יום ראשון, 22 בספטמבר 2024

מתכון להכנת בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים

תשמרו לכם את המתכון לקראת ערב ראש השנה וחגי תשרי המתקרבים אלינו בצעדי ענק!!!

"פרימור", יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים המובילה בישראל, מגישה לרגל ראש השנה וחג תשרי, מתכון למנה חגיגית וטעימה, מרהיבה ביופייה, שתקשט את שולחן החג: בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים. המתכון קל באופן יחסי להכנה, בשימוש מיץ רימונים סחוט טבעי של פרימור, מנה נפלאה לאירוח ולשילוב בארוחת החג כתוספת או כמנה עיקרית, להנאת כולם.

בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים של פרימור צילום הדס ניצן 

בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים פרימור צילום הדס ניצן  
מצרכים (לתבנית בקוטר 30 ס"מ):
6 בצלים גדולים (סגולים ולבנים)
1 כוס אורז יסמין או בסמטי
250 גרם בשר בקר טחון
3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
1 כף בהרט
100 גרם צנוברים
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כפית מלח

לרוטב:
1 כוס מיץ רימונים סחוט טבעי של פרימור
4 כפות סילאן
3 כפות שמן זית (לשימון התבנית)
כ-3 כוסות מים רותחים
קורט מלח

לקישוט: חופן גרגרי רימון טריים וחופן פטרוזיליה קצוצה

פרימור מגישה לראש השנה בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים צילום הדס ניצן 
אופן ההכנה:

1. קולפים את הבצלים ובעזרת סכין יוצרים בכל בצל חתך אחד לכל האורך עד האמצע, כך הם יתפרקו בקלות.

2. מכניסים את הבצלים למיקרו כשהם מכוסים לחליטה במשך 10-8 דקות. מניחים בצד להתקרר.

3. מכינים את המלית: בקערה מערבבים היטב את חומרי המילוי - האורז, הבשר הטחון, קוביות העגבניות, צנוברים, פטרוזיליה קצוצה, מלח ובהרט.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית עם שמן זית.

5. ממלאים את הבצלים: מפרקים את הבצל לגלדים וממלאים כל עלה של בצל בתערובת ומניחים בתבנית.

6. בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב – מיץ רימונים, סילאן, מלח ומים רותחים. שופכים מעל הבצלים עד שהנוזל מכסה את הבצלים במלואם.

7. מכסים את הסיר היטב עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף ומכניסים לתנור לכשעה וחצי. בודקים מידי פעם שיש מספיק נוזלים ומסיפים מעט מים רותחים אם צריך.

8. לאחר כשעה וחצי מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף ואופים למשך כ-20 דקות נוספות עד להשחמה.

9. מניחים להתקרר ומגישים עם גרגרי רימון מעל ופטרוזיליה קצוצה.

קרדיט לצילומים:  הדס ניצן - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.

סוגת משיקה לראשונה שימורי תירס וקטניות מוכנות לאכילה

חדשים על המדף של סוגת:  שימורי תירס וקטניות טעימות ומוכנות לאכילה שחייבים להחזיק אותם קבוע בכל מזווה או ארון מטבח ושתמיד יהיו בהישג יד בשעת ...