יום שבת, 5 בדצמבר 2020

מתכון להכנת סלט ירקות וגבינה מלוחה בסגנון יווני וכיצד תשדרגו את הטעמים

רוצים לרענן ולשדרג את הטעמים של המתכון הרגיל בקלי קלות?
החליפו את הפלפל השחור בפלפל ארבע העונות,  בדיוק כמו שמרבית השפים עושים... 

להיט חדש על המדפים של חברת נפטון - אריזה חדשה לפלפלים צבעוניים וטעימים - מטחנה מהודרת ונוחה להפעלה, שתשדרג  כל שולחן עליו תונח. 

"פלפל ארבע עונות" מתאים לתיבול של כמעט כל מנה: החל בעוף, בקר, הודו, דגים, ירקות ופשטידות וכלה במאפים מלוחים ופיקנטיים, סלטים ועוד. טעם התבלין ארומטי ועשיר ובהשוואה לפלפל שחור נטו – הוא אף מעט מתקתק. והאמת היא שהוא פשוט יפה - גם במטחנה וגם באוכל...

המטחנה "פלפל ארבע עונות" מכילה אך ורק את ארבעת הסוגים והצבעים השונים של פרי הפלפל – שחור, ירוק, לבן ואדום. ארבעת הצבעים מסמלים את עונות השנה, ומכאן גם שם התבלין.

פלפל הוא צמח מטפס ממשפחת הפלפליים, שפירותיו מיובשים ומשמשים כתבלין. מקור כל הפלפלים - השחור, הלבן, האדום והירוק - באותו צמח: הם פשוט נקטפים בשלב שונה ומעובדים באופן אחר.

הפלפל השחור והמוכר מופק מפירות הבוסר הירוקים של צמח הפלפל, באמצעות בישולו לזמן קצר במים חמים ואז ייבושו. כך משחיר הפרי סביב הגרעין ומצטמק לשכבה דקה ומקומטת סביב הגרעין.
🍴 הפלפל הלבן - מופק עם הסרת אותה שכבה.
🍴 פלפל האדום - הגרעין הבשל של הפלפל השחור.
🍴 הפלפל הירוק - פלפל שחור שנקטף טרם הבשלתו (בוסר).

ולמי שחשוב כשרות - פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.

מחיר מומלץ לצרכן: 12.90 – 15.90 ש"ח.
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסי השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ. 

סלט ירקות עם גבינה מלוחה מתובל בפלפל ארבע עונות.  צילום  PIXABAY
מתכון להכנת סלט ירקות וגבינה מלוחה בסגנון יווני
המתכון באדיבות נפטון


מצרכים:
1 עגבנייה בשלה חתוכה לרבעים בינוניים
1 פלפל ירוק בהיר (רצוי שושקה)
4- 6 זיתים מסוג קלמטה
1 מלפפון קלוף, חתוך למרובעים בינוניים
1 בצל סגול קטן, חצוי ואז פרוס לרוחב
2- 3 נתחים של גבינה מלוחה (בולגרית או פטה. אפשר גם גבינת עזים)
שמן זית איכותי
פלפל ארבע העונות של "נפטון"
אורגנו

אופן ההכנה:
🍴 לסדר בצלחת מתאימה את הירקות: מלפפון, עגבניות, פלפל ובצל
🍴 להניח מעל את הגבינה ולפזר מעל ומסביב את הזיתים
🍴 למזוג על הכל שמן זית, ולתבל באורגנו ובפלפל 4 העונות 

נפטון - פלפל ארבע עונות. צילום - מיכאל כץ
"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים. הדור הרביעי למייסד החברה (שעלה ב-1980), פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.

ערכה: נדיה היבא
תוכלו למצוא אותי גם ברשתות החברתיות
אינסטגרם

בפייסבוק
פינטרסט Pinterest
בקבוצה: מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.