בל"ג בעומר השנה לא נוכל לחגוג סביב המדורה בגלל הוראות משרד הבריאות, אבל זו לגמרי לא סיבה לוותר על נקניקיות.
נקניקיות מאז ומתמיד נחשבו למאכל טעים ואהוב לא רק על הילדים, והיום הן גם משתלבות במנות גורמה שמוגשות במסעדות הפופולאריות ביותר.
לבשל נקניקיות במים או לאפות אותם בתנור כולם יודעים וזה בסדר גמור, אבל אפשר לעשות עם הנקניקיות מנות הרבה יותר מעניינות ואטרקטיביות.
חברת עוף טוב והמתכונאי רון יוחננוב מציעים רעיון יצירתי למתכון נפלא שעשוי מנקניקיות עוף איכותיות וטעימות. מדובר במנת שרינג, שמומלץ לחלוק עם חברים או עם בני המשפחה, אך בהחלט גם אפשר להתענג עליה לבד...
מתכון להכנת רפסודה של נקניקיות
50 דקות הכנה
מנת שרינג לעד 5 אנשים
מצרכים:
2 חבילות נקניקיות עוף טוב
בצק עלים
ביצה להברשה + שומשום לעיטור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות .
2. פותחים את בצק העלים, חותכים ריבוע בגודל 25*25 ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
3. את יתר הבצק עלים פורסים ל-9 רצועות ארוכות.
4. מסדרים על גבי ריבוע הבצק שבתבנית את הנקניקיות ב-2 שורות צמודות.
5. מלפפים את הרצועות בתנועת שתי וערב סביב הנקניקיות ליצירת נראות רפסודה.
6. מברישים בביצה, מפזרים מעל סומסום ואופים בתנור כ-30 דקות או עד הזהבה.
טיפים להכנה:
- חשוב לעבוד עם בצק קר מאוד על גבול הקפוא.
- אם מרגיש לכם שאתם מתחילים להסתבך. קמחו מעט את הבצק והמשיכו בקליעה.
- לא חובה להבריש בביצה.
- אפשר לפזר כל דבר שאוהבים מעל כמו מלח גס, קצח. פרג ועוד.
- חשוב לאפות את הבצק היטב. עד הזהבה.
מאחלת לכולנו בריאות ול"ג בעומר טעים ושמח!
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור
תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:
אינסטגרם
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
קבוצה בפייסבוק: מגזין אופנה תיירות וסגנון חיים
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
נקניקיות מאז ומתמיד נחשבו למאכל טעים ואהוב לא רק על הילדים, והיום הן גם משתלבות במנות גורמה שמוגשות במסעדות הפופולאריות ביותר.
לבשל נקניקיות במים או לאפות אותם בתנור כולם יודעים וזה בסדר גמור, אבל אפשר לעשות עם הנקניקיות מנות הרבה יותר מעניינות ואטרקטיביות.
חברת עוף טוב והמתכונאי רון יוחננוב מציעים רעיון יצירתי למתכון נפלא שעשוי מנקניקיות עוף איכותיות וטעימות. מדובר במנת שרינג, שמומלץ לחלוק עם חברים או עם בני המשפחה, אך בהחלט גם אפשר להתענג עליה לבד...
מתכון עוף טוב - רפסודה של נקניקיות (צילום רון יוחננוב) |
50 דקות הכנה
מנת שרינג לעד 5 אנשים
מצרכים:
2 חבילות נקניקיות עוף טוב
בצק עלים
ביצה להברשה + שומשום לעיטור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות .
2. פותחים את בצק העלים, חותכים ריבוע בגודל 25*25 ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
3. את יתר הבצק עלים פורסים ל-9 רצועות ארוכות.
4. מסדרים על גבי ריבוע הבצק שבתבנית את הנקניקיות ב-2 שורות צמודות.
5. מלפפים את הרצועות בתנועת שתי וערב סביב הנקניקיות ליצירת נראות רפסודה.
6. מברישים בביצה, מפזרים מעל סומסום ואופים בתנור כ-30 דקות או עד הזהבה.
טיפים להכנה:
- חשוב לעבוד עם בצק קר מאוד על גבול הקפוא.
- אם מרגיש לכם שאתם מתחילים להסתבך. קמחו מעט את הבצק והמשיכו בקליעה.
- לא חובה להבריש בביצה.
- אפשר לפזר כל דבר שאוהבים מעל כמו מלח גס, קצח. פרג ועוד.
- חשוב לאפות את הבצק היטב. עד הזהבה.
מאחלת לכולנו בריאות ול"ג בעומר טעים ושמח!
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור
תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:
אינסטגרם
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
קבוצה בפייסבוק: מגזין אופנה תיירות וסגנון חיים
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.