יום ראשון, 17 במרץ 2019

ניר שמול מנכ"ל חברת שניר מגיב לנתוני הלמ"ס לגבי שוק הדיור

ניר שמול מנכ"ל חברת שניר מגיב לנתוני הלמ"סלגבי שוק הדיור על כך שנרשמה עלייה של 22% בנובמבר עד ינואר

הסיבות המרכזיות שהביאו לעלייה הן: הבחירות שפתח,ירידה בהתחלות הבנייה,כניסת חוק המזומן,הגרעון בתקציב המדינה והמע"מ שצפוי לעלות ומחיר למשתכן.

השבוע פרסמה הלמ"ס את הנתונים לגבי שוק הדיור בחודשים האחרונים.על פי הפרסומים ישנה עלייה של 22% במכירת הדירות בחודשים שבין נובמבר 2018 לינואר 2019 לעומת שלושת החודשים שקדמו להם.


הדמיה פרוייקט השרון 22 קרדיט הדמיה אסף פרץ 

ניר שמול מנכ"ל חברת שניר והחברה לפיתוח והתחדשות עירונית, מסביר שהסיבות שהובילו לעלייה במכירת הדירות בחודשים האחרונים,מגוונות וטמונות בעיקר בבחירות שבפתח שמלחיצות את האנשים המקדימים לרכוש דירות בטרם תתמנה ממשלה חדשה ושר אוצר חדש אולי עם אג'נדה לא ברורה בנדל"ן.כידוע תמיד בתקופת בחירות באופן היסטורי המחירים עולים וכמות המכירות גדלה בגלל הלא נודע.

סיבה נוספת טמונה בירידה הדראסטית בהתחלות הבנייה בקירוב של 20%. ע"פ נתוני הלמ"ס מה שמקטין את האלטרנטיבה לקונים וגורם להם להיכנס ללחץ במידה ולא ירכשו,סיבה שלישית קשורה בהכנסת חוק המזומן שהביאה לקוחות רבים להקדים רכישות גם מהארץ וגם לא מישראל רגע לפני שהחוק נכנס.

סיבה רביעית קשורה לגרעון בתקציב המדינה והעובדה שפרשנים שונים מעריכים כי מיד לאחר הבחירות הממשלה החדשה תהיה חייבת לעלות את המע"מ, דבר שיביא להתייקרות מידית של מספר אחוזים במחירי הדירות כי עליית המע"מ מייקרת לא רק באופן אוטומטי את הדירה בשיעור הנקוב אלא מייקרת את התשומות הנלוות וכמובן תכנית מחיר למשתכן שמחד מכניסה המון זוגות צעירים ומחוסרי דיור לשוק (גם כאלו שבעבר שכרו דירה) ומאידך מקטינה בצורה משמעותית את הדירות למשפרי דיור ומשקיעים שאינם יכולים להיכנס ולהיות זכאי התוכנית. מה גם שהמדינה שבבעלות 88% מהקרקעות בישראל מייעדת את כל הקרקעות שהיא משווקת רק לתוכנית זו בשנים האחרונות.


הפנטאוז מבחוץ בפרוייקט נקסט יפו קרדיט הדמיה טוטם 

הצטברות של כל הנתונים הללו הביאה לזינוק דרמטי בכמות המכירות והקטנת המלאי הקיים בשוק דבר שיביא להערכתי בחודשים הקרובים להתייקרות של לפחות 10% במחירי הדירות עד לסוף השנה הנוכחית.

ללא שינוי משמעותי של ההיצע בשוק, על מנת להתמודד עם כמות האוכלוסייה הגדלה,שיפור בתשתיות, הגדלה משמעותית של פרויקט התחדשות עירונית במרכזי הערים, הקטנת תקן החנייה והוזלה של מחירי

הדירות בעקבות כך,אנו נמשיך לראות עלייה במחירי הדיור שנה לאחר שנה לצערי למרות כל מאמצי הממשלה להוריד את מחירי הדירות בשוק.


נרשמה עליה במכירת דירות -  צילום סטודיו

אני חוזר ואומר בשנתיים האחרונות כי מחירי הדירות לא יפסיקו לעלות כל עוד האוכלוסייה בישראל
תמשיך לגדול (הקצב הגבוה ביותר מדינות OECD) וכל עוד המדינה לא תשחרר קרקעות בקצב של 100,000 יח' דיור לפחות בשנה.

שנת 2018 מסתיימת עם 47000 דירות בלבד שנבנו מרביתן לא באזור המרכז אלא בפריפריה במחיר למשתכן שמתאים רק לחלק קטן ומסוים באוכלוסייה. חייבים לעשות שינוי משמעותי בכדי להוזיל את מחירי הדיור בישראל וזה לא יעשה ברגע אלא במהלך מתמשך של לפחות עשור עד שהתוצאות תראיינהצריך לומר זאת בכנות ויושר לציבור.

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.