"מרינה" חגגה לאחרונה 30 שנה , וכדי לחגוג יחד איתה יום הולדת נסעתי לחווה שממוקמת במושב חוסן שבגליל המערבי.
אז מי זאת מרינה אתם שואלים?
מרינה - פטריות מכל המינים צילום: JINIPIX |
מרינה - פטריות מכל המינים צילום: נדיה היבא |
רמו בן שושן, הבעלים של "מרינה" (מרינה היא שם אשתו של בן שושן) ומייסד החברה סיפר במהלך הביקור בחווה, את שלבי תהליך גידול הפטריות המורכב, החל מהכנת מצע "קומפוסט" ייחודי לגידול הנבגים ועד להפיכתם לפטרייה לבנה ומשורטטת בחדרים סטריליים, אופן קטיף הפטריות, אריזתן ועד לשיווקן לנקודות המכירה ברחבי הארץ.
רמו בן שושן מספר על תהליך הכנת מצע הפטריות. צילום: JINIPIX |
מרינה פטריות - מסילת הכנת מצע הפטריות בחוות הגידול . צילום: JINIPIX |
|
המראה שנגלה לעיני בחדרים הסטריליים היה ייחודי ומרגש - קומה על גבי קומה, כשעל כולם מפוזר מצע קומפוסט , ומעל המצע עמדו להם זקופים בגאווה פטריות יפיפיות לבנות, בגדלים שונים, חלקן בקבוצות וחלקן בודדות - מראה נפלא שלא רואים בכל מקום. בעזרת סכין חדה לקטטי פטריות בהנאה ובהתרגשות גדולה.
חדר סטרילי בו גדלים הפטריות. צילום: נדיה היבא |
פטריות על מצע גידול. צילום: נדיה היבא |
פטריות על מצע גידול. צילום: נדיה היבא |
פטריות על מצע גידול. צילום: נדיה היבא |
פטריות על מצע גידול. צילום: נדיה היבא |
צילום: נדיה היבא |
אז איך התחיל סיפורם של "מרינה" ורמו בן שושן?
בראשית שנות ה- 80 החל רמו בן שושן מייסד החברה בפעילות הפצה מקומית של פטריות טריות ממגדלים מקומיים במושבים חוסן ומעונה שבצפון הגליל המערבי, אלו הפיצו תוצרתם באמצעות מערך הפצה מאולתר של חברת תנובה.
מיד כאשר זיהה את הפוטנציאל בתחום, הקים רמו מחסן מאולתר בחצר האחורית של המשק הפרטי והחל בעזרת אשתו מירי ומספר עובדים מצומצם בפעילות מסודרת של גידול, אריזה והפצה של תוצרת פטריות טרייה מידי יום למושבי הצפון, אט אט התרחבה הפעילות לשווקים הסיטונאיים בצפון ובמרכז, לעסקים קטנים, מסעדות ואולמות, כאשר גולת הכותרת הייתה לכבוש נתח מפעילות הפטריות המשומרות ולהחליפן בדבר האמיתי – פטריות טריות. מגמה שהחלה במקביל ברחבי העולם.
מרינה - זה לא רק פטריות. צילום: נדיה היבא |
מרינה - זה לא רק פטריות - צילום: נדיה היבא |
מרינה זה לא רק פטריות. צילום: .JINIPIX |
במהלך השנים הקימה החברה מערכת לוגיסטית תומכת, חוות גידול מתקדמות ומערך הפצה שסיפק לראשונה תוצרת טרייה לנקודות קצה קמעונאיות ומקצועיות (מסעדות, אולמות אירועים, בתי מלון, וסופרמרקטים. אלו פעלו לצד מערך "שיווק ישיר". החברה הקפידה להשקיע בתשתיות מתאימות בתחום גידול הפטריות, והסתייעה במיטב היצרנים לציוד וידע הקיימים בעולם ובעיקר מהולנד.
כיום מרינה הינה החברה הגדולה בישראל לגידול ושיווק של תוצרת חקלאית טרייה ירקות ופירות, מתמחה בהפצה מצוננת למיטב המלונות בתי קפה ומסעדות, אולמות האירועים המובילים, וכמובן לכל סניפי רשתות השיווק.
מרינה - זה לא רק פטריות. צילום: נדיה היבא |
מרינה - זה לא רק פטריות. צילום: נדיה היבא |
מרינה - גידול עלי מיקרו למסעדות. צילום: נדיה היבא |
מרינה - גידול עלי מיקרו ונבטים למסעדות. צילום: נדיה היבא |
לאחרונה נכנסה חברת מרינה למיזמים חדשים בתחום מוצרי המזון המעובדים, דהיינו ייצור תוצרת גמורה – על בסיס פטריות טריות שנקטפות בבוקר ומשנות צורה להמבורגר טבעוני, טרי וטעים, סטייק פורטובלה, פטריות ממולאות ומפעל סלטים טריים.
עם קבלת אישורים יעלו מוצרי החברה על מדפי הסופרים והציבור הישראלי יזכה לקבל את סדרת הדגל של "מרינה גורמה" כתחליף בשר אולטימטיבי, עתיר בוויטמינים ודל בקלוריות. חברת מרינה רואה חשיבות אדירה בהנגשת תוצרת טרייה לכל אזרח במדינה ופועלת להחדרת אריזות ייחודיות לשמירה על טריות המוצר ועל ערכיו התזונתיים.
בחברת מרינה מועסקים היום כ-700 עובדים ברחבי הארץ, עבור רמו בן שושן מייסד החברה והמנכ"ל, העובדים הם משפחה. גם שניים מילדיו של רמו השתלבו בחברה ולוקחים חלק בהצעדתה קדימה.
רמו בן שושן והפטריות של מרינה . צילום: JINIPIX |
רמו ונבגי הפטריות. צילום: JINIPIX |
רמו בן שושן האיש האגדה והפטריה . צילום: JINIPIX |
לקראת סיום הסיור בחווה, ולהשלמת החוויה, טעמתי ממבחר מנות שהוכנו במקום על-ידי שפים. כל המנות שהוכנו היו על טהרת הפטריות - פטריות "מרינה". הכן תחליף טעים ומושלם לבשר, לא רק לטבעונים והצמחונים.
מרינה מרקט . צילום: JINIPIX |
נבחרת השפים של מרינה מרקט . צילום: JINIPIX |
מנות שהוכנו מפטריות "מרינה". צילום: נדיה היבא |
מנות שהוכנו מפטריות "מרינה". צילום: נדיה היבא |
פטריות "מרינה" ממולאות בכל טוב. מילום: נדיה היבא |
עראיס שהוכן מפטריות "מרינה". צילום: נדיה היבא |
המבורגר בטעם מצויין מפטריות "מרינה". צילום: נדיה היבא |
קינוח מתוק עם שערות קדאיף על בסיס פטריות. צילום: נדיה היבא |
קינוח מתוק עם שערות קדאיף במילוי פטריות. צילום: נדיה היבא |
מנת שווארמה עם פטריות ובצל. צילום: נדיה היבא |
ומכאן נאחל בהצלחה רבה ל"מרינה" ולרמו בן שושן . צילום: נדיה היבא |
פטריות "מרינה" של רמו בן שושן. צילום: נדיה היבא |
כאן באתר תוכלו למצוא מתכונים נהדרים עם "מרינה" http://www.marina-galil.co.il/HE/recipes
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור
עקבו אחרי גם ב:
באינסטגרם
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.