היום נדבר על סלטים, סלטים ירוקים, סלטים לא מבושלים וסלטים מבושלים. במטבח הצפון אפריקאי הסלטים המבושלים למיניהם והטריים משמשים בעיקר כמנות פתיחה , מנות ראשונה או כמנות לאפריטיף עם קוקטייל אלכוהול טוב, בליווי כוסית ערק או וויסקי איכותי או בירה קרה. בכל מקרה לא מתחילים ארוחה ללא 7-8 ולפעמים יותר סוגי סלטים על השולחן.
בין סוגי הסלטים הצבעוניים והטעימים שחייבים להיות על השולחן , כאמור בפתיחת כל ארוחה: כרוב לסוגיו, כרוב אדום לסוגיו, כרובית, סלק, גזר לסוגיו, ארטישוק, מטבוחה, מקבובה, פלפלים חריפים מטוגנים, שומר, ירקות מוחמצים, חצילים פיקנטיים, דלעת, קישואים, פלחי לימון כבושים או מבושלים, מלפפונים, תפוחי-אדמה מבושלים עם הריסה, ירקות מוחמצים, והרשימה עוד ארוכה וטעימה... המעשירים כל ארוחה ולא רק בשולחן חג או שישבת.
ויש את סלט הלימון לסוגיו: יש פלחי לימון כבוש, יש לימון מבושל ויש... ממרח לימון פיקנטי או חריף מאוד. לדעתי האישית, הוא הסלט/הממרח היוצא דופן מכול הסלטים שיש במטבח הטוניסאי כי הוא משמש גם כסוג של תבלין המקפיץ ומעשיר טעמים בכל כריך, בכל ארוחה ובכל סיר שמתבשל ומפיץ ריחות מעוררי תאבון בכל הבית.
אי אפשר סיר דגים ללא ממרח לימון פיקנטי!!! צילום: נדיה היבא סיר דגים לשישבת כשברוטב ממרח לימונים כבוש להקפצת טעמים. |
אז מסתבר שהממרח הגאוני הזה מהמטבח הטוניסאי מקפיץ טעמים בסלטים, משמש כממרח בכריכים וגם משתלב נהדר מדגיש ומעמיק טעמים בתבשילים בבישול ארוך או בישול קצר בכלום מאמץ - מוסיפים כפית או 2 לפי הטעם שאוהבים מהממרח לימונים המושלם וזהו!!!
אני נוהגת להכין ולהחזיק באופן קבוע במקרר פלחי לימונים כבושים וגם ממרח לימון פיקנטי, אין מצב שתתפסו אותי ללא הטעים הזה בבית. לפעמים אני לא מספיקה להכין חדש והולכת לקנות מוכן. הרי אי אפשר סיר דגים לשבת עם טעמים מושלמים, או סנדוויץ טוניסאי וגם פריקסה אמיתי כמו בטעמים של אמא ללא לימון כבוש או ממרח לימון פיקנטי שיקפיץ טעמים.
ממרח הלימון של חברת "משני" נחשב במשך שנים לסוד כמוס בתעשיית המזון. אין מסעדה או דוכן המוכרים סנדוויץ' טוניסאי שלא מכירים אותו, הטעם הביתי והמיוחד שלו קנו לו קהל מעריצים נאמן. כעת לראשונה, משיקה חברת "משני" את ממרח הלימון כסלט פרמיום, שיימכר באריזת 300 גרם בחנויות הרשת וברשתות המזון.
על סנדוויץ טוניסאי מפורק כבר שמעתם? את כל מרכיבי הסנדוויץ הטוניסאי מכינים בקערת סלט כולל הביצה, תפוח-אדמה טונה, צלפים ועוד, וגם את ממרח הלימון שמשמש כתבלין ואוכלים בהנאה. בתאבון!! צילומים: נדיה היבא |
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 12 ₪ – 14.90 ₪ לאריזת 300 גרם.
כשר מהדרין בהשגחת בד"ץ בית יוסף.
להשיג בחנויות המפעל של משני וברשתות המזון ברחבי הארץ.
ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/mashani_salads/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.