריריים, סוכר ומלח. 260 גרם. אריזה בצבע לילך

👈 מוזהבים: פירורי לחם מוזהבים ומלח. 400 גרם. אריזה בצבע סגול

כשרות פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.
מחיר: 7.90 – 10.90 ש"ח (לאריזות במשקל 400 גרם, למעט הפאנקו שהוא במשקל של 260 גרם).
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ. 
נפטון - סדרה חדשה של ציפויים לשניצל. צילום - מיכאל כץ

מתכון להכנת מקלות שניצל בציפוי קלאסי עם שומשום
המתכון באדיבות חברת נפטון

מצרכים:

8 שניצלים עבים
1/2 כוס קמח
2 ביצים טרופות
3/4 – 1 כוס "ציפוי שניצל קלאסי עם שומשום" של נפטון
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
¨ לקמח כל שניצל, לטבול בביצה הטרופה ולצפות בפירורי לחם
¨ לחמם שמן במחבת, ולטגן את השניצלים עד להזהבה
¨ לחתוך כל שניצל למקלות ברוחב של כ-2 ס"מ
¨ להגיש עם רטבים שאוהבים 

פטריות בציפוי בסגנון  ים תיכוני. צילום מנות: פטריות – pixabay
פטריות בציפוי שניצל בסגנון ים תיכוני
המתכון באדיבות חברת נפטון


מצרכים:
2 – 3 סלסלות של שמפיניון – טריות, קטנות ומוצקות (כ-30 יחידות), שנוגבו בנייר סופג/מטבח (לא לשטוף במים)

לבלילה
1 כוס מים או סודה
3/4 כוס קמח
1/2 כוס קורנפלור
שמן לטיגון

לציפוי:
2 כוסות ציפוי שניצל בסגנון ים תיכוני של "נפטון"

אופן ההכנה:
¨ לשפוך את המים/סודה לקערה, ולהוסיף את הקמח והקורנפלור, לערבב במטרפה עד שאין גושים. הבלילה יוצאת סמיכה
¨ לשים בקערה נפרדת את פירורי הלחם
¨ לטבול כל פטרייה בבלילה, ואז בפירורי הלחם (לוודא שהבלילה והציפוי הן מכל צדי הפטרייה)
¨ לחמם שמן במחבת רחבה (בגובה של כ-5 ס"מ) ולטגן את הפטריות עד שהן מזהיבות-משחימות, בכמה סבבים. להניח את הפטריות בתום כל סבב בכלי מתאים ושטוח, עם נייר סופג

** לזכור שהפטריות מאוד חמות לאחר הטיגון, ומומלץ להמתין כמה דקות לפני הגשתן

"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים. הדור הרביעי למייסד החברה (שעלה ב-1980), פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

סנו סושי משיקה שקיות אוכל מעוצבות מנייר מתכלה עם מדבקות משמחות במתנה

חברת סנו מפתיע שוב, ובימים אלו תוכלו למצוא על המדפים שקיות אוכל מנייר איכותי מתכלה, ארוכות במיוחד, מתאימות גם לעטיפת כריכים גדולים.

שקיות הנייר מגיעות בשני הדפסים מעוצבים וטרנדיים בתוספת מתנה- 70 מדבקות מעוצבות, צבעוניות ומשמחות, עם ברכות אישיות שמחממות את הלב לסגירה נוחה ולעיטוף חווייתי ומהנה.

צילום: נדיה היבא
אין יותר כיף ונעים לפתוח שקית אוכל איכותית, בעבודה, בבית ספר או בכל מקום אחר, כשבעת פתיחת השקית ברכה אישית מאדם שאוהבים.

בעידן הולך וגדל של התחשבות בסביבה מציעה סנו סושי שקיות נייר מתכלות השומרות על איכות הסביבה וכן מאושרות למגע במזון.

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
באריזת שקיות הנייר תוכלו למצוא:

👈 70 שקיות נייר מעוצבות ב-2 דוגמאות שונות + 70 מדבקות במתנה!
👈ארוכות במיוחד, בגודל 18X27 ס"מ (בפתיחה מלאה)
👈מחיר לאריזה: 9.90-11.90 ש"ח (לפי אתר פרייסס)

למי שחשוב: באישור מטעם הבד"צ ירושלים/העדה החרדית

אין יותר כיף ונעים לפתוח שקית אוכל איכותית, בעבודה, בבית ספר או בכל מקום אחר, כשבעת פתיחת השקית ברכה אישית מאדם שאוהבים.
צילום: נדיה היבא
להשיג ברשתות השיווק

בקרו באתר סנו לטיפים ומידע על מוצרים, שימוש נכון והדרכה בעולמות התוכן.
למידע נוסף היכנסו לאתר www.sano.co.il     
ולפייסבוק https://www.facebook.com/sano.co.il

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום ראשון, 1 בנובמבר 2020

חברת "אחוה" משיקה מוצר חדש בסדרת ממרחי השומשום המתוקים: ממרח שומשום וקוקוס

חברת אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה, משיקה ממרח חדש ומהפכני בסדרת ממרחי השומשום המתוקים מתוצרתה: ממרח שומשום וקוקוס. הממרח החדש מכיל 32% קוקוס ו-27% טחינה גולמית ומהווה מקור טוב לסיבים תזונתיים. 

הממרח ללא שומן דקלים או סויה, דל מאוד בנתרן, אינו מכיל צבעי מאכל ומתאים לטבעונים. ממרח שומשום וקוקוס טעים להפליא, בטעם עשיר ומרענן של קוקוס במתיקות מאוזנת, נפלא לשימוש למריחה על פרוסת לחם, בכריכים וכן לאפייה.


שיבולת שועל מבושלת עם חלב ובטופינג, גרגרי רימונים, סילאן וממרח שומשום קוקוס של אחוה. צילום המנה: נדיה היבא
סדרת ממרחי השומשום של אחוה כוללת ארבעה ממרחים, בהם ממרח שומשום עם שוקולד, ממרח שומשום עם סילאן, ממרח שומשום עם דבש וממרח שומשום עם שוקולד ללא תוספת סוכר, שזוכים להצלחה אדירה. הממרחים עשויים מטחינה מלאה, עשירים בסידן וברזל, ללא כולסטרול, דלים מאוד בנתרן, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל וללא שומן טרנס. כעת מצטרף לסדרה טעם חדש – ממרח שומשום וקוקוס.

לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של חברת "אחוה": "כחלק מהעלייה במודעות לאורח חיים בריאה ותזונה נכונה, הבנו כי הצרכן מבקש לצרוך ממרחים בריאים יותר, על פני ממרחים עתירי סוכר, המכילים שמן דקלים וסויה. לפני מספר שנים השקנו סדרת ממרחים מתוקים מבוססי טחינה גולמית, כשבכל פעם הצטרף טעם חדש לסדרה. טעם הקוקוס החדש הוא ייחודי, זוהי הפעם הראשונה שנעשה שימוש בקוקוס בצורה של ממרח עם טחינה גולמית והטעם המעולה שלו פשוט מנצח". 

טעמתי את הממרח וזאת דעתי: שילוב מנצח וממכר ביותר של טעמים שאי אפשר להפסיק לנשנש ישר מהקופסה או על פרוסת לחם  טרי עם חמאה.  שילוב הטעמים בממרח השומשום עם קוקוס טעים מאוד. נהנתי מכל טעימה וטעימה. הממרח נהדר להכנת עוגות, עוגיות, קינוחים אישיים, כדורי קוקוס ועוד. אהבתי אותו גם בשילוב יוגורט עם גרנולה. ממליצה להחזיק קבוע במזווה יחד וליד יתר ממרחי השומשום המצויינים לשידרוג לכל מטרה.
ממרח שומשום וקוקוס אחוה צילום יעל האן
מחיר מומלץ לצרכן: 8 – 10 ש"ח לאריזת 400 גרם.
כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים. 
להשיג ברשתות השיווק המובחרות. 

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום שלישי, 27 באוקטובר 2020

סוגת מרחיבה את סדרת "תבשיל אישי" ומשלבת לראשונה במנות המוכנות ברגע אטריות מחיטה מלאה

 לאור הצלחת סדרת "תבשיל אישי", חברת סוגת מרחיבה אותה עם שתי מנות חדשות ובריאות יותר להכנה ברגע, אשר משלבות לראשונה בתבשיל אטריות מחיטה מלאה, בשני טעמים אהובים- בטעם ירקות ובטעם עוף.

סדרת "תבשיל אישי", אשר זכתה להצלחה מאז השקתה מלפני שנה, מציעה לראשונה לצרכנים המחפשים מוצרים טעימים של אוכל מוכן ברגע ולא מוכנים להתפשר על בריאות ואיכות, טעמים חדשים עם אטריות מחיטה מלאה הנחשבות מזינות יותר. 

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
לסדרה, הכוללת שלושה תבשילי נודלס בטעמים פיקנטי, נודלס בטעם ירקות ונודלס בטעם עוף, מצטרפות שתי מנות חדשות המכילות אטריות קצרות ונוחות לאכילה בטעמים אהובים של ירקות ועוף. בנוסף, המנות החדשות הינן פרווה ומתאימות לצמחונים. 


הסדרה מהווה פתרון קל וטעים לארוחה מהירה ונוחה במיוחד לשימוש בכל מקום – בעבודה, בלימודים או בדרכים. לאריזה מצורפת כפית-מזלג הממוקמת בצידה החיצוני, כך שאין צורך להכניס את היד לתוך האריזה, ללכלך את האוכל ולהתלכלך מהתיבול. 

המכסה המצורף מאפשר סגירה קלה של האריזה לאחר מזיגת המים החמים, במקום להניח צלחת או כלי אחר כדי לאטום טוב יותר את סגיר האלומיניום. המכסה משמש גם לאחסון התבשיל המוכן לאחר הפתיחה.

אריזות "תבשיל אישי" שוקלות 65 גרם, הן בעלות כשרות פרווה של בד"צ - בית יוסף וישווקו בכל רשתות השיווק, המינימרקטים והמכולות ברחבי הארץ. 

טעמנו את "תבשיל אישי" עם איטריות מחיטה מלאה בטעם עוף - בני הבית במיוחד הבנות הגדולות  מאוד אהבו , את הטעמים וציינו לטובה שהאיטריות במנה הם מחיטה מלאה מה שעושה את המנה לבריאה יותר. וביקשו שאקנה נוספים למקרה הצורך ולקחת איתם לעבודה.

אני באופן אישי לא חסידת מנות האישיות לאכילה ביתית. אבל מחזיקה אותם קבוע במזווה, לכל מקרה שרוצים לנשנש משהו חם ומהיר להכנה, לקחת לעבודה ובמיוחד להצטייד בהם לנסיעות בחו"ל.

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
סוגת המובילה את שוק הקטניות, האורז והסוכר בישראל, היא חברה לשיווק והפצה של מוצרי מזון שהם חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי. החברה פועלת מאז שנות החמישים של המאה הקודמת כאשר המפעל משתרע על פני כ- 100 דונם בקרית גת. לחברה מגוון רחב של מוצרים החל מסוגים רבים של קטניות ואורז ועד קמח, שקדי מרק וקרוטונים ועוד. כל זאת תוך הקפדה על תהליכי איכות וטעם של חומרי הגלם המשובחים ביותר לאורך כל הדרך מהשדה לצלחת.

ערכה וצילמה: נדיה היבא

תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

במיוחד לסתיו: אסם משיקה במבה במילוי קרם בטעם שוקולד בלונד

הסתיו כבר כאן וגם קורונה יחד איתו. כולנו ממתינים בקוצר רוח שיחלוף זעם, ונוכל שוב לחזור לשגרה, לפעילויות השגרתיות ולחיים כבעבר.

ועד שזה יקרה - אסם הכינה לנו הפתעה גם עבור מצב הרוח - והשיקה חטיף במבה חדש: במילוי קרם בטעם שוקולד בלונד.

מדובר בשוקולד לבן מקורמל, שהפך לטרנד התופס תאוצה בארץ ובעולם ונתפס כפופולרי במיוחד בקרב הצרכנים. 

אסם - במבה במילוי קרם בטעם שוקולד בלונד. צילום: נדיה היבא
את הבמבה המפתיעה בטעמה תוכלו למצוא על המדפים החל מסוף חודש אוקטובר.

לדברי גלית מילוא, מנהלת תחום חטיפים באסם : " עם בוא הסתיו החלטנו לפנק את הצרכנים עם מהדורה מיוחדת של במבה במילוי, המשלבת בין טעם הבמבה האהוב יחד עם המתיקות של טעם שוקולד הבלונד. השילוב המיוחד יוצר חטיף חדש, מרגש, טעים וכיפי."

ולמי שחשוב: כשרות: בד"צ העדה החרדית, רבנות מקומית שדרות.

אסם - במבה במילוי קרם בטעם שוקולד בלונד. צילום: נדיה היבא
טעמנו את הבמבה: דעות בני המשפחה היו חלוקות. הנכד שלי העדיף את הבמבה הקלאסית, וכך גם בעלי. בנותי ואני אהבו את שילוב הטעמים החדש.

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום ראשון, 25 באוקטובר 2020

מתכון להכנת "העוף הירוק" - תבשיל עוף עם תפוחי-אדמה וגרגרי חומוס

יום חמישי בשבוע הוא בדרך כלל יום לתחילת ההתארגנות וההכנות לקראת ארוחת ערב שישי וגם ליום שבת (אני לא מבשלת בשבת). בעודי מתלבטת מה להכין לשבת, הגיע שליח עם עם מגש ארוז של חלקי עוף טריים ונקיים של חברת "עוף טוב" בדיוק כמו שאני אוהבת (אנחנו נוהגים לקנות רק עופות טריים). מיד נפלה ההחלטה מה מכינים לשישבת.

מלבד המראה הנקי והאסתטי של האריזה, צדו עיני את הסימון התזונתי הירוק: עוף טבעי מהמשק, גדל ללא אנטיביוטיקה, ללא תוספות הורמונים  וגם מכיל פחות מ-300 מ"ג נתרן ל-100 גרם - כבר יש לנו ארוחה מבטיחה וטעימה.

ולמי שחשוב: כשרות למהדרין גלאט - בהשגחת הרב א.ר. ארנבייך

"העוף הירוק" - תבשיל עוף עם  תפוחי-אדמה וגרגרי חומוס . צילום: נדיה היבא
מתכון להכנת "העוף הירוק" - תבשיל עוף עם תפוחי-אדמה וגרגרי חומוס
המתכון והצילומים באדיבות היבא נדיה


התבשיל פשוט וקל להכנה, טעים ועשיר בטעמים. את התבשיל הזה אני אוהבת להכין עם חומוס ותפוחי אדמה. מי שלא אוהב את השילוב הזה יכול כמובן לוותר על אחד מהמרכיבים.

מצרכים:
6 חלקי עוף – שוקיים, ירכיים (כמובן לפי מספר הסועדים) של "עוף טוב"
4 תפוחי-אדמה בינוניים קלופים וחצויים לשש
1 שקית של גרגירי חומוס קפואים מוכנים לבישול (אני נוהגת לשטוף את החומוס במסננת לפני הכנסתם לתבשיל.
או 1 קופסת שימורים של גרגרי חומוס – יש לסנן את הנוזלים לפני הכנסת החומוס לתבשיל.
1/2 חב' כוסברה טרייה , נקייה וקצוצה גס
3 גבעולי כרפס עם העלים שטופים היטב וקצוצים גס
3 כפות של חוויג' למרק
3-4 כפות שמן להשחמת העוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה
בסיר שטוח מוסיפים את השמן ומשחימים את חלקי העוף מכל צדדיו.
לאחר השחמה קלה מוסיפים את המלח והחוויג' וממשיכים להשחים 2-3 דקות (לא יותר, אחרת התבלינים נשרפים והתבשיל הופך להיות מר).
מוסיפים לסיר את תפוח-האדמה והחומוס ומים פושרים עד לכיסוי תוכן הסיר.
(אני נוהגת לשטוף במסננת את החומוס הקפוא)
מוסיפים את הכוסברה והכרפס, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומבשלים במשך חצי שעה עד לריכוך חלקי העופות.

בתיאבון!!!

"העוף הירוק" - תבשיל עוף עם  תפוחי-אדמה וגרגרי חומוס . צילום: נדיה היבא

"עוף טוב" הינה החברה הראשונה המעלה על המדפים ברשתות השיווק, מוצרי עוף טרי בסימון תזונתי ירוק שמטרתו לסייע לצרכנים בבחירת מזונות בריאים וגולמיים. העופות הטריים של "עוף טוב" מכילים פחות מ-300 מ"ג נתרן ל-100 גר' ולכן מקבלים את הסימון הירוק.

מוצרי העוף הטרי של "עוף טוב" עשויים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה וכוללים עופות שלמים וחלקי עופות, בהם: כרעי עוף טרי, חזה עוף חצוי טרי, שניצל עוף טרי, שוקי עוף טרי, פילה עוף טרי, עוף שלם טרי, שווארמה פרגית טרי, סטייק פרגית טרי - כולם עשויים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה.

מוצרי העוף הטרי של "עוף טוב" בסימון הירוק, אינם כוללים חלקי פנים וכנפיים, מאחר ובהם עדיין לא ניתן להבטיח כמות נתרן נמוכה.

שוקיים טריים של "עוף טוב". צילום: נדיה היבא

ד"ר אילת הררי, דיאטנית קלינית וחוקרת, יועצת התזונה של חברת "עוף טוב", מסבירה:
"העוף הוא מקור לחלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים. בסימון ירוק מסומנים רק מזונות התואמים את עקרונות התזונה הבריאה של משרד הבריאות. המזונות שזכו להיכנס לרשימת המסומנים בירוק הם מזונות גולמיים שאינם מעובדים או שעברו עיבוד מינימלי בלבד. לצד מזונות כמו חלב ומוצריו, דגים, טופו, שמנים צמחיים, זרעים ואגוזים ניתן למצוא ברשימה הזו גם את העוף (טרי, מצונן או קפוא). בתהליך ההכשרה, העוף סופח מלח. ידוע שצריכת יתר של מלח, עלולה לגרום למחלות כרוניות. לכן רק עופות שעברו תהליכי שטיפה לאחר ההכשרה במטרה להסיר עודפי מלח, ומכילים פחות מ-300 מ"ג נתרן (המינרל העיקרי שמצוי במלח), זוכים בסימון הירוק".

מוצרי העוף הטרי של עוף טוב, הם מוצרים איכותיים שעשויים מעופות שגדלו ללא אנטיביוטיקה והסימון הירוק מהווה נדבך נוסף לתו האיכות שלהם. על-פי ארגון הבריאות העולמי עמידות לאנטיביוטיקה היא אחד הגורמים המאיימים על הבריאות הכלל עולמית. שימוש יתר באנטיביוטיקה, הן בטיפול באדם והן בחקלאות, עלול לגרום להיווצרות זני חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה, ואם אותם חיידקים יגרמו למחלות בבני אדם, הטיפול במחלות אלו יהיה קשה יותר, זמני האשפוז בבתי חולים יתארכו ותהיה יותר תמותה.

לדברי רמי אייזיק, מנכ"ל "עוף טוב": ב"עוף טוב" אנחנו מקפידים לגדל את העופות, ללא טיפול אנטיביוטי כלל, בכל שלבי הגידול שלהם. בגידול העופות ללא אנטיביוטיקה אנו מתבססים על תזונה צמחית מאוזנת, ומעשירים את התזונה של העופות במרכיבים פרוביוטיים ופרהביוטיים, זאת לצד הקפדה על גידול בלולים מרווחים, שמירה על סביבה נקייה מחיידקים מחוללי מחלות, וליווי מקצועי צמוד המאפשרים שמירה והימנעות מהתפרצות מחלות".

עוף טוב - עוף טרי בסימון ירוק (צילום סטודיו עוף טוב)
מוצרי העוף הטרי של "עוף טוב", בנוסף להיותם עשויים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה ובנוסף להיותם בעלי סימון תזונתי ירוק, מוצעים כעת באריזות חדשות המבטיחות כי המוצרים יגיע לצרכנים ברמת הטריות הגבוהה ביותר, כפי שהם יוצאים מהמפעל. האריזות עשויות מיריעות עמידות במיוחד השומרות על המוצרים ומונעות מגע פיזי עם מזהמים מבחוץ. בנוסף, כל מוצרי "עוף טוב" נארזים במגשיות סופגות נוזלים ובכך תורמות עוד יותר לשמירה על טריות המוצר.

ניתן לקבל מידע נוסף על קבוצת "עוף טוב" ומוצריה באתר החברה: https://www.oftov.co.il/

מאחלת לכולם שבת שלום טעימה ונעימה!!

ערכה, מתכון וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום שלישי, 20 באוקטובר 2020

תערוכת ציורים חדשה: "חולם על כוס קפה"

התערוכה "חולם על כוס קפה" שאורגנה על ידי הגלריה קהילתית יוניטי ארט, הייתה אמורה להיפתח לקהל הרחב בהיכל התרבות פ"ת, בשל הסגר השני התערוכה תיפתח החל מה – 22.10 עד ה 14.11. 



התערוכה החדשה חושפת מעל 200 יצירות של אמנים ישראליים שונים: ציורים, פסלים, איורים, קולאז'ים, עבודות זכוכית, עבודות קרמיקה, בובות, עבודות עץ ופסיפס.

התערוכה מתמקדת בעולם הקפה, אך כדימוי לאהבה, תשוקה, מרחב, פנטזיות ויצירתיות. היא כוללת את יצירותיהם המופלאות של בוריס ביליס, ז'ניה רשקובאן, איריס רוזנברג, נינה ברוסטינובה, מריה גונצ'ר, ורוניקה שרה סיניוק, אינה קלטר, ג'וליה איבנובה, אירינהקוגן, אלה שוורצמן, לריסה גורניצקה ועוד.

בתערוכה, בניצוחה של האוצרת מריה פרייגר, יוצג גם מסע מרתק ברחבי העולם, המתחקה אחר סודות שנחשפים על כוס קפה, חלומות ומשאלות שרובנו חולקים עם הקרובים לנו ברגע אינטימי, רק על כוס קפה! 



הצופים מוזמנים לצלול לעולם של דימויים, נופים ודמויות, ולעבור תהליך מרתק. 

התערוכה פתוחה לקהל הרחב החל מה 22.10.2020 עד 14.11.2020
בין השעות 9.00 - 17.00 היכל התרבות פתח תקווה
טלפון לבירורים 0547705412 (מאלי)



הצילומים מתערוכת "חולם על כוס קפה".
אוצרת וצילום: מריה פרייגר, באישור שימוש היחצ

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

"הנוכל האמריקאי" מאת עינת פרידמן

 הספר הנוכל האמריקאי מאת עינת פרידמן, שיצא לאור ביוני 2025 בהוצאת ביתן, הוא רומן עכשווי המתאר את סיפורה של אישה ישראלית שנפלה קורבן לנוכלות ...