הוא עשוי מחומרים בסיסים זולים וזמינים, ובכל זאת הכנתו אפופה "הילה" של מורכבות ומיומנות בישול גבוהה.
סוד הכנת הקוסקוס הוא סבלנות - הקוסקוס עשוי מגרגירי סולת, הסופחים מים ושמן בזמן העיבוד והאידוי, שתופחים ומתרככים, והוא מהווה בסיס להגשת תבשילי קדרה, מרקים, ירקות, קציצות ברוטב ועוד.
ארוחת קוסקוס מסמלת עבורי משפחתיות, ארוחה חגיגית, או אירוע משמח. צילום: נדיה היבא |
חברת "תומר", המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון, מייבאת לארץ את קוסקוס DARI (דארי) המשובח ממרוקו ומציעה מתכון נהדר לעגבניות ופלפלים ממולאים בקוסקוס, עשבי תיבול, גזר ובצל מטוגן.
בימים אלה דורג הקוסקוס במקום הראשון, במבחן טעימה של תוכנית החיסכון בערוץ 12.
הקוסקוס מיוצר במפעל DARI במרוקו - מהמפעלים הגדולים והוותיקים במדינה, המתמחים בקוסקוס. הוא מיוצר מחיטת דורום איכותית, ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל והוא מתאפיין בצבע צהוב ובטעם אותנטי, הדומה לקוסקוס המסורתי המיוצר בעבודת יד.
הקוסקוס מהיר ההכנה מוצע בשני גדלים של גרגירים – דק ובינוני, ובשלושה משקלים: 350 גרם, 500 גרם ו-1 ק"ג.
אופן הכנת הקוסקוס פשוט וקל:
מכניסים את תוכן האריזה לקערה, מוסיפים שמן זית ומערבבים. מוסיפים לקערה מים רותחים עם מעט מלח. מערבבים, מכסים ומחכים 5 דקות, לספיחת הנוזלים. מסירים את המכסה ומאווררים את התוכן בעזרת מזלג.
הקוסקוס מתאים למגוון תבשילים ומאכלים: החל במרק הקלאסי הכולל ירקות וחומוס, עבור דרך תוספת למנה עיקרית או כמילוי לעוף או ירקות וכלה כסלט בשילוב ירקות, פירות, פירות יבשים או אגוזים, ועוד.
מחיר מומלץ לצרכן:
כ- 5.90 ש"ח - לאריזה במשקל 350 גרם
כ-8.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם
כ-15.90 לאריזה במשקל 1 ק"ג
כשר פרווה בהשגחת בד"ץ מהדרין הרב אברהם רובין ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
להשיג ברשתות השיווק ובמכולות ברחבי הארץ.
עגבניות ופלפלים חמים ממולאים בקוסקוס, ירקות ועשבי תיבול. צילום מנה –FREEPIK |
מתכון להכנת עגבניות ופלפלים חמים, ממולאים בקוסקוס, גזר, שום ועשבי תיבול
מצרכים:
5 עגבניות קטנות + בינוניות, אדומות ומוצקות
4 פלפלים ירוקים, קטנים, חצויים
4 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות
18 כפות קוסקוס "דארי", מוכן לפי ההוראות
6 שיני שום, כתושות
4 כפות פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוצה
1 גזר, מגורר דק
1/2 כפית מלח
1/3 כפית פלפל ארבע העונות
4 + 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
👌לחמם תנור ל-200 מעלות
👌לחתוך את החלק העליון של העגבניות – ולשמור
👌 להניח אותן הפוכות על מגבת נייר
👌 לטגן ולהזהיב את הבצל ב-3 כפות שמן זית
👌לערבב קוסקוס עם עשבי תיבול, שום, מלח ו-2 כפות של שמן.
👌לטעום ולתקן תיבול. אם חסר שמן – להוסיף עוד כף או שתיים, לפי הצורך
👌 למלא את העגבניות והפלפלים בתערובת. לפזר מעל את הבצל המטוגן
👌 להניח את הירקות הממולאים בתבנית מתאימה לתנור. לשים בצדי התבנית את הכיפות של העגבניות
👌לאפות כ-15 דקות, עד שהחלק העליון של המלית מזהיב יפה והבצל משחים מעט
👌 בתוכן העגבניות אפשר להשתמש להכנת סלט
👌 מעל לירקות אפשר לפזר גבינה צהובה, מגוררת
👌בהגשה: מומלץ לכסות את העגבניות בכיפות שהוסרו
תומר משווקת קוסקוס DARI. צילום - עידו קימלוב |
ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.