המתכון מאוד מתאים לאנשי הדקה התשעים - קל ומהיר להכנה במיוחד לאלו שאין להם אף פעם זמן להכין - לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות.
המתכון באדיבות המותג הקולינרי מאסטר שף
מרכיבים לתבנית מלבנית בינונית:
2 חבילות אטריות בינוניות מאסטר שף
2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
3 כפות רסק עגבניות
2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
200 גרם גבינת ריקוטה
מרכיבים לתבנית מלבנית בינונית:
2 חבילות אטריות בינוניות מאסטר שף
2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
3 כפות רסק עגבניות
2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
200 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינת קשקבל מגורדת
10 עלי בזיליקום, קצוצים גס
10 עלי בזיליקום, קצוצים גס
2 ביצים
מלח ופלפל
אגוז מוסקט (אופציונלי)
לציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה
100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק
להגשה:
עלי בזיליקום
מלח ופלפל
אגוז מוסקט (אופציונלי)
לציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה
100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק
להגשה:
עלי בזיליקום
מאסטר שף מתכון שבועות לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות. צילום יחצ |
1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שהן כמעט מוכנות. מסננים.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 4 כפות בצד), הרסק, מלח ופלפל ועלי בזיליקום קצוצים.
4. בקערה נפרדת מכינים את רוטב הגבינות: מערבבים קוטג', ריקוטה, קשקבל (משאירים 4 כפות בצד), ביצים, מלח ופלפל ואגוז מוסקט.
5. בקערה נפרדת מערבבים את השמנת מתוקה עם הביצה.
6. מרכיבים את הלזניה:
- יוצקים לתחתית התבנית את 4 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד ומפזרים באופן אחיד.
- מסדרים מעל שכבה אחידה של אטריות (כ-1/3 מהאטריות המוכנות).
- יוצקים מעל 1/3 מרוטב הגבינות ו-1/3 מרוטבהעגבניות.
- חוזרים על הסדר: אטריות, גבינות ועגבניות עוד פעמיים.
- מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה יוצקים את השמנת המתוקה עם הביצה.
- מפזרים בנדיבות את הפרמז'ן.
8. מפזרים מעל עלי הבזיליקום ומגישים מיד.
בתאבון וחג שבועות טעים ושמח!!!
בשיתוף המותג הקולינרי מאסטר שף
קרדיט לצילום: יח"צ מאסטר שף - מאושר לשימוש ללא תמורה
ערכה: נדיה היבא
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.