יום ראשון, 14 באוקטובר 2018

מתכון מנצח למנת ניוקי ברוטב ערמונים לכבוד יום הפסטה הבינלאומי

לקראת חגיגות יום הפסטה הבינלאומי, שיחל ב- 25.10.18, רשת בתי הקפה ביגה מציעה מתכון - ניוקי ערמונים נימוח בפה שלא תרצו להפסיק לאכול.

הכנת המנה דורשת טיפה יותר  השקעה וזמן . אל תתעצלו כי התוצאה מאוד טעימה.

קפה ביגה  ניוקי ערמונים  צלם סטודיו דני לילה


מרכיבים להכנת בצק הניוקי
1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס
160 גרם ריקוטה
50 גרם חמאה צהובה בטמפרטורת  החדר
35 גרם  פרמז'ן מגורד
15 גרם  מלח דק
2 חלמונים
1 ביצה
250 גרם קמח לבן

אופן הכנת הבצק:

  • לאפות את תפו"א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך כ- 45 דק'.
  • לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו"א למחית.
  • להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.
  • להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.


הכנת הניוקי:

  • לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים ולחלק כל נקניק לקוביות של 2ס"מ /2ס"מ.
  • לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.


מרכיבים להכנת הרוטב:
יש להמיס במחבת 60 גר' חמאה עד הזהבה.
להוסיף 50 גרם אפונת גינה.
חופן מיקס פטריות ( שימז'י,חורש,יער ופורטובלו) חתוך גס.
5 ערמונים קצוצים.
1 שן שום פרוסה.
1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין ( להשיג במעדניות מובחרות).
100 מ"ל ציר ירקות.

אופן הכנה:

  • להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי
  • לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.


ערכה: נדיה היבא
הצילום באישור שימוש היחצ

עקבו אחרי גם באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
ובקבוצה : מה נשמע? מה חדש?! 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.