אני נוהגת להכין באופן קבוע לפחות פעמים בשבוע קוסקוס - בימי שלישי ושישי - כל פעם הקוסקוס מלווה עם תוספת שונה. מרק ירקות עם עוף ולפעמים עם בשר, עם תבשיל בשר וגרגרי חומוס, עם מרק דגים, עם עופות ברוטב תפוחי אדמה ולפעמים עם מרק שעועית עם בשר.
סיר קוסקוס 26 סמ 11 ליטר אלומיניום של סולתם במחיר 269.55 שח במקום 599 שח, להשיג באתר www.Soltam.co.il, גיל אבירם |
קוסקוס מרוקאי סולתם מתכון מאיה דרין צילום גל בן זאב. |
הסירים המשתייכים לסדרת הבישול CASUAL מבית המותג בעלי שלל יתרונות מובהקים המשדרגים את תהליך העבודה והתוצאה הסופית הטעימה. הם בעלי מראה יפה ומעוצב ועשויים מאלומיניום המיוצר בתהליך רב שכבתי ההופך אותם לחזקים ועמידים בשימוש לשנים רבות.
סירי קוסקוס מסדרת CASUAL של סולתם, 199-225 שקלים, להשיג בסניפים ובאתר www.Soltam.co.il, אסף אמברם |
כמו כן, מגני להבה בין הידיות לגוף כלי גוף הבישול מונעים את התחממותן ומוסיפים גם הם לבטיחות ולנוחות. הסיר כולל מסננת אידוי להכנת הקוסקוס ואידוי מזון הכלול במארז.
סירי קוסקוס מסדרת CASUAL של סולתם, 199-225 שקלים, להשיג בסניפים ובאתר www.Soltam.co.il, אסף אמברם |
הסירים זמינים בנפחים של 9 או 11 ליטרים לבחירה.
שנתיים אחריות, בהתאם להוראות השימוש.
המחירים:
סיר 11 ליטר- 199 שקלים במקום 599 שקלים,
סיר 9 ליטרים- 225 שקלים במקום 499 שקלים.
המבצע בתוקף עד לתאריך ה- 18.3.24
סולתם- להשיג בסניפי הרשת ובאתר www.Soltam.co.il
המבצע בתוקף עד לתאריך ה- 18.3.24
סולתם- להשיג בסניפי הרשת ובאתר www.Soltam.co.il
מתכון להכנת קוסקוס מהיר
המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל ובאדיבות סולתם
מצרכים לסוטאז׳ 28 ס״מ:
2 חבילות קוסקוס בינוני מבושלות לפי הוראות היצרן
למרק:
2 כפות שמן זית
6 יח׳ גרונות עוף
1 חתיכת דלעת יפה
2 יח׳ גזר קלוף וחתוך לחצי לרוחבו
2 יח׳ קישוא חתוך לחצי לרוחבו
2 יח׳ תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
2 יח׳ בצל קלוף ושלם
6 שיני שום קלופות ושלמות
2 כוסות גרגירי חומוס מושרים למשך הלילה או קפואים
1 כף כורכום
1 כף פפריקה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים מעט שמן זית ומזהיבים קלות את נתחי העוף. מוציאים את הנתחים מן הסיר.
2. מוסיפים לסיר 2 ליטר מים ואת כל המרכיבים.
3. מבשלים במשך כ-30 דקות עד שהירקות מתרככים אך שומרים על צורתם.
4. מסננים החוצה את נתחי העוף, מתקנים תיבול.
5. מגישים את הקוסקוס בתוספת הירקות וגרגירי החומוס.
מצרכים לסוטאז׳ 28 ס״מ:
2 חבילות קוסקוס בינוני מבושלות לפי הוראות היצרן
למרק:
2 כפות שמן זית
6 יח׳ גרונות עוף
1 חתיכת דלעת יפה
2 יח׳ גזר קלוף וחתוך לחצי לרוחבו
2 יח׳ קישוא חתוך לחצי לרוחבו
2 יח׳ תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
2 יח׳ בצל קלוף ושלם
6 שיני שום קלופות ושלמות
2 כוסות גרגירי חומוס מושרים למשך הלילה או קפואים
1 כף כורכום
1 כף פפריקה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים מעט שמן זית ומזהיבים קלות את נתחי העוף. מוציאים את הנתחים מן הסיר.
2. מוסיפים לסיר 2 ליטר מים ואת כל המרכיבים.
3. מבשלים במשך כ-30 דקות עד שהירקות מתרככים אך שומרים על צורתם.
4. מסננים החוצה את נתחי העוף, מתקנים תיבול.
5. מגישים את הקוסקוס בתוספת הירקות וגרגירי החומוס.
קרדיט לצילומים: גיל אבירם, גל בן זאב, אסף אמברם - אישור שימוש בתמונות ללא תמורה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.