יום שבת, 1 ביוני 2024

רוצים עוגת גבינה אפוייה מושלמת ללא סדקים?

בדרך לעוגת הגבינה המושלמת:

עוגת גבינה אפויה היא אחד מהקינוחים האהובים והפופולריים ביותר, במיוחד בחג שבועות. עם זאת, אחד האתגרים הגדולים ביותר בהכנתה הוא מניעת הסדקים שמופיעים לעיתים קרובות לאחר האפייה. אז איך מכינים עוגת גבינה חלקה ומושלמת? מיטל רובין, מנהלת השיווק והפרסום של מותג הבישול והאפייה סולתם מעניקה 10 טיפים שיעזרו לכם להשיג תוצאה מושלמת בכל פעם.

עוגת גבינה שוקולד לבן ומשמשים של השפית מאיה דרין
מתוך הספר דיסקו מתוקים עבור סולתם. צילום גל בן זאב
1. שימוש ברכיבים בטמפרטורת החדר
חשוב להשתמש בגבינות, ביצים ושאר המרכיבים בטמפרטורת החדר. שמירה על חוק זה תבטיח תערובת חלקה ואחידה, ומונע היווצרות סדקים בזמן האפייה. כאשר המרכיבים קרירים מדי, תהליך הערבוב עלול להיות לא אחיד ולהכניס יותר מדי אוויר לתערובת. לשם כך, הוציאו את המרכיבים מהמקרר כשעה לפני תחילת העבודה כדי שיגיעו לטמפרטורה הנכונה.

2. ערבוב עדין
ערבבו את התערובת בעדינות ובאיטיות. ערבוב יתר יכול להכניס אוויר לתערובת ולגרום לסדקים במהלך האפייה. השתמשו במיקסר במהירות נמוכה, והימנעו מהקצפה. אם תערבבו את התערובת יתר על המידה, תסתכנו בהוספת אוויר לעוגה, מה שיגרום לה להתרומם ולאחר מכן לצנוח וליצור סדקים.

3. הוספת לחות לעוגה
הוסיפו קערת מים לתחתית התנור בשיטת "בן מארי", היא תעזור בשמירה על רמת לחות גבוהה. התוצאה- אפייה עדינה יותר ושמירה על מרקם העוגה ללא סדקים.

עוגת וניל במילוי קרם מסקרפונה מתכון מאיה דרין,
שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם  
4. טמפרטורת אפייה נמוכה
אפיית העוגה בטמפרטורה נמוכה ואיטית, בדרך כלל בין 150-160 מעלות צלזיוס, מסייעת במניעת סדקים. טמפרטורה זו מאפשרת לעוגה להתבשל באופן שווה. תנודות חדות בטמפרטורה עלולות לגרום לעוגה להתרומם מהר מדי ואז לצנוח, דבר היוצר סדקים.

5. קירור הדרגתי
לאחר סיום האפייה, כבו את התנור והשאירו את העוגה בתוכו עם הדלת פתוחה חלקית למשך כשעה. דרך זו מאפשרת לעוגה להתקרר בהדרגה. קירור הדרגתי חשוב כדי למנוע שינויי טמפרטורה פתאומיים, שעלולים לגרום לסדקים במרקם העוגה.

6. הימנעו מתזוזות
בעת אפיית העוגה, הימנעו מפתיחת דלת התנור לעיתים קרובות. כל תזוזה או שינוי בטמפרטורה עלולים לגרום לעוגה להתכווץ ולהיסדק. שמרו על יציבות ואחידות בחום התנור על ידי פתיחת הדלת רק כאשר יש צורך בכך.

מארז תבניות אפייה עם אביזרי מטבח קרבון סטיל מבית סולתם, 174.5 שח במקום 349 שח,
 להשיג בסניפי הרשת ובאתר www.Soltam.co.il, יחצ 
7. הוספת קורנפלור או קמח
הוספת כף קורנפלור או קמח לתערובת העוגה תסייע לייצב את התערובת ומונעת היווצרות סדקים. הקורנפלור או הקמח פועלים כמעבה, מה שמבטיח שהעוגה תישאר יציבה ותחזיק את צורתה לאחר האפייה. זהו טריק פשוט אך יעיל שמסייע במניעת סדקים.

8. שימוש בגבינות שמנות
גבינות בעלות אחוז שומן גבוה יותר כמו גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים, תורמות למרקם חלק יותר ומונעות סדקים. נסו להימנע מגבינות דלות שומן. השומן בגבינה מסייע במניעת התייבשות התערובת ובשיפור המרקם הקרמי של העוגה, מה שתורם למניעת סדקים.

9. הימנעו מהקצפת יתר של הביצים
הקצפת יתר של הביצים מכניסה אוויר לתערובת, מה שגורם להתפשטות ולהתכווצות של העוגה בזמן האפייה. ערבבו את הביצים בעדינות לתוך התערובת, רק עד שהן משולבות היטב. כך תימנעו מכניסת אוויר מיותר ותבטיחו עוגה חלקה ויציבה.

10. שימוש בתבנית אפייה איכותית
בחירת תבנית אפייה איכותית עם תחתית נשלפת או דפנות גבוהות מסייעת במניעת סדקים. תבניות סיליקון או תבניות עם ציפוי לא דביק הן בחירה מצוינת. תבניות באיכות נמוכה עלולות לגרום לחימום לא אחיד ולשחרור עוגה שאינו חלק, מה שמוביל לסדקים.

מארז אפייה  סיליקון 3 חלקים, הכולל תבנית פאי, מרית ומקציף מבית סולתם ב- 74.5 שקלים במקום 149 שקלים,
להשיג ב- www.Soltam.co.il אסף אמברם

מארז אפיה תבנית קפיץ 22 סמ ואביזרים, 184.5 שח במקום 369 שח,
להשיג בסניפים ובאתר www.Soltam.co.il' , יחצ
באמצעות הטיפים הללו תוכלו להכין עוגת גבינה חלקה, מושלמת וטעימה לחג השבועות. עם קצת סבלנות ותשומת לב לפרטים, התוצאה תהיה עוגת גבינה שתהיה גאוותכם ותשמח את כל בני המשפחה והאורחים.

הטיפים  ניתנו באדיבות  על ידי מומחי הבישול והאפייה במותג סולתם. www.Soltam.co.il

חג שבועות שמח ומתוק!

קרדיט לצילומים:  יח"צ סולתם, אסף אמברם, גל בן זאב -אישור שימוש בתמונות ללא תמורה

לחג השבועות מאות גוונים של לבן בבית האופנה GOLBARY

לכל מי שתחגוג את חג השבועות אם בעיר ואם בכפר, בית האופנה גולברי עיצב עבורכן קולקציית ביכורים עשירה ומגוונת המתאימה לכל לוק אורבני או כפרי שיקי.

בימים אלה משיק בית האופנה GOLBARY קולקציה לבנה וחגיגית ונרחבת, המשלבת טרנדים המבשרים על בוא הקיץ. בקולקציה החדשה ניתן למצוא בין היתר: שמלות לבנות כפריות בשילוב תחרות, שמלות קרושה מחמיאות בצבעוניות בהירה כמו לבן, סגול בהיר, ירוק מנטה, ניוד ועוד.חליפות רומנטיות מבדים רכים ונעימים, חליפות דפוסים אותנטיים לחג .

גולברי  קולקציית שבועות, שמלה  חג 244.9 שח צילום שי יחזקאל

גולברי קולקציית שבועות וסט כפתורים אבן 249.90 שח חגורה 99.90 שח
מכנס פשתן מתרחב לבן 299.90 שח צילום שי יחזקאל
כמו כן הקולקצייה כוללת: מגוון חליפות רומנטיות - אורבניות לצד וסטים מפשתן בשילוב רקמות, או וסטים עם צווארון סטן, אותם ניתן לשלב עם מכנסיים מחוייטים בגזרות רחבות ומחמיאות לגוף, או עם ג'ינס לבן.

עוד ניתן למצוא לכבוד החג מבחר חולצות בשילוב תחרה או קרושה בשרוולים, חולצות רכות ואריג נשפכות בדפוסים שונים, מכנסי פשתן בבדים וגוונים רכים, מכנסי דריל ועוד.

גולברי קולקציה לחג השבועות חולצת כיווצים 179.9 שח צילום שי יחזקאל

גולברי קולקציית שבועות ווסט צווארון 229.9 שח צילום שי יחזקאל
הקולקציה משיקה גם מבחר אביזרי אופנה להשלמת הלוק לחג השבועות, לדוגמא: תיקי קש בעיצובים וגדלים שונים, כובעי קש בצבעים שונים, חגורות בלבן, מטפחות קלילות בגוונים והדפסים בהירים ועוד.

טווחי מחירים:
מכנסיים החל מ 199 ₪
חולצות החל מ 99.90 ₪
שמלות החל מ 199.90 ₪
חליפות החל מ 299.90 ₪
וסטים החל מ 199.90 ₪
תיקי קש החל מ 199.90 ₪
חגורות החל מ 99.90 ₪
צעיפים החל מ 39.90 ₪
כובעי קש החל מ 89.90 ₪

להשיג ברשת גולברי ברחבי הארץ ובאתר האינטרנט

גולברי 'קולקציית שבועות חולצה שילוב קרושה 249.90 מכנס 279.90 שח
חגורה 99.90 שח צילום שי יחזקאל

גולברי קולקציה לשבועות  חולצה 299.9 מכנס 299.9 צילום שי יחזקאל

גולברי מיוחדת לשבועות שמלת קרושה לבנה 499.90 שח צילום ליאור קסון 
קרדיט לצילומים:  שי יחזקאל, ליאור קסון - מאושר לשימוש בתמונות ללא תמורה

רשת קפה גרג משיקה לשבועות שתי מנות חדשות: רביולי גבינה ברוטב קרמל מלוח וקינוח קוקי גלידה וקרמל מלוח

לרגל חג השבועות משיקה רשת קפה גרג, שתי מנות ספיישל חגיגיות ברוח חג הביכורים, שיוצעו במחיר מיוחד:  רביולי גבינה ברוטב קרמל מלוח וקינוח קוקי גלידה וקרמל מלוח.

רביולי גבינה ברוטב קרמל מלוח רשת גרג 42 שח צילום דויד מויאל  
רביולי גבינה רוטב קרמל מלוח – היא מנה עשירה בגבינה ובטעמים, משלבת עגבניות מרוסקות, קצץ חלב, עלי בזיליקום, שקדים קלויים, שמן זית ומלח גס.
מחיר המנה לצרכן: 42 ש"ח

קוקי גלידה וקרמל מלוח
לקינוח מציעה רשת גרג כדור גלידה וניל 3 קוקי גלידה, פירורי אוראו ורוטב קרמל מלוח.
מחיר לצרכן של הקינוח: 42 ₪

קוקי גלידה וקרמל מלוח רשת גרג 42 שח צילום דויד מויאל  
על מנות הספיישל המיוחדת מנצח השף הראשי של קפה גרג: שף אלעד אמסלם והן יוגשו למשך שבוע ימים, החל מה 4/6 ועד 13/6 בכל סניפי הרשת.

להשיג בכל סניפי קפה גרג ברחבי הארץ.

קרדיט לצילומים: דויד מויאל -  מאושר לשימוש בתמונות ללא תמורה.

מותג השיער L'OREAL PROFESSIONNEL משיק :סדרת טיפוח לשיקום ובנייה מחדש של שיער פגום Absolut Repair Molecular

מותג השיער המקצועי לוריאל פרופסיונל משיק לקיץ 2024, סדרת טיפוח פורצת דרך המשלבת טכנולוגיות מתקדמות לשיקום ובנייה מחדש של המבנה המלקולרי של השערה: Absolut Repair Molecular (אבסולוט ריפר מולקולר).

הסדרה מיועדת לשיקום יעיל של שיער פגום מאוד, או כזה שעבר תהליכים כימיים מרובים, כגון צבע, הבהרות, שימוש תכוף במכשירי עיצוב חמים שהשאיר חותם, ועוד. כאשר השיער ניזוק, המבנה המולקולרי שלו, המורכב מפפטידים, נפגע.פפטיד הוא שילוב של חומצות אמינו רבות, המחוברות למה שאנו מכנים "קשרים פפטידיים". כאשר השרשרת נפגמת, השיער הופך לפגום, צבעו עמום, מרקמו שברירי, חסר גמישות ופריזי. עד היום, היה קושי לשקם שיער פגום באופן יעיל, מאחר ורוב הפפטידים גדולים מדי ולא ניתן להחדירם מחדש לתוך סיב השיערה.

לוריאל פרופסיונל  אבסולוט ריפייר מלקולר  צילום יחצ 
תגלית פורצת דרך - בפעם הראשונה, חטיבת המחקר המתקדם בלוריאל הצליחה לפרק פפטידים ולהחדיר בנפרד את מרכיביהם לתוך הסיב. המוצרים בסדרת אבסולוט ריפייר מולקולר מכילים ריכוז גבוה של חומצות אמינו + עד 2% בונדר פפטידים, ועד 3% כשמדובר בפרוטוקול בסלון, שם משולב גם מוצר הטרום-טיפול (פרה-טריטמנט) מהסדרה. רכיבים אלה עושים את כל העבודה: מחליפים את חומצות האמינו שנפגמו, מתקנים, משקמים ובונים מחדש. כעת, הודות לפטנט הרשום ולסדרה החדשה, אנחנו יכולים לתקן ולשקם נזק של שנתיים בשימוש אחד.

בנוסף, הסדרה משלבת רכיבים פעילים: פפטידים, גליצרין ו- 5 חומצות אמינו, המסייעים לתקן נזקים, בונים מחדש את המבנה המולקולרי של השערה, משקם, ומחזק את השיערה.

סדרת אבסולוט ריפייר מולקולר החדשה פותחה במעבדות לוריאל פרופסיונל, בשיתוף מדענים ומומחים לשיקום השיער, והיא כוללת 4 מוצרים חדשניים:

לוריאל פרופסיונל  אבסולוט ריפייר מלקולר  צילום יחצ 
טיפול טרום חפיפה - מוצר ייחודי לשימוש בכיורי החפיפה במספרות בלבד - ממלא מחדש את המבנה המולקולרי של השערה ומחזק אותה, באמצעות החדרת בונדר פפטידים ללב סיבי השיער. בעל יעילות מתמשכת לאורך זמן. שמפו ללא סולפטים- מנקה, מטפח ומחזק את השיער.

סרום נשטף - לשיפור גמישות השיער, ברק ומגע חלק. מעניק לשיער חוזק אשר בונה מחדש את המבנה המולקולרי של השערה.

מסכה ללא שטיפה - מזינה את השיער, מחזקת את השיער ומעניקה מראה בריא. מספקת הגנה מחום.

מחירים מומלצים לצרכן:
שמפו: 184.9 ש"ח מכיל: 500 מ"ל
סרום נשטף: 169.9 ש"ח מכיל: 250 מ"ל
סרום טרום טיפול במספרה בלבד.
מסכה ללא שטיפה: 159.9 ש"ח מכיל: 100 מ"ל

להשיג במספרות מורשות לוריאל פרופסיונל בייעוץ מעצב השיער ובסופר פארם.
שירות הלקוחות של לוריאל פרופסיונל 1-800-301-666

לחיפוש המספרה הקרובה אליך- https://www.hellobeauty.co.il/haircutters-search

קרדיט לצילומים:  יח"צ לוריאל פרופסיונל - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה