יום שבת, 13 ביולי 2019

ק.ט.מ.ו.ן - קבוצת מחול בירושלים, גאה להציג את פסטיבל "מיפו עד אגריפס" 2019

פסטיבל המחול "מיפו עד אגריפס" 2019 יוצא לדרך!
4 לילות של מחול וקולינריה בשוק מחנה יהודה ובבית אליאנס
כולל אירועים בקונספט Dinner & A Show
1-4 בספטמבר 2019, ירושלים

זו השנה ה-6 בה מתקיים המפגש בין שוק מחנה יהודה ליצירות מחול עכשווי, ביוזמת קבוצת המחול ק.ט.מ.ו.ן.

הפסטיבל כולל סדרת אירועים בקונספט Dinner & A Show המציעים מנות שף שנרקחו בשיתוף ובהשראת יוצרי המחול ויוגשו כחלק אינטגרלי מהמופע. המופעים במסעדות שוק מחנה יהודה המתחדש, יעניקו חוויה ייחודית של ארוחת גורמה לצד מופע מחול.


הפסטיבל בקונספט Dinner & A Show יציע מנות שף שנרקחו בשיתוף ובהשראת יוצרי המחול
ויוגשו כחלק אינטגרלי מהמופע. הצילומים באישור שימוש היחצ
בפסטיבל יוצגו 10 עבודות מחול, 7 מהן בבכורה עולמית אשר נוצרו במיוחד לפסטיבל, בניהולה האמנותי של סופיה קרנץ:

Dinner & A Show: מופע מחול וארוחת שף בתשלום ובהזמנה מראש (1-2/9/2019):
קונספט ייחודי המעניק חוויה קולינרית תרבותית: 5 מופעי מחול וארוחה במסעדות אשר נוצרו יחד בשיתופי פעולה מרתקים בין כוריאוגרפים מובילים לבין שפים ומסעדות ידועות בשוק מחנה יהודה:

o מסעדת ׳האטלייה׳ של טלי פרידמן: יוצגו שתי עבודות וארוחה: עידן כהן יציג את עבודתו ׳אורפיאו כליצן׳ והיוצרות אפרת רובין ואיריס נייס יציגו את עבודתן ׳פרסונה׳.

o מסעדת ׳הדקל 3׳ של קבוצת מחניודה: היוצרת דנה מרכוס בדואט עם יואב קליימן
׳Don't Break My Heart Please'

o מסעדת ׳רחמו׳ הוותיקה של משפחת רחמו תארח 2 דואטים (כל אחד מהם בכרטיס נפרד עם ארוחה):
׳לחם خبز׳ של שרון הללי אסא ואיימן סייפה, וכן את ׳Parallel׳ של ראנד זיאד טהה וחאלא סאלאם.


פסטיבל מיפו עד אגריפס 2019. צילום: נדיה היבא

פסטיבל מיפו עד אגריפס 2019. צילום: נדיה היבא

מופעי מחול לקהל הרחב ללא תשלום (1-2/9/2019):
o בית הקפה'Power Coffee Works': תוצג העבודה של צוקי רינגרט׳Present | Tense׳
o בר ׳פרדי למון׳: תוצג היצירה ׳ימה וקדמה׳ של מירה רובינשטיין וישי כרסנתי וכן עבודתה של דנה חפוטה
׳סבע ד'רו'אח שבע נשמות׳.

יצירות בפאטיו ההיסטורי של 'בית אליאנס' (3-4/9/2019):2 מופעי מחול מיוחדים תחת כיפת השמיים:

7 INCH OF SLAM
The Full Body Soundscape
בכורה עולמית מאת אנאבל דביר (בקו פרודוקציה עם פסטיבל 'צוללן')

Animal Triste – בכורה בישראל! מופע אורח ממונטריאול - קנדה, של הכוריאוגרפית מלני דמרס. המופע קצר שבחים רבים ברחבי העולם ולאחר מופעים בדרום אמריקה, שבדיה, צרפת וקנדה, מגיע בפעם הראשונה לישראל.


האטלייה של טלי פרידמן. צילום שירלי פוקס fooxa (1)
האטלייה של טלי פרידמן. צילום שירלי פוקס fooxa (4)

אלעד שכטר, מנכ"ל הפסטיבל מציין בהתרגשות: ״פסטיבל ׳מיפו עד אגריפס׳ 2019, מעניק הזדמנות ליהנות מחוויה שמעוררת את כל החושים. המפגש הבלתי אמצעי עם שוק מחנה יהודה מקרב ומשקף את המגוון והעושר של החיים בעיר ירושלים. הפסטיבל מתאפיין בכך שהוא מציג אמנים מהקצוות השונים של החברה הישראלית, ויוצר חוויה על-תרבותית של מפגש בין גוף למקום."

לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים:www.catamon.com


פסטיבל מיפו עד אגריפס. אלעד שכטר צילום נטשה שחנס  (49) (Custom)

פסטיבל מיפו עד אגריפס
פסטיבל 'מיפו עד אגריפס' מציג מופעים ייחודיים וחדשניים, המתאפיינים ביחס הלא שגרתי שנוצר בין הקהל לאמנים, בין מחול לאוכל, תוך שימוש בקרבה שכופה השוק. כך נוצר קשר אותנטי ובלתי אמצעי שמחבר בין האוכלוסיות השונות השותפות בשוק מחנה יהודה ושמשתתפות בפסטיבל.

ק.ט.מ.ו.ן מאמינה ביכולת של אמנות להוות מנוע ליצירה של שינוי חברתי. פסטיבל 'מיפו עד אגריפס' מציג מחול המחבר בין אנשים.מחול שמציג את התרבות הישראלית הייחודית במיטבה, ונותן לגיטימציה לקהל לחשוב, להרגיש, לטעום, לרקוד, לשמוח ולהיחשף לאומנות איכותית וטובה בברים ובמסעדות הכי טרנדיים בעיר, וכמובן בבית אליאנס הייחודי שהוקם בלב העיר.

ק.ט.מ.ו.ן - קבוצת מחול בירושלים
קבוצת מחול ייחודית שהוקמה ב 2012 על ידי הכוריאוגרף והרקדן אלעד שכטר. הקבוצה היא גוף תרבותי צעיר השואף לקיים דיאלוג פעיל ומתמשך עם הקהל הירושלמי על כל גווניו. דיאלוג המוצג ברחבי הארץ ובפני קהלים שונים בעולם כולו. הקבוצה מפתחת פרוייקטים שמתעסקים בחווית החיים בגוף אנושי בתוך מקום ספציפי כירושלים. ק.ט.מ.ו.ן יוצרת אירועי מחול ומביאה לקהל הירושלמי קול חדש, רענן ועדכני במרחב בו הוא חי. תוך שימוש בייחודיות של העיר, בהשראה הרבה שהיא מהווה לתושביה ותוך שימוש בכוחות אומנותיים ירושלמיים מקומיים ושיתופי פעולה עם אמנים מרחבי הארץ והעולם. בקבוצה חברים אמנים מדיסיפלינות שונות שהמשותף ביניהם הוא הרצון העמוק לפתח, לחיות וליצור אמנות בירושלים. מקום מושבה של הקבוצה

ב׳בית אליאנס׳ - בית לקהילות יוצרות של ׳רוח חדשה׳. הבית הוא התגשמות החזון של הקבוצה, לקחת חלק פעיל בפנים המתחדשות של ירושלים ולהוות חוד חנית לתרבות פעילה, מעורבת ויוצרת, המשמשת קורת גג למגוון התרבויות שמתקיימות יחד בירושלים.


החצר בבית אליאנס בו יערכו המופעים. צילום: נדיה היבא
החצר בבית אליאנס בו יערכו המופעים. צילום: נדיה היבא
אודות המקומות והמסעדות המארחות את המופעים

בית אליאנס - כי"ח 5, ירושלים
בית "אליאנס" נבנה בסוף המאה ה-19, כחלק ממתחם חינוך של ארגון כי"ח (כל ישראל חברים), והוא היחידי ששרד במתחם עד היום. זהו בית-חצר מלבני בן שלוש קומות, בנוי מחזיתות אבן ומקורה בגג רעפים. במשך שנים רבות הוא היה אחד הבניינים הגדולים ביותר בעיר. 

׳אליאנס׳ היה אחד מבתי הספר המודרניים הראשונים בירושלים. הוא פעל כ-60 שנה בקירוב ובשנות ה-90 של המאה שעברה, כשהמגרש נרכש על ידי יזם פרטי, ננטש המבנה ועמד כעזובה בלב העיר ומשכנם של מחוסרי דיור וחיות רחוב. אל בית החצר הגדול, שעמד נטוש במשך כ-20 שנים, נכנסו במחצית הראשונה של 2016 רקדנים, ציירים, מוזיקאים, אנשי תיאטרון, צלמים, קולנוענים, הייטקיסטים ויזמים צעירים, דיירים זמניים שמפיחים בו חיים חדשים. 

למעשה כיום משמש הבנין כבסיס האם של ארגון ׳רוח חדשה׳ וכחממה להיווצרות קהילה יוזמת, יצירתית ומקצועית בירושלים. הבית הוא מרחב יצירתי חי ופועם בו פועלים למעלה ממאתיים אמנים ויזמים. הבית משכן 14 קולקטיבים של אמנים ואנשי היי-טק הפועלים מתוך חללי עבודה משותפים; הבית מעודד יצירה ירושלמית מקורית ולא מתפשרת, ומהווה חממה ליוצרים בדרכם האמנותית. קהילת הבית יוצרת ופועלת יחד ולחוד, לאור ערכים משותפים. כמו-כן בבית פינות עבודה זמניות ליוצרים וכותבים, גלריה, תוכנית רזידנסי, הופעות חיות, מסיבות ואירועים.

כיום, התזכורות לבית הספר הן שער הכניסה לחצר, אשר הועתק ממקומו והוא ניצב כיום ברחוביפו, בכניסה לבית המשרדים, ושער הכניסה לבית הספר מרחוב אגריפס, המשמש כמעבר בין רחוב אגריפס לחניית שוק מחנהיהודה.


האטלייה של טלי פרידמן. צילום שירלי פוקס fooxa (6)
האטלייה של טלי פרידמן. צילום שירלי פוקס fooxa (2)

׳האטלייה׳ של טלי פרידמן - החרוב 14, ירושלים
בשנת 2009 פתחה השפית טלי פרידמן את ׳האטלייה של טלי׳, סטודיו לבישול בלב שוק מחנה יהודה הצבעוני. ׳האטלייה של טלי׳ הפך עם השנים למוסד אותו פוקדים קבוצות מהארץ והעולם. ב ׳אטלייה של טלי׳ חברו צוות קולינארי מוביל בניצוחה של טלי פרידמן שיוצר סיורים, ארוחות אווירתיות בניחוח ירושלמי וכמובן סדנאות קולינאריות מרגשות הכוללות רכישות בשוק וסדנאות אקטיביות שמסתיימות כמובן בארוחות גורמה מופלאות.

הסטודיו ממוקם בקומה עליונה מעל השוק וצופה אל צבעוניות השוק, מעל הסטודיו גג המשמש אף הוא לאירועים מיוחדים וסדנאות פרונטאליות בחודשי הקיץ.


אצל רחמו בשוק מחנהיהודה. צילום: נדיה היבא
אצל רחמו בשוק מחנהיהודה. צילום: נדיה היבא
רחמו - האשכול 5, ירושלים
׳רחמו׳ משוק מחנה יהודה היא מסעדה ירושלמית אסלית אותנטית. כשנכנסים בשעריה מקדמים את פני הבאים ניחוחות המאכלים המהבילים על פתיליות במטבח. כל התבשילים הינם ביתיים וכשרים, אוכל איכותי שמוצאו עיראקי וטעמיו הנפלאים עשירים בתיבול ירושלים ובאהבה אמיתית לבישול והסעדה.

המסעדה, אשר פתחה את שעריה בשנות ה-50, שוכנת בבניין אבן, בעל מראה שניחן בפשטות כובשת לב, ותמיד שורה בו אווירה ירושלמית מקורית נהדרת.


אצל רחמו בשוק מחנהיהודה. צילום: אתי נמיר

אצל רחמו בשוק מחנהיהודה. צילום: אתי נמיר

הדקל3 - הדקל 3, ירושלים
׳הדקל 3׳ - מועדון חברים סגור של קבוצת 'מחניודה' הפך למסעדה לכל דבר בניצוחם של שפים אסף סרי ואורן אסידו.

בחלל קטן ומעוצב, מתחת לצילומים של רון קדמי, מתארחים בכל סרוויס כ־30 סועדים בלבד. בתפריט: מנות מתוחכמות המוגשות בכלים של מעצב העל טום דיקסון.


בר בשוק - פרדי לימון. צילום: נדיה היבא

Freddy Lemmon - עץ חיים 19, ירושלים
׳פרדי למון במה בשוק׳ - הוא בר גלריה אמנותי בלב שוק מחנה יהודה. ב ׳פרדי למון׳ אפשר למצוא מגוון רחב של אלכוהול וקוקטיילים, אוכל מצוין וכל זה לצד גלריות מתחלפות על הקירות, הופעות מוסיקה חיות, תיקלוטים, הקראות שירה, תיאטרון, Spoken Word, מחול ועוד.


בית קפה קטן - פאוור קופי וורק. צילום: נדיה היבא
POWER Coffee Works. אגריפס 111 ירושלים. צילום יחצ

Power Coffee Works - אגריפס 111, ירושלים
מפעל קלייה משפחתי עם בית קפה בשוק מחנה יהודה. בית הקפה מציע מגוון משקאות קפה, תה, בירה וכריכים מלחם איטלקי.


פסטיבל מיפו עד אגריפס. מנהלת אמנותית סופיה קרנץ. צילום נטשה שחנס  


אודות היוצרים
על היוצרים בפסטיבל תוכלו לקרוא ולהכיר כאן בקישור https://catamon.com/heb/festival2019/

אודות המופעים

מופעים ב'אטלייה' של טלי פרידמן

'פרסונה' - אפרת רובין
יצירת מחול המשלבת סרט דוקומנטרי במציאות רבודה ובודקת את הופעתה של הפרסונה כיצוג המותאם למערכת הציפיות החברתיות. דרך שפת הגוף, אינטונציה בדיבור במפגש בין שתי נשים ומול הקהל, נוצר עימות בין הפרסונה, לבין הקולות הפנימיים, הפחדים והרגשות המביכים אשר אנו נוטים להסתיר. דרך יצירת תמונות ציוריות בהשראת ציורי נשים על רקע פירות מהמאות ה-18 וה-19 ונסיונות להתקרב אל הצופה, נבנות ומתפרקות המסכות בהופעה נשית של גלוי ונסתר.

'אורפיאו כליצן' - עידן כהן
בהשראת דמותו המיתולוגית של ׳אורפיאו׳, אל למחצה, מייצג מיתוס האמן. דמותו של אורפיאו לקוחהֿ מהמיתולוגיה היוונית והונצחה באין ספור יצירות, ביניהן פס הקול של יצירה זו, האופרה 'אורפיאו ואֶוּרידיצה 'לכריסטוף וילבלד גלוק. בסיפור המיתולוגי מתואר אורפיאו כמי שבנגינתו ובשירתו המופלאה הצליח להפנט את כל שומעיו באשר הם: בני אנוש, אלים וטבע. כאן מוצג אורפיאו כמעין ליצן-בדרן. 

בכך מעלה הסולו שאלות לגבי מקומו של האמן בחברה המערבית. הרקדן-ליצן משקף עולם חברתי-דקדנטי המזוהה עם החוויה האופראית בעודו מוצב בין הסועדים. נוכחותו בינינו מעלה שאלות לגבי מהותה של ההתרחשות האמנותית- בידורית.


פסטיבל מיפו עד אגריפס. מופע פרסונה. אפרת ארז ואיריס נייס. צילום נטשה שחנס  
פסטיבל מיפו עד אגריפס. המופע פרסונה.  אפרת רובין ואיריס נייס. צילום נטשה שחנס 

מופעים במסעדת 'רחמו'
'לחם خبز'- שרון הללי אסא - איימן ספייה
"למדני את השיר הפשוט של הלחם ופרוס לי חלק משלומך" / רחל שפירא
اذرماكاحدهمبحجر،أرمهبرغيفخبز.

כמו קמח ומים נפגשים
שרון ואיימן - ישראלית ופלסטינאי, חוברים לאנרגיה הרוטטת ביניהם. פורסים חלק מהשלום הפנימי שמארגן את המרכז של כל אחד מהם ויוצרים מרחב משותף שמתהווה ליחידה אחת – לחם.

'Parallel' -רנד זיאד טההוחלא סאלם
תישעני עליי, היא אמרה, תישעני עליי ותנשמי. תישעני עליי וזה ייגמר בקרוב.
הכאב הוא אמיתי, הכאב מדבק, אבל זה ייגמר בקרוב.
תטהרי את הנשמה שלך, תנקי את ליבך והעיניים שלך יראו את האור.
הכאב ייעלם והפצעים יחלימו


פסטיבל מיפו עד אגריפס. המופע ימה וקדמה. מירה רובישנטיין וישי כרסנתי. צילום נטשה שחנס  
פסטיבל מיפו עד אגריפס. המופע ימה וקדמה. מירה רובישנטיין וישי כרסנתי. צילום נטשה שחנס  

מופע ב'דקל 3' (קבוצת מחניודה)
'Don’t Break My Heart Please' -דנה מרכוס
יצירה קומית, על מפגש בין גבר ואישה בדייט ראשון. מביאה לידי ביטוי שתי נקודות מבט על הסיטואציה ומאפשרת לסובבים "לקבל רשות להציץ ולבהות" במהלך המתפתח בין השניים באותו ערב חד פעמי.

מופעים בפרדי למון
'סבעד'רו'אח שבע נשמות' - דנה נעים חפוטה
ל'קטטאענדהא סבא ד'רו'אח. שפה היא עולם ומלואו. עולם גדוש בהקשרים תרבותיים, חברתיים ואישיים. אני מפרקת ומשבשת את פתגמי ה'מענא' המרוקאיים, כדי ליצור משמעות אישית וייחודית שלי. שפה זמנית חדשה הבנויה משברי צליל, תנועה וקול.

מופע ב ' Power Coffee Works'
–'Present | Tense'צוקי רינגרט
ב Present | Tense נוצרת הזדמנות להשתהות באזורים החשוכים שבנו ולנסות להתמסר אל חוסר השליטה שקיימת בהם. דרך המפגש בין סאונד לבין גוף נפש ששדים אפילפטים נמצאים ב- DNA שלו, נסדקות חומות ונפתחת אפשרות לחגיגה של אין שלמות.

מופעים בבית אליאנס
7INCH OF SLAM
The Full Body Soundscape
אנאבל דביר יצירת מקור בשיתוף פסטיבל 'צוללן'
בשר מוטח; גרוב של הטחה; טראנס מהטחה.
מפגש בין גוף לרצפה.
המפגש הוא קול, תדר, רסיטל הטחות.
הסאונד של הבשר
הסאונד של הפירוק של הבשר
מְהוּמְהָם; הופך לשריר, לשיר
מתארגן ומתפרק
מכאיב ומהנה
מחייב ומשחרר
מיני, אינפנטילי;
משפיל ומענג.


פסטיבל מיפו עד אגריפס. צילום נטשה שחנס  (43) (Custom) (1)
פסטיבל מיפו עד אגריפס 2019. צילום: נדיה היבא

'Animal Triste' - מלאני דמרס (קנדה)
בני אדם אוהבים להאמין שהם נמצאים במרכז העולם, אבל הם יודעים מה קרה לדינוזאורים, הם יודעים שאימפריות נופלות וקרחונים נמסים, הם יודעים את גורלם אבל מאמינים בנצח, ביום בהיר הם עלולים לראות את עצמם עניים ומתכלים. למחרת, חופשים, מפוארים ומנצחים במצעד הגדול של העולם. בני האדם אינם אלא בעלי חיים קטנים ועצובים. בעלי חיים המתנחמים ביופי ובתשוקה לאלמוות, בשביל זה ימציאו דתות, פילוסופיות ותרבויות. לכבוש, להשתלט, לדכא ולהתרבות, הם ימציאו סיפורים ויכתבו את ההיסטוריה, אך רק לעתים נדירות הם יבינו היכן הם עומדים ולא יברחו באמת ממצבם, ועמוק בפנים, בני אדם הם בעלי חיים חסרי משמעות שרק שואפים יותר. 'Animal Triste' היא עבודה שמנסה להיות מסגרת להבנת טבעו ומצבו של האדם בכל אנושיותו.

פרטים נוספים על הפסטיבל תוכלו למצוא כאן בקישור  https://catamon.com/heb/festival2019/

אל תחמיצו את הפסטיבל!!! מאחלת לכולם, פסטיבל טעים ומהנה!!!


האטלייה של טלי פרידמן. צילום שירלי פוקס fooxa (7)
האטלייה של טלי פרידמן. צילום שירלי פוקס fooxa (5)
מסעדת דוויני פיתה בר. צילום אתי נמיר 
מסעדת דוויני פיתה בר. צילום אתי נמיר 
מסעדת דוויני פיתה בר. צילום אתי נמיר 
הפסטיבל בקונספט Dinner & A Show יציע מנות שף שנרקחו בשיתוף ובהשראת יוצרי המחול
ויוגשו כחלק אינטגרלי מהמופע. הצילומים באישור שימוש היחצ
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היחצ
#fromjaffatoagripas

@catamondance
תוכלו למצוא אותי גם ב:  
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

סוגת משיקה לראשונה שימורי תירס וקטניות מוכנות לאכילה

חדשים על המדף של סוגת:  שימורי תירס וקטניות טעימות ומוכנות לאכילה שחייבים להחזיק אותם קבוע בכל מזווה או ארון מטבח ושתמיד יהיו בהישג יד בשעת ...