יום חמישי, 27 ביוני 2024

נפתח "קפה עוטף – רעים" בשכונת פלורנטין בתל אביב

"קפה עוטף – רעים" הינו הסניף השני ברשת בתי הקפה החדשה 'קפה עוטף' שנפתח בשכונת פלורנטין בתל אביב.

'קפה עוטף רעים', אשר הוקם בעקבות תרומה משמעותית של בנק הפועלים, מנוהל ומתופעל על ידי תושבי העוטף שפונו מבתיהם לתל אביב במטרה לספק מקום התכנסות לקהילה, תעסוקה ופרנסה לצד חיבור בין הקהילה המארחת לקהילה המפונה.

בבית הקפה נמכרים הפרלינים והשוקולדים של דביר על בסיס מתכוניו המקוריים לצד מוצרים מגוונים מהעוטף ובהם פריטי קרמיקה ואמנות, גבינות ממחלבת בארי, יינות, ריבות, גבינות, פירות יער, עוגות ועוד, לצד מוצרים שעוצבו במיוחד לרשת קפה עוטף

קפה עוטף רעים בשכונת פלורנטין בתל אביב. צילום: סיון פרג'

קפה עוטף רעים בשכונת פלורנטין בתל אביב. צילום: סיון פרג'
"קפה עוטף" - רשת בתי קפה חדשה שפתחה את הסניף הראשון במתחם שרונה בתל אביב, 'קפה עוטף – נתיב העשרה', פתחה את הסניף השני של הרשת, 'קפה עוטף – רעים', ב 25 ביוני ברחוב וולפסון 54 בשכונת פלורנטין בתל אביב.

'קפה עוטף רעים', הוקם בסמוך למתחם המגורים של תושבי רעים ברחוב הרצל. בית הקפה מתפרש על פני 250 מ"ר על גבי שתי קומות ויכלול חנות למכירת מגוון מוצרים מהעוטף הכוללים חפצי אמנות לצד יינות, ריבות, גבינות, דבש, ממרחים ומוצרים ייחודיים לרשת כמו חולצות, סינרים, ספלים, בקבוקי שתיה וכובעים. 

התפריט כולל מאפים הנאפים במקום, כריכים, סלטים ועוד. על הייעוץ הקולינרי אמונה השפית רותי רוסו. בהמשך, בית הקפה עתיד להציע גם חלל המיועד להופעות חיות של אמנים מהעוטף לצד בר יין.

ב'קפה עוטף רעים', תופעל בין היתר חנות הדגל 'שוקולד דביר' של היזם והשוקולטייר דביר קרפ ז"ל, שנרצח בשבת השחורה יחד עם זוגתו - סתיו קמחי, לעיני ילדיו. במקום ניתן יהיה לרכוש מארזים שונים בטעמים המוכרים על פי מתכוניו של דביר.

קפה עוטף רעים בשכונת פלורנטין בתל אביב. צילום: סיון פרג'

קפה עוטף רעים בשכונת פלורנטין בתל אביב. צילום: סיון פרג'
דביר היה "איש השוקולד של עוטף עזה", הקים את מותג השוקולד שלו "שוקולד דביר" בשנת 1996 וייסד את בית הקפה "שוקולד קפה" במועצה האזורית אשכול יחד עם רעייתו דאז רעות קרפ ואורי שטיינר, שהצטרף למיזם כזכיין בשנת 2018. הקפה הפך עם השנים לנקודת מפגש מרכזית לתושבי האזור שהגיעו לקפה ושוקולד איכותי בדרך הביתה. הקפה נפתח מחדש בימים אלה.

קפה עוטף רעים ייפתח בבעלותה המלאה של רעות קרפ, אם ילדיו של דביר, שבחרה להנציח את דביר דרך אהבתו הגדולה, מלבד משפחתו – השוקולד. רעות פנתה לשוקולייטרים מובילים ששיחזרו את מתכוני הפרלינים, שברי השוקולד ומוצרי השוקולד השונים של דביר.

את "שוקולד דביר" ניתן יהיה לרכוש מלבד סניף קפה עוטף רעים גם ב'שוקולד קפה' במועצה האזורית אשכול ובהמשך באתר אינטרנט ייעודי. המותג ה"חדש" שנוצר, יהיה הבסיס ומקור לפרנסת שלושת ילדיו של דביר ז"ל ורעות, ושיקום נפשותיהם. החזון של רעות הוא להקים מפעל שוקולד על שמו של דביר ברעים.

עמית כהן, רעות קרפ, אלמוג פולק_צילום סיון פרג'

רעות קרפ_בקפה עוטף רעים. צילום סיון פרג' 
קהילת קיבוץ רעים מונה היום כ- 450 איש. ב 7 באוקטובר הקיבוץ חווה מתקפת מחבלים רצחנית במסגרתה נרצחו 7 אזרחים ביניהם דביר קרפ תושב הקיבוץ וזוגתו סתיו קמחי. אחרים נחטפו מהקיבוץ ושוחררו בעסקאות החטופים. בתים רבים בקיבוץ נשרפו. 

קהילת קיבוץ רעים אשר חוותה שבר וחורבן, הבינה כי הדרך לקום היא להישאר יחד, ככוח מאוחד, משקם ומרפא. קהילת קיבוץ רעים היא הראשונה שעזבה את בתי המלון לטובת מגורים זמניים בפרויקט מגורים ברחוב הרצל בתל אביב, במתחם אליו עברו ישנו מתחם משותף של גנים ומזכירות קיבוץ.

רשת קפה עוטף קמה במטרה לייצר חוסן קהילתי ונפשי למפונים, ולאפשר להם עשייה ותעסוקה, אופק ותקומה. ברשת מועסקים בנות ובני הישובים. בתי הקפה של הרשת הם מקום מפגש של הקהילה ומאפשרים לשמור אותה שלמה ככל הניתן. הקמת הרשת מנציחה ומהדהדת את סיפורה של כל קהילה ולא פחות חשוב מכך, מחברת בין הקהילה המארחת לקהילה המפונה.

בית הקפה יציע לרכישה מוצרים מהעוטף: גבינות של מחלבת בארי, יין, ריבות, פירות יער, עוגות, גרנולה ושלל מוצרים מקומיים וכן מוצרים שעוצבו במיוחד דוגמת חולצות, ספלים, סינרים, תיקי בד ומגוון מוצרים נוספים. בסופי שבוע תתקיים גם מכירה של פרחים. כמו כן ניתן לרכוש את המוצרים כמארז פיקניק ולשבת במרחבי המתחם או בישיבה סביב בית הקפה.

את הקפה ינהלו עמית כהן- בת 25 מקיבוץ רעים, אלמוג פולק - בן 27 מקיבוץ אורים.

בנק הפועלים התגייס לפרויקט עם תרומה משמעותית לקפה עוטף רעים, לצד תרומות נדיבות נוספות ביניהן של: אתר פודי, חברת פלסאון, חברת מודי, חברת טמפו, בנק Hsbc וחברת צ'קפוינט שתמכו בפרויקט ביד רחבה. האדריכלית ליאת אלון עיצבה את המקום ברוח העוטף המגיע למרכז תל אביב.

היזמים של קפה עוטף הם: תמיר ברלקו – יזם ומייסד רשת ארקפה, ומייזמים קולנרים רבים בישראל ובעולם ומיכל ציון – בעלים ומנהלת בחברת אידאה קידום מכירות והפקות בארץ ובעולם

קפה עוטף רעים בשכונת פלורנטין בתל אביב. צילום סיון פרג'

קפה עוטף רעים בשכונת פלורנטין בתל אביב. צילום סיון פרג'
רעות קרפ: "כחלק מהרצון להנציח את דביר, שהיה שוקולטייר משנת 1996, החלטתי לפתוח את בית הקפה בשיתוף פעולה עם רשת "קפה עוטף". בפתיחת קפה עוטף רעים אנחנו מבקשים ליצור עבור הקהילה שלנו מקום מפגש שיזכיר לנו את הבית והאהובים שאיבדנו. החיים שלנו לעולם לא יחזרו להיות מה שהיו, אך הדברים שמחזקים אותנו ומסייעים לנו לעבור יום ביומו הם הקהילה שלנו והזכרונות שנשארו. הקפה יהדהד את הזיכרון של דביר, שאהב והצליח לשמח אנשים באמצעות השוקולד הנהדר שלו ויחזיר במעט את הטעם המתוק בחיים גם לילדינו המשותפים שעברו את הנורא מכל.

"כולי תקווה שנצליח להעביר את הטעם והאווירה של רעים לתושבים והמבקרים בעיר ולספק ערך מוסף לקפה של הבוקר של כל אחד מלקוחותינו. אני מזמינה אתכם להיות חלק מהדבר הגדול הזה, שהוא סמל לתקומה של כל ישובי העוטף ושל קיבוץ רעים בפרט".

קפה עוטף – רעים
וולפסון 54, תל אביב, 
שעות פעילות: 
א- ה - 7:30-19:30
שישי -7:30-16:00, שבת - 9:00-19:30

קרדיט לצילומים:  סיון פרג' - הצילומים מאושרים לשימוש ללא תמורה   

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

מכה של מדוזות ! כל השיטות כיצד לטפל נכון בעת צריבה בים

המדוזות כבר כאן!!!  הן מגיעות לישראל מדרום לצפון. בקיץ שעבר הגיעו מעט מדוזות, השנה הן הגיעו בהמוניהן. מדובר בנחילים של המדוזה 'חוטית נוד...