יום שני, 22 בנובמבר 2021

מתכון להכנת לביבות בצל בסגנון הודי של חברת "תבואות"

ערב חג החנוכה ממש כבר כאן, אנחנו בבית נוהגים להכין סופגניות במילואים שונים ולביבות בטעמים מגוונים, ולהגישם בעת הדלקת נרות חג החנוכה. כדי לגוון, כל ערב מערבי החג אחרי הדלקת הנרות, אני נוהגת להכין סוג אחר של לביבות - פעם עם תפוחי אדמה או עם גזר, לפעמים לביבות ירקות או סופגניות מתוקות, וגם ספינג' או זלבייה ואפשר גם צ'וריסוס מתוקים, והכל עם המון סוכר , והעיקר שיהיה מתוק וחג אורים שמח לכולם!!!

בחג הזה, חברת "תבואות" מציעה להעשיר את שולחן חג החנוכה בלביבות בצל בסגנון הודי, עשויות מ"קמח עדשים אדומות אורגניות" ו"קמח חומוס". "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, גם מפנקת במתכון טעים במיוחד.

את הלביבות נהוג להכין מקמח חומוס, אבל השילוב עם קמח עדשים מעניק להן רובד טעם נוסף. הלביבות מוכרות בכל הודו – בצפון תת היבשת בשם "באג'י אניון", ואילו בדרומה בשם "פאקורה אניון".

הקמחים עשויים מ-100% עדשים אדומות אורגניות או חומוס, והן נקיות מחומרי הדברה וכימיקלים מזיקים.

לביבות בצל. צילום - PIXABAY באישור שימוש היחצ
הנטורופתית יערה איכילוב כהן מציינת שהקמחים טבעיים, ללא גלוטן, עשירים בסיבים תזונתיים, מכילים ויטמינים ומינרלים ומהווים מקור טוב לחלבון, סידן וחומצה פולית.  

הקמחים משמשים להכנת עוגות, לחמים ומאפים שונים, חביתה טבעונית, ותחליף לביצה בקציצות ופשטידות.

כשר פרווה, בהשגחת בד"ץ בעלז והרבנות בית שמש.
מחיר: 12.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע וחנויות מזון מובחרות ברחבי הארץ.

מימין: תבואות - קמח עדשים אדומות אורגניות. צילום - אייל גרניט 
משמאל: תבואות - קמח חומוס.  צילום - אייל גרניט 
"תבואות" מציעה מתכון ללביבות בצל בסגנון הודי (באג'י/פאקורה)
באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מצרכים:
2 - 3 בצלים בינוניים-גדולים, קלופים, חצויים ופרוסים דק
1/2 כפית מלח הימאליה דק של "תבואות"
1/2 כוס "קמח עדשים אדומות אורגניות" של "תבואות"
1/2 כוס "קמח חומוס" של "תבואות"
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית גראם מסאלה
1 כפית סודה לשתייה
חופן כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה
שמן לטיגון
1/4 כוס מים
*אוהבי החריף: פרוסות דקות של פלפל חריף

אופן ההכנה:
- לפזר מלח על הבצל ולחכות 2 דקות. למעוך אותו היטב עוד 3 דקות – כדי שיגיר נוזלים. לסחוט מעט ולהעביר לקערה נפרדת

-לערבב את שני סוגי הקמחים

- להוסיף לבצל תבלינים (ופלפל חריף, מי שרוצה) ולערבב

- להוסיף לבצל המתובל 1 – 2 כפות מתערובת הקמחים ולערבב, ואז להוסיף עוד 1- 2 כפות (וכך הלאה) – עד שמתקבלת בלילה דביקה שמכסה את כל הבצל. לפי הצורך, מוסיפים עד 1/4 כוס מים (אם הבלילה יבשה מדי, להוסיף מעט מהמים. אם היא דלילה מדי – להוסיף עוד קמח)

- להוסיף כוסברה או פטרוזיליה

- להוסיף סודה לשתייה ולערבב היטב

- לחמם שמן (לטיגון עמוק) במחבת או בסיר רחבים

- להניח בזהירות בשמן החם כמה תלוליות מהבלילה. לטגן כמה דקות מכל צד, להזהבה (הזמן משתנה בהתאם לגודל הלביבה)

 -לשים לב: אם הלביבות משחימות מהר אז השמן חם מדי והחלק הפנימי בלביבה לא יתבשל

- להוציא ולהניח על נייר מגבת

* אפשר להגיש עם מטבלים וצ'אטני

חג חנוכה מואר ושמח!!

בשיתוף חברת "תבואות"

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם
בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.