יום שני, 4 בינואר 2021

מתכון להכנת מרק אפונה ירוקה אורגנית ועשבי תיבול טריים

השבוע קיבלתי אפונה ירוקה אורגנית של חברת תבואות, ומיד התחשק לי להכין מרק אפונה עשיר וטעים עם המון עשבי תיבול כמו שאנחנו  אוהבים. ועד לא מזמן, כשהיה אפשר לארח, הייתי מכינה מספר סוגי מרקים וביניהם גם את מרק אפונה טעים וריחני.

אצל הירקן מצאתי עשבי תיבול טריים וקדימה לעבודת הכנת המרק, קל ומהיר להכנה שלא דורש הרבה עבודה והתוצאות נהדרות.

מרק אפונה ירוקה אורגנית ועשבי תיבול. המרק נטחן עם מוט טחינה לאחר הבישול צילום: נדיה היבא

מרק אפונה ירוקה אורגנית. צילום: נדיה היבא
מתכון להכנת מרק אפונה עם עשבי תיבול - המתכון באדיבות נדיה היבא

מצרכים:

👈 250 גרם אפונה ירוקה יבשה אורגנית של חברת תבואות. יש לשטוף ולהשרות בקערה את האפונה במי ברז למשך שעה ולסנן.
👈 1 בצל לבן מקולף וקצוץ
👈 4 שיני שום קלופים וקצוצים
👈 3 גזרים גדולים קלופים ומגורדים על פומפייה
👈 3 ענפים של כרפס שטופים היטב וקצוצים (עלים וגבעולים יחד)
👈 חצי חבילת שמיר שטוף היטב וקצוץ
👈 חצי חבילת כוסברה שטופה היטב וקצוצה (מי שלא אוהב כוסברה יכול להחליף בפטרוזיליה )
👈 8-10 כוסות מים
👈 4-5 כפות שמן רגיל לטיגון הבצל
👈 סיר למרק עמוק גדול שיכיל את כל המצרכים והמים.
👈 תבלינים: מלח ופלפל שחור לפי הטעם

פה הולך להתבשל מרק אפונה יבשה וריחני עם עשבי תיבול. צילום: נדיה היבא
הוראות הכנה:
👈 בסיר לחמם את השמן, להוסיף את הבצל ולטגן עד להזהבה קלה.
👈 להוסיף לסיר עם הבצל המטוגן: אפונה ירוקה מסוננת מהמים, גזר, שום, עשבי התיבול הקצוצים (שמיר, כרפס וכוסברה) ואת המים ולהביא לרתיחה.
👈 להוסיף את התבלינים.
👈 לבשל על אש בינונית עד להתרככות האפונה - בערך  כ-30-40 דקות.
👈 יש לערבב מדי פעם שלא ידבק לתחתית הסיר .
👈לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
👈במידה והמרק נראה לטעמכם סמיך מידי, ניתן להוסיף מים חמים מהקומקום.

אפשרויות הגשה:
לאחר שהמרק מוכן להכילה ישנם 2 אפשרות הגשה: לטחון  את תוכן הסיר בעזרת מוט טחינה ואז התקבל מרק סמיך  וחלק, ואפשרות שנייה להשאיר את המרק כמו שהוא.
ניתן להגיש עם שקדי מרק , קרוטונים, איטריות או כל תוספת אחרת שאוהבים.

בתאבון, ספרו לי איך יצא לכם!!!

 "אפונה ירוקה אורגנית"  של חברת "תבואות"– טעימה, מזינה ומשביעה, המתאימה להכנת נזידים, מרקים ותבשילים שונים. 
האפונה (או האפון המתורבת) היא קטנית, שממצאים ארכיאולוגיים מראים שנעשה בה שימוש כבר לפני כ-10,000 שנה. שרידיה הקדומים ביותר נמצאו בטורקיה, עיראק וישראל והיא נפוצה באירופה, סין והודו. חוקרי תנ"ך מעריכים שהיא מופיעה בספר ישעיהו בשם "חמיץ".

בנוסף לאפון המתורבת, צומחים בארץ עוד שלושה מיני בר: אפון מצוי, אפון קיפח ואפון נמוך. האפונה עשירה בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.

אפונה ירוקה יבשה אורגנית של חברת תבואות. צילום: נדיה היבא
פה הולך להיות מרק אפונה ריחני וטעים עם עשבי תיבול.

כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת הבד"צ בא"י מחזיקי הדת.
מחיר: 12.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.

את האפונה האורגנית ניתן להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
לפרטים: www.tvuot.co.il

ערכה, כתבה וצילמה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.