יום שני, 23 במרץ 2020

מתכון להכנת קבב טונה וסלט שורשים - מנה חגיגית לשולחן חג הפסח

ארוחת ליל הסדר מגיעה כל שנה ביחד עם האווירה והתחושה החגיגית באוויר. השנה לא בטוחה שנחגוג את ליל הסדר עם בני משפחה קרובים או שתהייה לנו אווירת שמחה וחגיגית, בגלל ההסגר שבו אנו נמצאים בימי קורונה.

סעודת חג  בכל זאת יש לתכנן ולהכין עם תפריט שיתאים להכנת מנות מסורתיות לערב ליל הסדר,  ויהיו קלים להכנה.

אחת מהמנות העיקריות והחשובות  שאני מכינה לחג - זאת מנת דגים . החג הזה מציעה לכם להכין קבב טונה וסלט שורשים, שיהיה טעים וחגיגי אשר יכול לשמש כשדרוג לארוחה או כמנה ראשונה.


קבב טונה סטארקיסט וסלט שורשים. צילום: ניר עצמון

מתכון להכנת קבב טונה וסלט שורשים (4 סועדים)
המתכון באדיבות טונה סטארקיסט

מצרכים:
המרכיבים לקבב:
2 קופסאות (320 גרם סה"כ) טונה סטארקיסט בשמן, מסוננת
2 כפות קמח מצה
1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 חלמונים
מלח ופלפל
2 כפות שמן לטיגון

לסלט:
1 לפת בינונית, קלופה
1 סלק בינוני, קלוף
1 גזר, קלוף
2 קישואים

לרוטב וויניגרט:
מיץ מתפוז אחד
1 כף דבש
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמ ןקנולה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. הקבב: מערבבים את כל מרכיבי הקבב, למעט השמן, בקערה. צרים קבבים קטנים באורך כ-4 ס"מ.
2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד (4 צדדים). מניחים על נייר סופג.
3. הסלט: חותכים את כל השורשים למקלות דקים וארוכים
4. לרוטב הוויניגרט: במעבד מזון או במערבל ידני מערבבים יחד את כל מרכיביו.
5. מסדרים את ירקות השורש בקערה גדולה. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. מגישים מיד לצד הקבבים.

לפרטים נוספים:http://www.starkist.co.il/


טונה סטארקיסט. צילום: נדיה היבא
סטארקיסט הוא מותג הטונה המוביל בישראל הפועל החל מ-1999. החברה מקפידה על דייג של דגי טונה הגדלים בטבע ועל שיטות דיג העומדות בתקנים המחמירים של האיחוד האירופי. סטארקיסט מקפידה לא רק על בריאות המוצרים וטעמם אלא גם על הקפדה יתרה בנושאי בטיחות, איכות ובקרה. חומרי הגלם אותם סטארקיסט בוחרת למוצריה הינם חומרי גלם מובחרים - החברה משתמשת רק בפילה של הטונה, החלק האיכותי ביותר. מגוון מוצרי החברה הם ללא חומרים משמרים, מכילים חלבון קל ואיכותי לעיכול ומהווים מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים.

ערכה: נדיה היבא
הצילום באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו למצוא אותי גם ב: 
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

סוגת משיקה לראשונה שימורי תירס וקטניות מוכנות לאכילה

חדשים על המדף של סוגת:  שימורי תירס וקטניות טעימות ומוכנות לאכילה שחייבים להחזיק אותם קבוע בכל מזווה או ארון מטבח ושתמיד יהיו בהישג יד בשעת ...