לקראת חגיגות יום הפסטה הבינלאומי, שיחל ב- 25.10.18, רשת בתי הקפה ביגה מציעה מתכון - ניוקי ערמונים נימוח בפה שלא תרצו להפסיק לאכול.
הכנת המנה דורשת טיפה יותר השקעה וזמן . אל תתעצלו כי התוצאה מאוד טעימה.
מרכיבים להכנת בצק הניוקי
1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס
160 גרם ריקוטה
50 גרם חמאה צהובה בטמפרטורת החדר
35 גרם פרמז'ן מגורד
15 גרם מלח דק
2 חלמונים
1 ביצה
250 גרם קמח לבן
אופן הכנת הבצק:
הכנת הניוקי:
מרכיבים להכנת הרוטב:
100 מ"ל ציר ירקות.
אופן הכנה:
ערכה: נדיה היבא
הצילום באישור שימוש היחצ
עקבו אחרי גם באינסטגרם
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
ובקבוצה : מה נשמע? מה חדש?!
הכנת המנה דורשת טיפה יותר השקעה וזמן . אל תתעצלו כי התוצאה מאוד טעימה.
קפה ביגה ניוקי ערמונים צלם סטודיו דני לילה |
מרכיבים להכנת בצק הניוקי
1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס
160 גרם ריקוטה
50 גרם חמאה צהובה בטמפרטורת החדר
35 גרם פרמז'ן מגורד
15 גרם מלח דק
2 חלמונים
1 ביצה
250 גרם קמח לבן
אופן הכנת הבצק:
- לאפות את תפו"א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך כ- 45 דק'.
- לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו"א למחית.
- להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.
- להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.
הכנת הניוקי:
- לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים ולחלק כל נקניק לקוביות של 2ס"מ /2ס"מ.
- לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.
מרכיבים להכנת הרוטב:
יש להמיס במחבת 60 גר' חמאה עד הזהבה.
להוסיף 50 גרם אפונת גינה.
חופן מיקס פטריות ( שימז'י,חורש,יער ופורטובלו) חתוך גס.
5 ערמונים קצוצים.
1 שן שום פרוסה.
1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין ( להשיג במעדניות מובחרות).להוסיף 50 גרם אפונת גינה.
חופן מיקס פטריות ( שימז'י,חורש,יער ופורטובלו) חתוך גס.
5 ערמונים קצוצים.
1 שן שום פרוסה.
100 מ"ל ציר ירקות.
אופן הכנה:
- להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי
- לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.
ערכה: נדיה היבא
הצילום באישור שימוש היחצ
עקבו אחרי גם באינסטגרם
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
ובקבוצה : מה נשמע? מה חדש?!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.