יום חמישי, 3 באוגוסט 2023

מגי אזרזר בתפקיד חדש: קואצ'רית

השחקנית מגי אזרזר, הפנים של המותג 'גרנייה' בישראל מזה שנה שישית ברציפות, הגיעה אמש (יום שני ה 31.5), עד שעות הלילה המאוחרות, ליום צילומים ארוך, כשהפעם היא מגלמת תפקיד חדש: 'קואצ'רית' מדופלמת בזירת הטיקטוק, עבור קמפיין שיעלה החודש הקרוב, לרגל השקת סדרת ויטמין C.

מגי שעובדת סביב השעון בחודשים האחרונים, עדכנה על סט הצילומים, על מספר פרויקטים חדשים שעל הפרק, ביניהם: הצגה חדשה בבית לסין 'הדה גאבלר', סדרה טיטו ורוחו שתעלה בקרוב בהוט וסדרת דרמת מתח חדשה של קשת 12 'אף אחד לא עוזב את פאלו אלטו', שבה היא מגלמת חוקרת משטרה במשבר אמצע החיים שנקלעה לזירת פשע סבוכה."

מגי אזרזר בצילומי קמפיין גרנייה צלם ערן לם (2)
הצילומים לקמפיין החדש כקוצ'רית, נערכו בבית קולנוע בתל אביב שאורגן ועוצב כחלל מרווח עם קהל. מגי, חמושה במיקרופון מדונה מלרלרת במופתיות עם הקהל על שגרת הטיפוח, החיים ומה שביניהם. כשנכנסה לסט הצילומים מיהרה לאחל לכולם בוקר טוב באינטונציה של מורה, ואף הפגינה כישורי ייעוץ לצוותי הביוטי, לחייהם הפרטיים.

מגי אמרה: "אני נכנסת חזק לדמות, כבר שבוע שאני עומדת מול קותי, הבנות או המראה בבית ומייעצת אלף עצות בדקה. נשאבתי לעקוב אחר כל הקואצ'רים המובילים בעולם, כמו טוני רובינס ואחרים, ומהם לקחתי השראה".

מגי אזרזר קורצרית צילום ערן לם (1) (Custom)
עוד הוסיפה אזרזר כי בנותיה התאומות בנות השנה וארבע, הביאו הרבה ברכה של עשייה ופרויקטים חדשים לכן אין לה רגע דל "אפילו לא מצליחה הקיץ לתכנן חופשה משפחתית, כמו בכל שנה!" .

קרדיט לצילומים: צילום ערן לם, השימוש בתמונות ללא תמורה
ערכה: נדיה היבא

לרגל יום הארטיק הבינלאומי בן &ג'ריס ישראל משיקה את ה'פיס פופ'

יום הארטיק נחגג ברחבי העולם ב-14 באוגוסט, בכל שנה. זהו יום לכבודם של כל הארטיקים באשר הם, החל מארטיק הקרח "הפשוט יותר" ועד לארטיקים המתוחכמים המצופים בשוקולד ובכל טוב.

בשנים האחרונות שוק השלגונים התפתח משמעותית בזכות הטכנולוגיות החדשניות המאפשרות את "הדור החדש" של השלגונים.

שלגון בן אנד גריס פיס פופ צילום יחצ מחיר ליחידה 13.90שח  (17)
חברת בן &ג'ריס ישראל משיקה בימים אלה, לקיץ 2023 סדרת שלגונים חדשנית, הנקראת: "פיס פופ".

הסדרה החדשה עשוייה מגלידת שמנת משובחת, בטעמי בן &ג'ריס עם ליבה עשירה במרכז בצורת סמל השלום השזורה לכל אורך השלגון, כך שבכל ביס מובטח שילוב טעמים ייחודי שמאפשר ליהנות מכל העולמות של בן &ג'ריס.

שלגון בן אנד גריס פיס פופ צילום יחצ מחיר ליחידה 13.90שח  (1)
הסדרה החדשה כוללת שני טעמים ייחודיים: שלגון פיס פופ בצק עוגיות - עם ליבת בצק עוגיות בגלידת שמנת משובחת עם וניל ושוקולד צ'יפס, בציפוי בטעם שוקולד ושלגון פיס פופ סולטד קרמל בראוני - עם ליבת בראוני בגלידת שמנת משובחת עם וניל ושוקולד צ'יפס בציפוי קרמל מלוח.

השלגונים עטופים באריזה ייחודית בסגנון טאי דאי שעשויה מ-88% נייר וניתנת למיחזור.

לרגל יום הארטיק פיס פופ בן אנד גריס  13.90שח צילום יחצ  (2)

לרגל יום הארטיק פיס פופ בן אנד גריס  13.90שח צילום יחצ  
מחיר לצרכן של שלגון: 13.90 ש"ח
משקל 69 גרם

כשרות: כשר חלבי בהשגחת ה KOF-K ובאישור הרבנות הראשית לישראל.

ניתן להשיג ברשתות המזון, רשתות שיווק וחנויות פרטיות

קרדיט לצילומים: יחצ מאושר לשימוש בתמונות ללא תמורה 
ערכה: נדיה היבא

לקראת החזרה לבית הספר: מתכון להכנת לחם קסמים בדקה וחצי ללא גלוטן

הקיץ עוד רגע מגיע לסיומו והילדים יחזרו למסגרות הלימודים. בתוך ההתרגשות הרבה חלק מהתלמידים מתמודדים עם אתגר של הגבלות תזונתיות ועבורם השמירה על הסדר עם בחירת ארוחת הצהריים שלהם הופכת חיונית. היצירות הבריאות והטעימות מבטיחות את האנרגיה הדרושה לילדים לאורך היום והיא מעניקה מתכון ללחם קל הכנה.

המתכון באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מה- Hatafrit

כריך קרוק מדאם ללא גלוטן של עדי גבירצמן צילום עצמי (2)
מתכון להכנת לחם קסמים בדקה וחצי! ללא גלוטן - והתוספת עליכם!
לחם קסמים בדקה וחצי כי זה זמן ההכנה של השלב הראשון. את השלב השני אפשר להכין בתנור, בטוסטר, בנינג'ה וגם במחבת.

המלצה: להצטייד בתבנית פיירקס ריבועית וקטנה שמתאימה למיקרו ולגודל של פרוסת הלחם..

לחם בדקה וחצי ללא גלוטן של עדי גבירצמן. צילום עדי גבירצמן (1)
רכיבים (מספיק ל-2 פרוסות):
1/4 כוס קמח שקדים
1 כף אבקת חלבון
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית ממתיק (לא חובה)
1/8 כפית מלח
1 כף חמאה מומסת
1 חלבון ביצה
1 כף שמנת מתוקה
2 כפות שמנת חמוצה/יוגורט

הוראות הכנה:
1. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד רכיבים יבשים; קמח שקדים, אבקת חלבון, אבקת אפייה, ממתיק (במידה ורוצים) ומלח.

2. להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים; חמאה, חלבון, שמנת חמוצה/יוגורט ושמנת מתוקה.

3. להעביר את התערובת לתבנית קטנה שמתאימה למיקרו (ריבועית/עגולה). התבנית צריכה להיות משומנת או מכוסה בנייר אפייה.

4. להכניס למיקרו על חום מקסימלי למשך כדקה וחצי-שתי דקות, עד שהתערובת מתמצקת ומתקבלת פרוסה עבה בצבע חיוור יחסית.

5. להמתין כמה דק' לצינון, לחלץ את הלחם מהתבנית ולחצות אותו באופן רוחבי על מנת שיתקבלו 2 פרוסות לחם.

6. בינתיים לחמם תנור ל-180C (אפשר גם בנינג'ה), ולהכניס את הפרוסות החצויות לאפייה של כ-10 דק', עד לקבלת הזהבה ופריכות קלה.

התוספות עליכם על פי טעמכם האישי.

לחם בדקה וחצי ללא גלוטן של עדי גבירצמן. צילום עדי גבירצמן (2)
קישור לאתר:
https://www.hatafrit.co.il/

קרדיט לצילומים: צילום עדי גבירצמן מאשרת שימוש ללא תמורה.
ערכה: נדיה היבא

להרגיש את השדה בצלחת

גיל סלוקי נולד למשפחה של חקלאים וגדל בין השדות. אבל התשוקה האמיתית שלו היתה המטבח ויום אחד עזב את המשק כדי להגשים את החלום. הוא עבד עם מיטב השפים במסעדות המובילות בתל אביב עד שהגיעה הקורונה ועשתה לזה סטופ. הזמן הרב שבילה בבית עם אשתו וילדיו גרם לו להבין מה באמת חשוב בחיים האלה, וגיל המציא את עצמו מחדש.

החיים שלנו הם מרוץ אחד ארוך, ולרוב אין לנו זמן לעצור לרגע, להרים את הראש ולחשב מסלול מחדש. היום, בעידן שאחרי הקורונה, הרבה אנשים מסתכלים על תקופת המגיפה ומבינים שלהם היא עשתה דווקא טוב. לקחו את הלימון והפכו אותו ללימונדה.
WhatsApp Image 2023-07-23 at 10.58.34 (2)
גם השף גיל סלוקי מרגיש בדיוק ככה. סלוקי, בן 44 ואב לחמישה ממושב גבעתי, עבד בתור שף במסעדת שילה, אחת המסעדות המובילות בתל אביב. "כל בוקר יצאתי מהבית בשעה 07:00 בבוקר וחזרתי הביתה בשעה 23:00", הוא מספר. "זאת הייתה התשוקה שלי ומרוב שנשאבתי לזה לא שמתי לב שאני מפספס את הילדים. בקורונה המסעדות סגרו וחזרתי הביתה. אנחנו דור שלישי של חקלאים במושב והתחלתי לעזור לאחים שלי לשווק את התוצרת החקלאית שלנו ישירות לבתי הלקוחות ונהניתי מהזמן בבית עם הילדים. תוך כדי התקופה הזאת הבנתי שאני לא חוזר למסעדנות ולשעות עבודה מטורפות, ושלמרות הקצב המהיר שיש בתל אביב, אני רוצה להישאר במושב".

WhatsApp Image 2023-07-23 at 10.56.53
המשפחה של גיל מגדלת פלפלים, עגבניות, חצילים, שרי, שומר, קולורבי, וירקות נוספים, תלוי בעונה. סלוקי המציא את עצמו מחדש כמשווק ירקות היישר עד הבית, עם איכות שלא מוצאים בסופר. "אנחנו לא מרססים את הירקות, משקים אותם במי תהום ומגדלים בחממות ולא בשדות פתוחים. מדובר בירקות עם טעם אחר. האריזה שאנחנו משתמשים בה היא אקולוגית והלקוחות שלנו מקבלים ירקות שנקטפו באותו יום". טרנד הבריאות ששטף את כולנו בתקופת הקורונה הפך את שיווק הירקות לסיפור הצלחה, וממשיך עד היום בימי שלישי, חמישי ושישי, עם אספקה עד להרצליה בצפון וקריית גת בדרום.

טרנד הבריאות שטף גם אותו באופן אישי. "החיים בתוך המטבח ובלחץ של סרוויס השפיעו על הרגלי התזונה שלי. אכלתי ג'אנק, הכנסתי לגוף שלי הכל בלי לחשוב בכלל על בריאות. בלי להרגיש, הגעתי למשקל של 135 קילו. יום אחד שיחקתי כדורסל בחצר עם הבן שלי. כעבור 4 -5 דקות הרגשתי קשיי נשימה, ממש מחנק, והתמוטטתי. כל הגוף שלי רעד וכולי התמלאתי בזיעה קרה. הבן שלי נבהל והחל לבכות. הגעתי לבית החולים והרופאים אמרו לי שאני חייב להוריד במשקל ולשנות את הרגלי התזונה שלי. זה היה תמרור אזהרה. חוויתי טראומה שגרמה לי להבין שאם אני רוצה לחיות, אם אני אוהב את החיים ואת ילדיי ורעייתי, עליי לשנות את אורח החיים שלי. התחלתי לאכול נכון ובריא, הכנסתי לתפריט שלי הרבה ירקות, התאמנתי באופן מסודר והצלחתי לרדת 50 קילו. הגעתי למשקל של 85 קילו עליו אני שומר בקנאות. בלי ניתוחים או התערבות כירורגית, הכל משינוי חשיבה ותפיסה".

WhatsApp Image 2023-07-23 at 10.56.53 (3)
FARM TO TABLE
למרות שעזב את המסעדנות בתל אביב, התשוקה למטבח לא דעכה. גיל החליט להביא את הידע הרב שצבר במטבחים בתל אביב אל המושב. כך נולד לו האירוח במשק, וגיל מיתג את עצמו כ"השף של הטבע". גיל ראה אנשים שמגיעים למשק ומאוד מתחברים לחוויה. "משהו באווירה של יום שישי במשק מרגיע את האנשים שבורחים מההמולה לשישי ישראלי, אירועים קטנים. בראנץ' שישי זה האהבה שלי. תמיד חלמתי שיהיה לי מקום משלי שבו אני עושה מה שאני אוהב. אני עובד על כל מנה באופן אישי, קוטף בעצמי את הירקות מהמשק ומוציא לאורחים, ממש מהשדה לצלחת".

האירוח של גיל במשק מתקיים כבראנץ' בימי שישי וארוחות ערב בימי חמישי, וחייבים לשריין מקומות מראש. אל השולחן יוצאות זו אחר זו 7 מנות לבנוניות עם טוויסט מקורי, "אני מתחבר למטבח הזה עוד כשהייתי ילד קטן בבית של סבתי". בארוחות אפשר גם לשתות יין כאוות נפשכם, ויש סקסופוניסט שמנעים את האווירה. במקום ישנה גם מעדניה עם אוכל שניתן לקחת הביתה לשבת. זהו אוכל ביתי שגיל אוהב במיוחד, בריא וטעים. הבידול הוא באמצעות חומרי הגלם.

כאיש שאוהב אנשים ונהנה לארח, גיל החליט שהוא לא יכול לוותר על המגע האישי ולכן מקיים סדנאות. "פעם בחודש אני מקיים סדנה מצומצמת, עד 16 אנשים. מדובר בבילוי קולינרי ולמידה, כל פעם בנושא אחר. זה יכול להיות סדנת ממולאים, אוכל פרסי, סדנה טבעונית וכו'. שותים כוס יין יחד ומתנסים בהכנת מנות עם ירידה לפרטים הכי קטנים. מובר בארבע שעות של בילוי משותף שיוצאים ממנו עם הרבה טיפים".

WhatsApp Image 2023-07-23 at 10.56.53 (2)
תוצרת ישראלית
אבל לפני הכל, מדובר בחקלאי שטייל בשדות מאז שהוא ילד. אם נחזור לקורונה, אז בתקופת המגיפה, כשהשמים בעולם כולו נסגרו, הבנו היטב כמה חשובה חקלאות מקומית. כבר היינו בטוחים שישתנו סדרי עולם, והנה, הקורונה הסתיימה ונדמה שקברניטי המדינה שכחו מהר, כי הנה שוב מאיימים בגזרות על החקלאים ובייבוא של תוצרת חקלאית ממדינות אחרות. 

"כשאני הייתי ילד", מספר גיל, "כל מושב גבעתי התפרנס מחקלאות. היום, המשפחה שלי היא המשפחה היחידה במושב שמתפרנסת מחקלאות. כולם נטשו את המקצוע הזה בגלל הקשיים הרבים. זה בלתי אפשרי להתקיים היום מחקלאות, ובמקום שהמדינה תעזור לחקלאים היא מטילה עלינו גזירות. ראינו את ההתנפלות על הסופרים בקורונה ואת המחסור במוצרים בסיסיים. אם חלילה תהיה מלחמה והאספקה לישראל תהיה משובשת, איך נתקיים ללא חקלאים? 

אני רואה בחקלאים את הציונים המודרניים. אנחנו שומרים על גבולות המדינה. הרי, אם לא נהיה על האדמה הזאת, יגיעו בדואים וכל מיני פולשים וישתלטו על השטחים האלה. מתלוננים שהתוצרת החקלאית שמגיעה מירדן זולה באופן משמעותי, אבל אין לנו את אותם תנאי פתיחה. פועל בירדן מקבל רבע מפועל בישראל, המים עולים כאן הרבה יותר ובכלל כל ההוצאות הנלוות. במקום לעודד אותנו, מחסלים לנו את הענף. 

בסופרים יש סחורה מעזה ומירדן, אבל אין פיקוח על הירקות האלה ואופן הגידול שלהם. תאר לעצמך שמישהו רוצה לעשות פיגוע המוני בישראלים, ומכניסים לארץ ירקות ופירות מורעלים. אנחנו לא יודעים באילו חומרים רעילים הם מרססים את הגידולים שלהם, והאם הם משקים אותם במי ביוב. עקרת הבית שקונה פלפל מרמי לוי, יודעת מאיפה הוא מגיע? בנאדם צריך לדעת מה הוא מכניס לגוף".

WhatsApp Image 2023-07-23 at 10.56.52
אומרים שעוד מעט הבינה המלאכותית תחליף את כולנו – העיתונאים והחקלאים.
"אנחנו משתמשים בהמון טכנולוגיה שמשפרת לנו את הייבול אבל אין תחליף ללקום בבוקר ולצאת לשדה, לראות את הצמחים מניבים פירות וירקות, להריח את הפרחים ולגעת בענפים. צמח הוא כמו ילד שגדל. מלבד אוכל ומים, הוא צריך הרבה חום ואהבה. ואת זה אף בינה מלאכותית לא תוכל להעניק".

אתר מכירה ירקות ופירות והמעדנייה:  
https://agri-chef.co.il/
האתר של גיל, בראנץ' וסדנאות:
https://gilsluki.co.il/
קישור לאינסטגרם:
https://instagram.com/gilsluki?igshid=MzNlNGNkZWQ4Mg==

קרדיט לצילומים: גיל סלוקי-השף של הטבע - התמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה
ערכה: נדיה היבא