יום חמישי, 4 בנובמבר 2021

"חקלאי גרנות" משווקת אבוקדו ממותג במחיר שווה לכל כיס

היום נדבר על אבוקדו - כן, זה הפרי בצבע ירוק עז, שהעונה האידיאלית שלו היא בתקופת החורף ושנהוג לאכול אותו חי ורך בצורות שונות וגם לשלב אותו במנות שאוהבים. אצלינו בבית מאוד אוהבים אבוקדו בכל מצב: כממרח עם בצל ירוק וביצה קשה , כתוספת בצורת קוביות בסלט ירוק, בסלט עם ביצים, עם או בלי טונה, ברול סושי צמחוני, ולפעמים אוכלים חצאי אבוקדו כמו שהם עם מלח, לימון ופלפל שחור.

באחת מתקופות חיי גרתי בצרפת, שם נוהגים להקפיד מאוד על טקס הארוחות: בכל ארוחה חייבים 3 מנות  ומקנחים בגבינות קשות ופרי ליד.  זכור לי היטב שבתקופת החורף, היינו הולכים לשוק האיכרים וקונים אבוקדו בדיוק כמספר האורחים לארוחה. האבוקדו היה מוגש כמנה ראשונה, חצויי לשתיים, מתובל  במלח, לימון, פלפל שחור, מי שאהב היה מוסיף  ליד מיונז, ואוכלים כמו שזה עם כפית - ולמה אני מספרת לכם את כל זה, כי הייתי הכי גאה  בעולם כשהייתי מצאת על האבוקדו את המדבקה הלבנה, עליה צילום של חקלאי עם כובע טמבל ורשום עליה  בצרפתית: תוצרת ישראל!!!

אבוקדו  אטינגר ממולא בסלט טונה, ביצים, תירס ובצל ירוק. צילום: נדיה היבא
התארגנות החקלאים מציינת בימים אלה שלוש שנים להקמתה, תקופה קצרה בה הפכה לשחקנית מרכזית ומשפיעה של שיווק פירות וירקות לרשתות המזון. עם פתיחת עונת האבוקדו משווקת החברה אבוקדו מובחר מסוג אטינגר באריזת רשת ובתפזורת תחת מותג "חקלאי גרנות".

"חקלאי גרנות", חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון, משווקת אבוקדו ממותג בתפזורת, באריזות רשת ובאריזות נספק, תחת מותג "חקלאי גרנות". 

 בימים אלה משווק אבוקדו מסוג אטינגר, שנחשב לזן האהוב ביותר על הישראלים, לאחר שסיימה שיווק אבוקדו מסוג גליל שפתח את העונה בתחילת ספטמבר. 

אבוקדו אטינגר מוגש כמנה ראשונה, חצויי לשתיים, מתובל  במלח, לימון, פלפל שחור, צילום: נדיה היבא
האטינגר צפוי להיות משווק עד לסוף השנה, כשבהמשך יצטרפו אליו זנים נוספים בהם האס, פוארטה ופינקרטון. בחודשים האחרונים ניתן היה להשיג אבוקדו באיכות נמוכה ובמחיר יקר, זאת משום שנמכר שלא בעונה. "חקלאי גרנות" מבקשת להבהיר לצרכן, כי רצוי וכדאי לרכוש אבוקדו בעונה בלבד ומגורם מוסמך, ובכך להבטיח את איכותו ומחירו הזול.

על פי מחקרים, האבוקדו נחשב לשומן בריא, כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב. יש בו כמות גבוהה של ויטמינים, חלקם ויטמינים מסיסים בשמן, שהעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר והוא מגן על הרקמות מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה. 

אבוקדו אטינגר של חקלאי גרנות. צילום: נדיה היבא
האבוקדו מכיל את כל חומצות אמינו החיוניות, מה שהופך אותו לבעל חלבון מלא. יש לכך ערך רב לצמחונים, לטבעונים, לתינוקות וילדים ולאנשים בתהליכי הבראה. הוא מכיל גם פחמימות – בעיקר סיבים תזונתיים שעוזרים לתהליך העיכול. האבוקדו עשיר מאוד באשלגן ודל בנתרן ולכן מתאים לבעלי נטייה למחלות לב וכולסטרול. באבוקדו יש ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C.

כיום נחשב אבוקדו גרנות לגורם מוביל בענף האבוקדו הישראלי, עם כ-33% מהפרי הנקטף בארץ. כ-35,000 טון פרי מגיע לבית האריזה מדי שנה מכ- 25,000 דונם של מטעים באזור גרנות. בית האריזה אבוקדו גרנות בו הושקעו בשנים האחרונות מעל 30 מיליון שקלים הינו מהגדולים והמתקדמים בעולם וממוקם באזור התעשייה הצמוד לקיבוץ גן שמואל. כ- 70% מהתוצרת מיועדת לייצוא, כ-12,000 דונם אבוקדו נטעו בעשור האחרון בהשקעה של מעל 100 מיליון שקלים ועוד אלפי דונמים צפויים להינטע בשנים הקרובות. אבוקדו גרנות הינה הפעילות המרכזית של גרנות בתחום הצומח. במסגרת זו גרנות, מלווה, תומכת ומעודדת את המשקים בנטיעת מטעי אבוקדו, בגידולם, באריזתם ובשיווקם בארץ ובעולם.
אבוקדו ממותג של חקלאי גרנות צילום מעין עופר
לדברי תמיר בושניצקי, מנכ"ל חקלאי גרנות, "נדאג לכך ששם המותג שלנו יהווה הבטחה לאיכות התוצרת, טריות הפרי וטעם משובח. בכוונתנו לספק אבוקדו באיכות מצוינת במספר אופנים ורמות בשלות, ואנו מקווים שכמות וזמינות הפרי בשווקים יוכלו לשמור על מחירו הנמוך לכל אורך העונה".

כשרות: הרב אפרתי ובד"צ עדה חרדית.

מחיר מומלץ לצרכן: כ- 5 – 10 ₪ לק"ג (המחיר הסופי נקבע על ידי רשתות השיווק). 
להשיג ברשתות שופרסל, רמי לוי, ויקטורי, יוחננוף, מגה, חצי חינם, בשווקים הסיטונאים ובחנויות המתמחות.

בשיתוף חקלאי גרנות
אבוקדו אטינגר של חקלאי גרנות. צילום: נדיה היבא

אבוקדו  ממולא בסלט טונה, ביצים, תירס ובצל ירוק מתובל בלימון, מלח ופלפל שחור. צילום: נדיה היבא

ערכה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

סוגת משיקה לראשונה שימורי תירס וקטניות מוכנות לאכילה

חדשים על המדף של סוגת:  שימורי תירס וקטניות טעימות ומוכנות לאכילה שחייבים להחזיק אותם קבוע בכל מזווה או ארון מטבח ושתמיד יהיו בהישג יד בשעת ...