טונה בקופסה מהווה מקור מצוין לצריכת כמות משמעותית של חלבון. היא מכילה כ- 26 גרם חלבון רזה ואיכותי ב-100 גר', שזה מינימום 45% מההמלצות לצריכת חלבון לכל הגילאים.
|
ויטלוטונטו -מנה איטלקית מסורתית. צילום נדיה היבא |
טונה סטארקיסט לא נראת כמו דג ולא מריחה כמו דג אבל, נחשבת בדיוק כמו לדג. הטונה בקופסה מהווה את הדג הנגיש, הזמין והפשוט לאכילה,היא משתלבת היטב בכל ארוחה, זמינה כל השנה, מוכנה להגשה ויש לה אורך חיי מדף ארוכים.
חשוב לדעת שלמרות היותה בקופסה, הטונה שומרת על רוב הערכים התזונתיים כשל הדג הטרי ואינה מכילה חומרים משמרים (תהליך העיקור נעשה תוך שימוש בחום).
מומלץ לאחר פתיחת קופסת הטונה להעביר לקופסה אחרת עם מכסה.
רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה, צילום: נדיה היבא |
1. שמן או מים? בחירה בטונה במים על פני טונה בשמן "תחסוך" כמעט 10 גרם שומן וכ-100 קלוריות לקופסה. מעוניינים בטונה בשמן עם מינימום ויתור על הטעם? חפשו את הטונה לייט.
2. באיזה שמן? במידה והעדפה היא טונה בשמן, מומלץ לצרוך שמנים איכותיים, למשל טונה בשמן זית או טונה בשמן קנולה, הידועים בתועלות הבריאותיות שלהם.
3. ועל הטעם? ניתן להשיג טונה בטעמים או בשילוב תוספות תיבול וכך ניתן לגוון את מנת החלבון היומית בקלי-קלות או לשלבה בכריך, סלט ואפילו בבישול ואפיה.
סלט ירקות עם רצועות גזר צבעוניות וטונה. צילום: נדיה היבא |
צילום: נדיה היבא |
המתכונים באדיבות: השף מריאנו שיינקמן
אורז בסגנון פאייה בשילוב קציצות דגים. צילום: נדיה היבא |
|
|
מצרכים לקציצות:
4 קופסאות שימורי טונה סטארקיסט בשמן זית
½ קילו סלמון
½ בצל לבן קצוץ
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה
2 שיני שום כתושות
קורט מלח ופלפל
מצרכים לשאר המרכיבים:
1 קילו אורז בסמטי
1 בקבוק יין בישול לבן
4 ליטר ציר ירקות
1 קופסת זעפרן
1 פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות גסות
1 בצל לבן חתוך לקוביות גסות
3 זוקיני חתוך לקוביות גסות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה
הוראות להכנת הקציצות:
• לטחון טחינה עדינה עם מעבד מזון את הסלמון עם הטונה (בפולסים)
• להוסיף את הבצל, עשבי התיבול ואת השום הכתוש
• יוצרים קציצות מהתערובת
• לחמם מחבת במעט שמן ולסגור את הקציצות מכל הצדדים ולהוריד מהאש, בסיום בישולם.
הוראות להכנת הפאייה:
• לחמם בסיר נפרד ציר ירקות ולהוסיף את הזעפרן
• לחמם מחבת רחבה, עם מעט שמן קנולה ושמן זית
• לטגן את הירקות חתוכים בקוביות עד לקבלת צבע זהוב או לחריכה
• להוסיף את האורז ולערבב
• כשהאורז והירקות מעורבבים היטב, להוסיף את היין.
• כשהיין כמעט מתאדה, להוסיף למחבת חצי ליטר ציר, מהסיר הנפרד ולערבב.
• להוסיף מהציר באופן הדרגתי על פי הצורך.
• כשהאורז כמעט מוכן, להוסיף 2 כוסות של ציר הירקות. להוסיף את הקציצות ולהמשיך לבשלם יחד עם האורז.
• כשהאורז מוכן והקציצות מוכנות, לפזר פטרוזיליה וכוסברה מעל, ובתיאבון.
ויטלוטונטו -מנה איטלקית מסורתית. צילום: נדיה היבא |
|
בשר בבישול ארוך בשילוב רוטב על בסיס "טונה סטארקיסט"
מצרכים לרוטב:
• 3 יח' טונה סטארקיסט בשמן קנולה
• חצי כוס מיונז
• 2 יח' אנשובי
• 2 כפות צלפים
• 1 שן שום כתוש
• ½ כוס שמן זית
• 2 כפות מיץ לימון
מצרכים להכנת התבשיל:
• 1 ק"ג נתח בשר לבחירה (פילה מדומה, צלי כתף וכל סוג אחר לבחירה)
• 3 יח' עלי דפנה
• 5 פלפל אנגלי
• 3 שיני ציפורן
• בקבוק יין אדום
• 5 שיני שום שלמים מקולפים
• 1 בצל חתוך גס
הוראות להכנת הבשר:
• בסיר לחץ לטגן את הבצל והשוםעם שמן קנולה
• להוסיף את היין ואת יתר המרכיבים
• להוסיף חצי ליטר מים
• לבשל בלחץ עד להתרככות הנתח (כל נתח לפי זמן ייעודי)
• להוציא מהסיר ולאחר שיתקרר להכניס למקרר ל4 שעות
• כשהנתח קר, להוציא מהמקרר ולפרוס אותו לפרוסות דקות
הוראות להכנת הרוטב וההגשה:
• להכניס אל תוך בלנדר את כל המרכיבים פרט לשמן הזית
• להוסיף באופן הדרגתי את שמן הזית
• לתקן טעם בשילוב מיץ לימון, מלח ופלפל
• להגיש את הרוטב מעל הבשר בטמפרטורת החדר, בתיאבון!
סלט חם- עדשים שחורות וטונה. צילום: נדיה היבא |
מצרכים:
1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן עם לימון
1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן קנולה
1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן עם פלפל חריף
חצי ק"ג עדשים שחורות
2 בצלים חתוכים בצורת קוביות גדולות
3 יח' זוקיני חתוכים בצורת קוביות גדולות
3 פלפלים צבעונים חתוכים בצורת קוביות גדולות
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
15 יח' עגבניות שרי חצויות
3 יח' עגבניות חתוכות לפלחים גדולים
מיץ מלימון
שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
• מבשלים בסיר עם מים חמים את העדשים השחורותעד רכיכתם
• במחבת משומנת מקפיצים את הבצל וכל הירקות יחדיו
• במחבת נפרדת משתמשים בשמן של שלושת הטונות לצריבת הטונות
• במגש הגשה רחב מעבירים את העדשים והירקות המוקפצים, מתבלים במלח ופלפל שחור, שמן זית ומיץ מלימון אחד ואז מסדרים את הטונה הצרובה מעל הסלט ומפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל ומגישים.
שף מריאנו שיינקמן. צילום: יחצ |
|
פועל באירועים פרטיים ועסקיים, ומעביר סדנאות צלייה וערבי בשר, משלב מסורת קולינרית מיוחדת ושונה והכל אודות לאסאדו שינק מהבית והתשוקה האינסופית לבישול, בשילוב צבע, חיוכים, והומור.
החזון לדברי מריאנו: "לחגוג עם כל עם ישראל את הרגעים הכי שמחים, ותמיד בשילוב אוכל טוב ובקבוק יין משובח, ואם אפשר אז גם סיגר טוב לקינוח".https://www.marianowebsite.com/
סטארקיסט הוא מותג הטונה המוביל בישראל. צילום: נדיה היבא |
|
חומרי הגלם אותם סטארקיסט בוחרת למוצריה הינם חומרי גלם מובחרים - החברה משתמשת רק בפילה של הטונה, החלק האיכותי ביותר. מגוון מוצרי החברה הם ללא חומרים משמרים, מכילים חלבון קל ואיכותי לעיכול ומהווים מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים. לפרטים נוספים: http://www.starkist.co.il/
צילום: נדיה היבא |
צילום: נדיה היבא |
בכתבה גם צילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור
עקבו אחרי גם ב:
באינסטגרם
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.