סוגת, המביאה לצרכן הישראלי מבחר קטניות מהמשובחות והאיכותיות ביותר בעולם, משיקה לקראת חגיגות יום העצמאות קטנית חדשה מסדרת החומוס–"חומוס מיני" - גרגרי חומוס קטנים, המושלמים להכנת ממרחי חומוס בקלות ובנוחות. החומוס הקטן בעל קליפה דקה, שלא נושרת מהגרגרים במהלך הבישול, דבר המקל מאוד על הכנת הממרח ומייצר ממרח במרקם חלק יותר. כמו כן, הוא מאופיין בטעם עדין ובמרקם רך, המשביחים את טעמו של ממרח החומוס האהוב.
מתכון חומוס צילום- חגי לפלר |
הקטניות של סוגת נבחרות בקפידה בארץ המוצא מהן מובאות, עוברות תהליכי ניפוי, ניקוי ובירור בטכנולוגיה חדשנית, רק המובחרות והאיכותיות מועברות לאריזה ללא מגע יד אדם ומגיעות אל הצרכנים במלוא הטעם והאיכות האפשריים. סוגת מציעה מבחר קטניות רחב, כגון סוגי שעועית, חומוס ועדשים ועוד, המהוות תוספת של טעם ובריאות לכל המשפחה.
מתכון חומוס צילום- חגי לפלר |
חומרים ל-4 צלחות אישיות
1 חבילה (500 גרם) חומוס מיני "סוגת"
1/2 כפית סודה לשתייה "סוגת"
1 בטטה בגודל בינוני, עם הקליפה
1 סלק מבושל (אפשר בואקום)
200 גרם עלי תרד או בייבי תרד שטופים
2 פלפלים קלויים (אפשר לקנות)
מעט שמן זית
לכל סוג חומוס מוסיפים:
3-4 כפות טחינה גולמית איכותית
1 שן שום
1/2 כפית כמון
מיץ מ-1/2 לימון (או יותר)
מלח לפי הטעם
להגשה:
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
מעט עלי תימין טריים
הוראות הכנה
1. יום לפני ההכנה משרים את גרגירי החומוס בשפע מים למשך הלילה. מסננים ממי ההשרייה, מעבירים לסיר ומכסים בהרבה מים. מוסיפים סודה לשתייה (לא חובה אבל מומלץ) ומבשלים עד שהגרגירים רכים מאד. מסננים ושומרים את מי הבישול.
2. בזמן שגרגירי החומוס מתבשלים צולים את הבטטה: מחממים לתנור ל-200 מעלות וצולים 20-30 דקות, עד שהבטטה רכה לחלוטין. מחלצים את בשר הבטטה מהקליפה ומניחים להתקרר מעט.
3. מכינים את התרד: מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את עלי התרד במשך 1-2 דקות, לריכוך. אם רוצים אפשר להוסיף לתרד שן שום קצוצה (במקום השום שמוסיפים במהלך הטחינה).
4. מכינים את הממרחים: שומרים גרגירי חומוס מבושלים להגשה ואת היתר מחלקים ל-4. טוחנים בכל פעם רבע מכמות הגרגירים יחד עם הירק המוכן (גם מהירקות מומלץ לשמור קצת להגשה) ויתר חומרי הממרח, עד לקבלת משחה חלקה. אם צריך מוסיפים מעט ממי בישול החומוס.
5. משטחים כל ממרח על צלחת הגשה, מזלפים שמן זית ומפזרים גרגירי חומוס. לממרח הבטטה מוסיפים מעט עלי תימין טריים, לממרח הסלק מוסיפים קוביות סלק ופטרוזיליה קצוצה, לממרח התרד מוסיפים מעט מעלי התרד המבושלים ולממרח הפלפל מוסיפים פלפל קלוי קצוץ.
1. יום לפני ההכנה משרים את גרגירי החומוס בשפע מים למשך הלילה. מסננים ממי ההשרייה, מעבירים לסיר ומכסים בהרבה מים. מוסיפים סודה לשתייה (לא חובה אבל מומלץ) ומבשלים עד שהגרגירים רכים מאד. מסננים ושומרים את מי הבישול.
2. בזמן שגרגירי החומוס מתבשלים צולים את הבטטה: מחממים לתנור ל-200 מעלות וצולים 20-30 דקות, עד שהבטטה רכה לחלוטין. מחלצים את בשר הבטטה מהקליפה ומניחים להתקרר מעט.
3. מכינים את התרד: מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את עלי התרד במשך 1-2 דקות, לריכוך. אם רוצים אפשר להוסיף לתרד שן שום קצוצה (במקום השום שמוסיפים במהלך הטחינה).
4. מכינים את הממרחים: שומרים גרגירי חומוס מבושלים להגשה ואת היתר מחלקים ל-4. טוחנים בכל פעם רבע מכמות הגרגירים יחד עם הירק המוכן (גם מהירקות מומלץ לשמור קצת להגשה) ויתר חומרי הממרח, עד לקבלת משחה חלקה. אם צריך מוסיפים מעט ממי בישול החומוס.
5. משטחים כל ממרח על צלחת הגשה, מזלפים שמן זית ומפזרים גרגירי חומוס. לממרח הבטטה מוסיפים מעט עלי תימין טריים, לממרח הסלק מוסיפים קוביות סלק ופטרוזיליה קצוצה, לממרח התרד מוסיפים מעט מעלי התרד המבושלים ולממרח הפלפל מוסיפים פלפל קלוי קצוץ.
חומוס מיני. צילום באדיבות סוגת |
סוגת המובילה את שוק הקטניות, האורז והסוכר בישראל, היא חברה לשיווק והפצה של מוצרי מזון שהם חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי. החברה פועלת מאז שנות החמישים של המאה הקודמת והמפעל משתרע על פני כ-100 דונם בקרית גת. לסוגת מגוון רחב של מוצרים, החל מסוגים רבים של קטניות ואורז ועד לקמח, תבשילים אישיים, פתיתים ועוד. כל זאת תוך הקפדה על תהליכי איכות וטעם של חומרי הגלם המשובחים ביותר, לאורך כל הדרך מהשדה ועד לצלחת.
מאחלת חג עצמאות שמח לכל בית ישראל!
נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.