לקראת ערב חג הפסח, שלא בטוח שנחגוג עם המשפחה או לבד בגלל ימי הקורונה וההסגר שבו אנו נמצאים, וכדי להשיח את דעתי מהמצב אני ממשיכה בכל הכוח לתכנן ולהערך לארוחת ליל הסדר , שאנו אמורים לחגוג בעוד מספר ימים - בתקווה שאולי השתנו ההנחיות ושנוכל כל המשפחה להפגש ולחגוג יחד - ילדים, חתנים ונכדים.
"משק אחיה" , יצרנית שמן הזית המובחר, המפעילה את אחד מבתי הבד הגדולים בישראל לייצור שמן זית אשר נבחר לאחד מבתי הבד הטובים בעולם, והשף גולן ישראלי ממלון דן אכדייה החליטו לשתף פעולה לקראת ארוחת ליל הסדר ומגישים מתכון חגיגי וקל להכנה - אוסובוקו טלה בשמן זית - מנה חגיגית וטעימה להפליא שיכולה להתאים כמנה עיקרית בארוחת ליל הסדר.
מתכון להכנת אוסובוקו טלה בשמן זית
מצרכים (לכ-10 סועדים):
10 יחידות אוסובוקו טלה
200 גרם קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס שמן זית פיקואל של "משק אחיה"
ירקות שורש חתוכים לקוביות 1 ס"מ X1 ס"מ:
3 בצל
2 כרישה
3 גזר
1 סלרי
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 כפות סוכר
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
2 ליטר מרק עוף
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
1. מחממים סיר עם שמן הזית עד שיהיה חם מאוד.
2. מקמחים את נתחי האוסובוקו בקמח תפוחי אדמה ומטגנים אותם עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בקערה.
3. מטגנים את הירקות באותו סיר ועם אותו השמן. מוסיפים כף רסק עגבניות ומערבבים יחד.
4. יוצקים יין אדום, בוחשים עם הירקות ומחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור גרוס.
5. יוצקים מרק עוף עד לגובה הבשר והירקות (לא חובה להשתמש בכל כמות המרק שהוכנה) ומכסים את הסיר במכסה.
6. מרתיחים על להבה גבוהה ולאחר רתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים בבישול איטי במשך כ- 3 שעות.
7. מגישים נתח בשר לצד ירקות שורש.
מאחלת לכולנו חג פסח טעים ושמח ושנחזור במהרה לשגרה ולמשפחה.
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור
תוכלו למצוא אותי גם ב:
אינסטגרם
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
"משק אחיה" , יצרנית שמן הזית המובחר, המפעילה את אחד מבתי הבד הגדולים בישראל לייצור שמן זית אשר נבחר לאחד מבתי הבד הטובים בעולם, והשף גולן ישראלי ממלון דן אכדייה החליטו לשתף פעולה לקראת ארוחת ליל הסדר ומגישים מתכון חגיגי וקל להכנה - אוסובוקו טלה בשמן זית - מנה חגיגית וטעימה להפליא שיכולה להתאים כמנה עיקרית בארוחת ליל הסדר.
אוסובוקו טלה בשמן זית צילום גולן ישראלי |
מצרכים (לכ-10 סועדים):
10 יחידות אוסובוקו טלה
200 גרם קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס שמן זית פיקואל של "משק אחיה"
ירקות שורש חתוכים לקוביות 1 ס"מ X1 ס"מ:
3 בצל
2 כרישה
3 גזר
1 סלרי
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 כפות סוכר
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
2 ליטר מרק עוף
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
1. מחממים סיר עם שמן הזית עד שיהיה חם מאוד.
2. מקמחים את נתחי האוסובוקו בקמח תפוחי אדמה ומטגנים אותם עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בקערה.
3. מטגנים את הירקות באותו סיר ועם אותו השמן. מוסיפים כף רסק עגבניות ומערבבים יחד.
4. יוצקים יין אדום, בוחשים עם הירקות ומחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור גרוס.
5. יוצקים מרק עוף עד לגובה הבשר והירקות (לא חובה להשתמש בכל כמות המרק שהוכנה) ומכסים את הסיר במכסה.
6. מרתיחים על להבה גבוהה ולאחר רתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים בבישול איטי במשך כ- 3 שעות.
7. מגישים נתח בשר לצד ירקות שורש.
שמני משק אחיה צילום משק אחיה |
שמן זית פיקואל 750 מל משק אחיה צילום משק אחיה |
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור
תוכלו למצוא אותי גם ב:
אינסטגרם
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.