יום ראשון, 3 בדצמבר 2023

מתכון להכנת סופגניות אפויות בתנור - ללא גלוטן

למרות שכולנו ללא מצב רוח שמח במיוחד, דואגים ממה שקורה במדינה, מהעתיד ומהלא נודע, חג חנוכה מתקרב בצעדי ענק , חג שמסמל אור, ניצחון, משפחתיות ושמחה. באופן אישי אני נוהגת להשיח את דעתי בעיקר בעשייה במטבח - אופה, מבשלת, מטגנת, מנסה מנות חדשות למשפחה ומקפידה להשתמש עם מוצרכים מזינים ודרכי בישול בריאים יותר.

הפעם החלטתי לאפות את הסופגניות שאנחנו כל כך אוהבים וגם דאגתי לבני המשפחה שמקפידים לאכול ללא גלוטן. הסופגניות יוצאות אווריריות, טעימות, והכי טוב ללא טיגון.

מתכון סופגניות ביגה צילום יחצ  

מתכון סופגניות ביגה צילום יחצ 
מתכון להכנת סופגניות אפויות בתנור - ללא גלוטן
המתכון באדיבות רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה

המתכון  מתאים להכנת לכ-16 סופגניות ללא גלוטן
חומרי גלם:

3.5 כוסות קמח - תערובת ללא גלוטן

6 ורבע כפות סוכר

1.5 כף שמרים יבשים

2 כוסות מים 

חמישית כוס - שמן קנולה

1 כפית מלח

הוראות הכנה:

יש להכניס לקעת המיקסר את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים ולערבב במהירות נמוכה, תוך כדי ערבוב יש להוסיף למיקסר את הנוזלים ולהמשיך לערבב במשך 2 דקות נוספות. 

להוסיף את המלח, לערבב במהירות בינונית המשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.

מתכון סופגניות ביגה צילום יחצ  
תנאי אפייה: 
טמפרטורת אפייה: 205-215 מעלות צלסיוס
זמן אפייה: כ 11-14 דק'.

לציפוי וקישוט הסופגנייות ללא גלוטן: ניתן למצוא קשת רחבה של קישוטים לסופגנייה ללא גלוטן, החל מציפיי שוקולד לב/ חום ועד סוכריות ורדים, סוכריות פנינים, קרם לקישוט ועוד.

קרדיט לצילומים: ביגה צילום יח"צ

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

סוגת משיקה לראשונה שימורי תירס וקטניות מוכנות לאכילה

חדשים על המדף של סוגת:  שימורי תירס וקטניות טעימות ומוכנות לאכילה שחייבים להחזיק אותם קבוע בכל מזווה או ארון מטבח ושתמיד יהיו בהישג יד בשעת ...