יום שני, 23 במרץ 2020

מתכונים להכנת דג אמנון בתערובת "פלפל לימון", ותפוחי אדמה בתנור בתיבול "פילדלפיה" מבית תבליני נפטון

חברת נפטון מציעה לכבוד חג הפסח וחול המועד ליהנות ממבחר תבלינים משובחים וכשרים לפסח להכנת מנות טעימות, עסיסיות וחגיגיות. החברה מציעה מגוון רחב של תבלינים ותערובות תיבול מעולים, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטומט.

לכבוד החג, נפטון מציעה שני מתכונים נהדרים: פילטים של דג אמנון ב"תערובת לתיבול פלפל לימון", ותפוחי אדמה קריספיים ב"תערובת לתיבול פילדלפיה". המנות טעימות, מנחמות ומיוחדות, ומביאות את ניחוח העולם הגדול – לשולחן החג הביתי.


תפוחי אדמה קריספיים בתערובת לתיבול פילדלפיה. צילום מנה –אתר pexels
החג הזה ובכלל נכין תפוחי אדמה בתנור בטעמים שונים שילהיבו את    בני המשפחה.
מתכון להכנת תפוחי אדמה קריספיים ב"תערובת לתיבול פילדלפיה"
מצרכים:
12 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים (עם הקליפה)
3 כפות תבלין פילדלפיה של נפטון
1.5 כפיות פפריקה מתוקה של נפטון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון של נפטון
2/3 כוס שמן זית
2 כפות מיונז איכותי
מי שאוהב יותר חריף: יוסיף 1/2 -1 כפית פפריקה חריפה של נפטון

אופן ההכנה:
• לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים ומומלחים עד שהם כמעט עשויים (בערך 10 דקות מרגע שהמים רותחים). על תפוחי האדמה להיות רכים אך לא רכים מדי. לסנן ולצנן מעט
• לחתוך את תפוחי האדמה לרבעים או לטריזים
• לערבב את כל התבלינים, השמן והמיונז, ולשים בתבנית תנור
• להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב בעדינות
• לחמם תנור מראש, ל-250 מעלות
• לשים את התבנית בתנור, להנמיך את האש ל-220 מעלות ולצלות את תפוחי האדמה כ-25 דקות, עד שהם קריספיים.


פילה אמנון בתנור בתערובת תיבול פלפל לימון. צילום מנה –אתר pexels
מתכון להכנת פילה אמנון בתנור, בתיבול תערובת לתיבול פלפל לימון
מצרכים:
8 נתחי פילה אמנון
7 כפות מיץ לימון טרי
1/2 + 1 כפית מלח
3 – 4 כפות שמן זית
2 כפיות פלפל-לימון של נפטון
1/2 כפית שום גבישי של נפטון
1 כפית תבלין של פטרוזיליה מיובשת של נפטון
1 כפית של כוסברה מיובשת של נפטון

אופן ההכנה:
• להשרות את נתחי הדג במיץ לימון ו-1/2 כפית מלח
• לערבב: שמן זית, תבלינים וכפית מלח
• להבריש בנדיבות כל פילה בתערובת, ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומרוססת בשמן, כשהעור כלפי מטה. להניח מעל נייר אפייה, כך שיכסה את הפילטים באופן רופף
• לחמם תנור מראש ל-180 מעלות. לצלות את הפילטים כ-13 דקות. להסיר את נייר האפייה ולצלות עוד 1- 2 דקות. אם יש צורך, לצלות עוד מספר דקות


נפטון - תערובות תיבול - פלפל לימון ופילדלפיה. צילום אייל קרן
כבשלנית ממליצה בחום להחזיק קבוע במטבח.
תערובת לתיבול "פילדלפיה"

לאוהבי הטעם המתקתק-פיקנטי-חריף: "תערובת התיבול פילדלפיה" בעלת ניחוח ארומטי, טעמה מתקתק ופיקנטי בו זמנית. מקורה מניו אוליאנס ארה"ב והיא מכילה עשבי תיבול שונים (אורגנו, בזיליקום, טימין), פפריקה, גרגרי חרדל, זרעי כמון ו/או כוסברה, פלפל שחור ועוד. התבלין מתאים מאוד לתיבול כל סוגי הבשרים והעופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, מוקפצים, ירקות בתנור, פשטידות וגם לסלטים כמו סלט כרוב וסלק טרי.

תערובת לתיבול "פלפל לימון"
לאוהבי טעם החמוץ-חריף: "תערובת לתיבול פלפל לימון" אופיינית לדרום אפריקה, והיא מתאימה למגוון מנות – החל בבשרים, עופות ודגים, וכלה בתוספות וסלטים.

המוצרים כשרים לפסח בהשגחת בד"צ בית יוסף.
מחירים: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזות במשקל 100 - 150 גרם).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.

"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.


מבחר תבליני נפטון מצויינים שאני מחזיקה קבוע במגרת התבלינים, לשיפור הטעמים במנות האוכל שאני מכינה.
צילום: נדיה היבא
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

תוכלו למצוא אותי גם ב: 
אינסטגרם 
דף הפייסבוק : נדיה היבא
קבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
מגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
מגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.