לאחרונה קיבלתי משלוח מלא כל טוב, ולשמחתי בן המוצרים עמדו בגאווה בקבוק באריזת זכוכית עם רוטב עגבניות חתוכות דק בצבע אדום משגע של "פסטה ריקו", ושקית אורז ריזוטו ארבוריו - בדיוק מה שאני צריכה להכנת פלפלים וקישואים ממולאים.
אז קדימה לעבודה!!!
![]() |
מתכון להכנת פלפלים וקישואים ממולאים בסיר אחד. צילום ומתכון: נדיה היבא |
המתכון באדיבות נדיה היבא
מצרכים:
5 פלפלים בכל מיני צבעים
5 קישואים ירוקים קטנים ושמנמנים
שמן לטיגון
10 שיני שום, קצוצות
2 בצלים, קצוצים דק
500 גרם בשר טחון
חבילת כוסברה, קצוצה(מי שלא אוהב יכול לוותר)
1 כוס אורז
חצי כף מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית כורכום
רבע כפית פפריקה מתוקה
לרוטב העגבניות:
1 בקבוק רוטב עגבניות חתוכות דק של פסטה ריקו
בצל קצוץ
שמן לטיגון
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה קצוצה (מי שלא אוהב יכול לוותר)
👈כשהבשר משנה את צבעו (לא לטגן יתר על המידה אחרת הבשר מתייבש) מוסיפים את האורז. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, ומורידים מהאש.
👈 מורידים לכל פלפל את ה"ראש" ושומרים בצד. ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר (לא עד הסוף כי האורז מתנפח). מרוקנים את הקישואים מהתוכן בזהירות, שלא ישברו וממלאים עם כפית במילוי הבשר והאורז.
👈 בסיר גדול ורחב מסדרים את הפלפלים כשהפתח למעלה וכך גם הקישואים.
👈 הרוטב: באותה המחבת שטיגנו את הבצל והבשר, מטגנים את הבצל ומוסיפים את מיץ העגבניות, והתבלינים ומביאים לרתיחה.
👈 שופכים כשתי כפות מהרוטב לתוך כל פלפל. מכסים את הפלפלים ב"ראשים" ששמרנו, מוסיפים את שאת הרוטב לסיר, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.
👈 יש לבדוק מידי פעם אם לא נגמרו הנוזלים בסיר, אם כן יש להוסיף כוס מים חמים.
כשרות: מהדרין רבנות בית דגן ובד"צ בית יוסף.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 13.90 ₪ לבקבוק 680 גרם.
להשיג ברשתות השיווק ובאתר האינטרנט של פסטה ריקו.
כשרות: מהדרין רבנות בית דגן ובד"צ בית יוסף.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 19.90 לאריזת 800 גרם.
להשיג ברשתות השיווק ובאתר האינטרנט של פסטה ריקו.
ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/pastariccoisrael/