יום שבת, 27 ביוני 2020

מתכון להכנת עוגת תפוחים הפוכה עם שקדים מולבנים ועל שמן שקדים חדש של חברת מיה בעל טעם ייחודי

לאחרונה יצאתי לחופשה באחד מהצימרים בצפון, להתרחק מהמולת העיר, להקשיב פחות לחדשות, לחפש קצת רוגע ושקט - בכל זאת אנחנו בימי קורונה, וכולם כבר מדברים על סבב שני שאותי באופן אישי מאוד מלחיץ.

יחד עם הקפה והתה של אחר הצהרים, פינקו אותנו בצימר עם עוגת תפוחי עץ נהדרת שהוגשה יחד עם קצפת וכדורי גלידת וניל. מיד עלו בי הרהורים, כיצד אפשר לשפר ולחזק את הטעמים של העוגה, ונזכרתי במתכון של עוגת התפוחים ההפוכה שמזמן כבר לא אפיתי בבית, יחד עם זאת ידעתי כבר איך וכיצד אני משפרת את המתכון.


עוגת תפוחים הפוכה עם שקדים מולבנים. מתכון וצילום: נדיה היבא
לפני שיצאתי לחופשה קיבלתי לטעימה ולהתנסות שמן שקדים מזוכך נהדר של חברת מיה ,בעל טעם ייחודי המתאים לאפייה, בישול, טיגון ולתיבול סלטים, ולראשונה – עם התו הירוק!

למי שלא יודע!!!
שמן השקדים מוכר לנו עוד מימי סין והודו העתיקות שם נעשה בו שימוש בטיפולי יופי וארומתרפיה. עד היום השימוש האסתטי בשמן נרחב ומעט יודעים כי שמן השקדים (במיצוי הנכון) הוא גם למאכל.

אז מה יש בשמן שקדים?
1. שפע נוגדי חימצון - ידוע ששקדים וזנים נוספים של אגוזים הם מרכיב חשוב בתזונה הים תיכונית, בעיקר בגלל נוכחות של תרכובות טבעיות עם יכולות נוגדות חימצון המסייעות לשמירה על בריאותנו. מחקר שפורסם בשנת 2008 במגזין Food Chemistry מצא את נוכחות התרכובות האלה גם בשמנים המופקים מאגוזים ושקדים.

2. ואם לדייק פיטוסטרול- במחקר מצאו תרכובות דמויות כולסטרול בשם פיטוסטרולים. הפיטוסטרולים ידועים כבעלי פוטנציאל להשפעה חיובית על רמות כולסטרול בדם, עם זאת חשוב להדגיש שלא מדובר בטיפול או תחליף לטיפול להפחתת כולסטרול בשום מקרה שהוא.

3. ויטמין E - כף שמן שקדים מכילה כ- 5 מ"ג של נוגד החימצון ויטמין E. כדי לסבר את האוזן הכמות היומית המומלצת לצריכה היא כ- 10 מ"ג לגברים וכ- 8 מ"ג לנשים.


שמן שקדים מזוכך מיה - מחיר מומלץ לצרכן לאריזת 750 מ״ל: 19.90 עד 24.90 ש״ח

מוצרי מיה על טהרת השקדים. צילום: נדיה היבא
שמן שקדים מזוכך מיה - מחיר מומלץ לצרכן לאריזת 750 מ״ל: 19.90 עד 24.90 ש״ח
לטגן או לא לטגן זו השאלה?
מה שהופך את שמן השקדים גם למתאים לטיגון הוא היותו עשיר בחומצת שומן אולאית שהיא חומצת שומן חד בלתי רוויה. או במילים פשוטות אומגה 9.

נוכחות גדולה של אומגה 9 בתמהיל חומצות השומן של השמן הופכות אותו להיות בעל מבנה יציב באופן יחסי והכי פחות מועד לפירוק וחימצון בזמן חימום השמן. השמן הצמחי העשיר יותר בחומצה האולאית הוא שמן הזית בו תכולתה עומדת על 80% ובשמן השקדים ריכוזה עומד על כ- 70%.

עוד פרמטר ההופך שמן לכזה המתאים לטיגון הוא טמפרטורת העישון שלו. טמפרטורת העישון איננה מונח מדעי ובמקורות שונים מייחסים לה משמעות שונה.

באופן כללי מדובר בטמפרטורה בה מתרחשים תהליכי פירוק בשמן, אליה לא נרצה להגיע.

חשוב שתדעו!!!
טמפרטורה של טיגון עמוק היא לרוב עד 170 מעלות צלזיוס ובטיגון קצר נגיע בקושי ל- 100 מעלות. טמפרטורת העישון של שמן השקדים היא 216 מעלות צלזיוס בממוצע ועל כן מתאים לשני סוגי הטיגון. חשוב לזכור ששיטת ההפקה כמו גם זן השקדים משפיע על טמפרטורת העישון של השמן.


עוגת תפוחים הפוכה עם שקדים מולבנים. מתכון וצילומים: נדיה היבא
מתכון להכנת עוגת תפוחים הפוכה עם שקדים מולבנים
העוגה קלה להכנה והתוצאות נהדרות - לא להתייאש מהמתכון הארוך, ממליצה לקרוא אותו עד הסוף לפני שמתחיל להכין את העוגה.
המלצה: ניתן להחליף את תפוחי העץ בפירות העונה שיש לנו במקרר.

מצרכים
2.5 כוסות קמח תופח ומנופה
100 גרם + 100 גרם שקדים מולבדים פרוסים של חב' מיה - לחמם מעט במחבת (לא לשרוף)
3/4 כוס שמן שקדים של חב' מיה + 1 כף שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כוס סוכר + 1/4 כוס
5 ביצים בגודל L מופרדות
2 שקיות סוכר וניל של מיה
4 תפוחי עץ קלופים חתוכים לפלחים דקים ונקיים מהליבה
1/2 כפית קינמון
10 טיפות לימון

תבנית אפייה קפיצית גודל 26 (בתבנית 24 העוגה תצא יותר גבוהה)- את תחתית התבנית מצפים עם נייר אפייה, סוגרים את הרינג, גוזרים את עודף הנייר שמחוץ לתבנית ומשמנים עם כף שמן שקדים של חברת מיה.

הטיפול בתפוחי - העץ (או בפירות עונה טריים)
בקערה מניחים את פלחי תפוחי העץ הנקיים ומערבבים בעדינות עם הקינמון ורבע כוס סוכר ומניחים בצד לפחות לחצי שעה (לא לזרוק את הנוזלים שנגרו מהפירות).

הכנת בלילת העוגה
🍰 בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב.
🍰 לקצף מוסיפים את הנוזלים בתנועות קיפול ובעדינות כדי לא לשבור את הקצף: מיץ תפוזים, שמן, חלמונים (שערבבנו היטב בקערה נפרדת).
🍰 לבלילת העוגה מוסיפים את הסוכר וניל, 100 גרם שקדים מולבנים ואת הקמח המנופה בהדרגה, ובתנועות קיפול.

הוראות הרכבת העוגה:
🍰על נייר האפייה המשומן שבתבנית: מפזרים את השקדים המולבנים, על השקדים מסדרים את פלחי התפוחים בשיטת "סידור רעפים" ומכסים את כל תחתית התבנית (לא לשפוך את הנוזלים שנוצרו בקערה).
🍰 על התפוחים לשפוך ולפזר את בלילת העוגה באופן שווה.
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 30-40 דקות עד להזהבה. לבדוק עם קיסם שיצא רטוב.
🍰 לאחר האפייה, כשעוגה חמה, לפזר את הנוזלים שנשארו מתפוחי העץ.
🍰 כשהעוגה מתקררת, לפתוח את הרינג, ולהפוך על צלחת, ולקלף בעדינות את נייר האפייה מעל התפוחים.
🍰 אפשר להגיש עם קצפת או כדורי גלידה בטעמים שאוהבים.

בתאבון ובהנאה!!!


מכינים את כל המצרכים להכנת העוגה על השיש. צילום: נדיה היבא

את השקדים המולבנים מחממים מעט במחבת להגברת הטעמים והריחות. צילום: נדיה היבא

מפזרים את השקדים בתבנית האפייה ומעל מסדרים את פלחי תפוחי העץ בשיטת "הרעפים"
צילום: נדיה היבא

את בלילת העוגה שופכים ומפזרים בעדינות מעל שכבת תפוחי העץ שסידרנו בתבנית.
צילום: נדיה היבא

אחרי שהעוגה התקררה, הופכים על צלחת, ומקלפים בזהירות את נייר האפייה.
צילום: נדיה היבא

עוגת תפוחי עץ אפוייה עם שקדים מולבנים. צילום: נדיה היבא

הקפה כבר בדרך... תהנו!   צילום: נדיה היבא
מיה תעשיות מזון
מיה היא יצרנית, יבואנית ומשווקת של מגוון גדול של מוצרי מזון. רוב המוצרים, מיוצרים ונארזים במפעל מיה במישור אדומים בקווי הייצור השונים: קו השוקולד, קו התמציות, קו האבקות, קו ריבות החלב וכו'... הייחוד של מוצרי מיה הוא במגוון המוצרים המיוצרים ונארזים תחת קורת גג אחת, תחת אותה הנהלה, בקרת איכות ופיתוח וע"י כך מתאפשרת ראייה רחבה יותר, החושבת על הצרכן הסופי. 

המותג מציע מוצרים באיכות מעולה, ללא פשרות על איכות חומרי הגלם ובמחירים שווים לכל נפש. "מיה" מאפשרת לכל צרכן – שומרי משקל, נמנעים מגלוטן, טבעונים, סוכרתיים וכו' ליהנות משלל מוצרים המסייעים לשמירה על אורח חיים בריא. 

מוצרי "מיה" הינם בעלי רמת הכשרות הגבוהה ביותר - כשרות בד"ץ העדה החרדית ירושלים לימות השנה ומאושרים על ידי משרד הבריאות. 


סוגים שונים של שקדים של חברת מיה. צילום: נדיה היבא
חברת 'מיה' , מחברות המזון הישראליות הצומחות ביותר, מייצרת, אורזת ומשווקת מגוון רחב של למעלה מ-400 מוצרים (כ-850 פריטים), בשלל קטגוריות: מוצרי עזר לאפייה, קטניות, אורז ודגנים, תבלינים, פיצוחים, פירות יבשים, חטיפים, סוכריות וממתקים ועוד.

לאתר הבית של חברת מיה 
לעמוד הפייסבוק  מיה תעשיות
maya_foods_il חשבון האינסטגרם

ערכה וצילמה: נדיה היבא
המתכון באדיבות נדיה היבא

תוכלו לפגוש אותי גם ברשתות החברתיות:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.