יום חמישי, 30 בינואר 2020

חוגגים הוזלת מחירים בטיב טעם: 1,000 המוצרים הנמכרים ביותר יוזלו משמעותית

באירוע חגיגי שנערך ביום שלישי האחרון (28.1) בסניף הדגל של טיב טעם בת"א, חשפו בכירי הרשת, בניהם: חגי שלום - מנכ"ל ובעלים, יוסי שליו - סמנכ"ל הסחר והשיווק, רוני גרין – מנהל המכירות ומועדון הלקוחות ואורלי יצהרי- מנהלת השיווק, את השקת מהלך הוזלת 1,000 המוצרים הפופולאריים ביותר והשקת מועדון חברים חדש.

מימין רוני גרין אורלי יצהרי חגי שלום ויוסי שליו צלם אסף לב (1)
חגי שלום עם בכירי רשת טיב טעם צילום אסף לב 
חגי שלום מנכ"ל ובעלי טיב טעם, פתח את האירוע ואמר: "מדובר בהוזלה של למעלה מ 1,000 המוצרים הפופולאריים ביותר ברשת, המשתווים למחירי שופרסל דיל. ההוזלות יתקיימו בכל הקטגוריות הנמכרות ביותר בטיב טעם, זאת ללא כל פגיעה באיכות, במגוון, בחוויה הקולינארית ובשרות המאפיינים את טיב טעם".

עוד ציין חגי כי: "המהלך ילווה בקמפיין רחב, בהשקעה של 1.8 מיליון ₪, תחת הסלוגן: "הורדנו את המחירים ל 1000 המוצרים המובילים למחירי שופרסל דיל. הקמפיין יעלה בכל ערוצי התקשרות המובילים: טלוויזיה, עיתונות, אתרי אינטרנט, שילוט חוצות ופעילות דיגיטל רחבה, כמו גם בערוצי מדיה הפונים לקהל מגזרי-רוסי".

טיב טעם סניף רמת החייל. צילום: נדיה היבא
טיב טעם סניף רמת החייל. צילום: נדיה היבא
טיב טעם סניף רמת החייל. צילום: נדיה היבא
יוסי שליו, סמנכ"ל הסחר של טיב טעם חתם את האירוע ואמר: "מהלך זה מקבל חיזוק נוסף ע"י שינוי מודל המועדון – לראשונה מועדון חברים חינם ללא דמי הצטרפות!"

בתום האירוע נחשף סרטון הקמפיין שיפורסם באמצעי התקשורת החל ממחר.





ערכה וצילמה: נדיה היבא
הצילומים והסרטונים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב 
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

חוגגים את ט"ו בשבט עם פירות יבשים המציעים שלל סגולות בריאותיות - מבריאות הלב ועד לאיזון בלוטת התריס

פירות יבשים הם פירות טריים שהתייבשו, הם נפוצים וכוללים שקדים, אגוזי מלך, צימוקים, שזיפים מיובשים, ופירות נוספים הזמינים בשווקים ובחנויות. 

הפירות מיובשים באופן טבעי בשמש או באמצעות טכניקות ייבוש אחרות. הם מצטמקים, והופכים לפירות היבשים שנהנים לאכול כחטיף או בארוחות. עם איבוד תכולת המים הפירות היבשים הופכים למזון על, פצצות אנרגיה המכילות חומרים מזינים מרוכזים.

ידענו לרוב שמומלץ לנשנש חופן שקדים מושרים במים כדי לשפר את הזיכרון ולאכול כמה תמרים לארוחת הבוקר. האימהות והסבתות היו משרות, טוחנות ומשלבות כמה סוגי פירות יבשים בחלב שנתנו לפעוטות, מתכונים לעלייה במשקל ולחיזוק המערכת החיסונית שעברו מדור לדור. 

פירות יבשים דוגמת שקדים, אגוזי מלך, תמרים וצימוקים ידועים בתכולת החומרים המזינים ושלל הסגולות הבריאותיות שלהם, אם הם נצרכים במתינות.


עם זאת, אין לטעות ולהחליף פירות יבשים בפירות מסוכרים עתירי סוכר העלולים לגרום יותר נזק מתועלת ויש להמעיט בצריכתם ככל הניתן.


pikrepo.סגולות בריאותיות של פירות יבשים צילום (1) (Custom)
מומחי התזונה של חברת הרבלייף חושפים את חמשת סוגי הפירות היבשים הנפוצים והמזינים שמומלץ לצרוך באופן יום-יומי:

שקדים - פרי יבש נפוץ שפשוט אסור לדלג עליו. שקדים הם אחד הפירות היבשים הנפוצים ביותר המצטיינים בסגולות בריאותיות לכל קבוצות הגיל. בריאות הלב: עשיר באופן טבעי בחומצות שומן חד-בלתי-רוויות ובוויטמין E, שקדים מסייעים בשמירה על רמות כולסטרול תקינות. תכולת המגנזיום והאשלגן בשקדים מסייעת גם בשמירה על לחץ דם תקין ותפקוד הלב. לתוצאות האפקטיביות ביותר, הוסיפו לתפריט היומי.

ניהול משקל: עשירים בסיבים תזונתיים, בחלבונים ובשומנים טובים, גורמים להרגיש מלאים יותר ומסייעים להימנע מאכילת יתר. מחקרים הראו כי אלה שהקפידו על דיאטה עשירה בשקדים ירדו יותר במשקל, בהיקף המותניים ובשומן הגוף.

ויסות סוכר בדם: מומחים מאמינים שכאשר אוכלים שקדים יחד עם הארוחה, חומצות השומן הבלתי-רוויות בשקדים מסייעות בהאטת שחרור הגלוקוז לזרם הדם ומונעות תנודות פתאומיות ברמות הסוכר בדם.

טיפ תזונתי: במקום לצרוך שקדים לבדם, ניתן לשלב אותם בארוחה כדי להוריד את האינדקס הגליקמי של המזון המלווה. הוסיפו שקדים חתוכים או קצוצים לסלטים, לפסטה או לרוטב ירקות.

מדוע עדיף להשרות שקדים במים לפני האכילה? קליפת השקד מכילה טאנין, פוליפנול הידוע ביכולתו לעכב את ספיגת המרכיבים המזינים. כאשר אוכלים שקדים גולמיים מבלי שהשריתם אותם לפני האכילה, החומרים המזינים אינם נכנסים לזרם הדם ואינם נספגים בגופכם ביעילות. עם זאת, כשמשרים שקדים ואוכלים אותם ללא הקליפה הם נספגים היטב.

כיצד יש להשרות שקדים במים? ממלאים קערה גדולה במים (שתי כוסות מים לכוס שקדים אחת), מקפידים שהמים יכסו את השקדים במלואם. משרים למשך הלילה או לפחות למשך 12-6 שעות. מסננים את המים ושוטפים. ניתן לאכול את השקדים כמות שהם על קליפתם לאחר ההשריה, או להסיר את הקליפה (שתתקלף בקלות) ולאכול.


shutterstock_סגולות בריאותיות של פירות יבשים. צילוםjpg (1) (Custom)
אגוזי מלך - תחנת כוח של סגולות בריאותיות; עשירים בסגולות מועילות לבריאות. הוספת אגוזי מלך לתזונה היום-יומית טומנת בחובה מספר תועלות בריאותיות. המעדנים החומים והפריכים הללו הם פינוק לבלוטות הטעם. בין אם אתם משתמשים בהם בסלטים או בקינוחים, אגוזי מלך טעימים כמעט בכל צורה.

מזון למוח: אגוזי מלך מכילים מספר תרכובות בעלות השפעה עצבית דוגמת ויטמין E, חומצות שומן אומגה 3 ונוגדי חמצון המסייעים בשיפור התפקוד הקוגניטיבי. הם מסייעים במלחמה בסטרס ומעודדים תחושת רוגע. מחקרים שנערכו מצאו כי הוויטמין E והפלבנואידים באגוזי המלך מסייעים גם בהשמדת רדיקלים חופשיים מזיקים העלולים לגרום לדמנציה.

בעלי סגולות אנטי-סרטניות: צריכה קבועה של אגוזי מלך עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן הלבלב והשד ולצמצום התפשטות תאים סרטניים. מחקרים הראו כי תכולת ה-ALA הגבוהה באגוזי מלך (חומצה אלפא-לינולנית, חומצת שומן אומגה 3) ותכולת המלטונין עשויות להיות אחראיות על סגולות אלו.

טובים לעור ולשיער: אגוזי מלך עשירים בוויטמינים מקבוצת B ובנוגדי חמצון הנלחמים בנזק הנגרם מרדיקלים חופשיים ובכך מסייעים במניעת היווצרות קמטים וסימני הזדקנות אחרים. בנוסף, נוכחות הביוטין מסייעת בחיזוק השיער ומפחיתה נשירת שיער. הקפידו לכלול אותם בתפריט היומי שלכם וצפו לתוצאות.

טיפ תזונתי: הכמות היומית המומלצת היא 7-4 אגוזים. תוכלו גם לטחון ולערבב אותם עם בצק או להשתמש בהם לעיבוי מרקים, רטבים ותבשילים.


shutterstock_סגולות בריאותיות של פירות יבשים. צילוםjpg (3) (Custom)
אגוזי ברזיל - אגוז דרום אמריקאי המצטיין בשורה ארוכה של סגולות בריאותיות שהופכות אותו מתאים לצריכה יום-יומית. מלבד שיפור העיכול, אגוזי ברזיל ידועים ביכולתם לחזק את המערכת החיסונית. אם ברצונכם לשפר את הבריאות הכללית של עורכם, הקפידו על אכילת אגוזי ברזיל.

איזון בלוטת התריס: אגוזי ברזיל הם בין המזונות העשירים ביותר בסלניום, המסייע בשמירה על תפקודה התקין של בלוטת התריס. סלניום משמש כזרז בייצור הורמון בלוטת התריס, לכן צריכה קבועה של אגוזי ברזיל מסייעת בשיפור רמת ההורמון בקרב חולים הסובלים מרמות נמוכות של ההורמון.

בעלי סגולות אנטי-סרטניות: מחקרים הראו כי אגוזי ברזיל עשויים לסייע במניעת התפשטות סרטן הודות לתכולת הסלניום והחומצה האלגית הגבוהה שבהם; הם מעצימים את השפעת נוגדי החמצון, אשר בתורם עשויים לסייע בעיכוב צמיחת התאים ובמניעת היווצרותם של גידולים ממאירים.

שומרים על בריאות הלב: אגוזי ברזיל מהווים מקור עשיר לסידן, אשלגן ומגנזיום המסייעים בוויסות לחץ הדם. השומנים הבלתי רוויים באגוזים מסייעים בהעלאת רמת ה-HDL (הכולסטרול הטוב), ובכך מסייעים בהפחתת הסיכון להתקף לב או שבץ מוחי.

טיפ תזונתי: מומלץ לצרוך 3-2 אגוזי ברזיל מדי יום.


shutterstock_סגולות בריאותיות של פירות יבשים. צילוםjpg (1) (Custom)
תמרים - מעדן עשיר בברזל ומזין , מתאים כקינוח או כחטיף.

עשירים בברזל: תמרים הם מקור מצוין לברזל, לכן הם יעילים במיוחד עבור אלה הסובלים מאנמיה. אם אתם מרגישים שאתם סובלים מתסמיני אנמיה, הוסיפו אותו לתפריט היומי שלכם.

תמריץ אנרגיה: בהיותם עשירים בסוכרים טבעיים דוגמת גלוקוז, פרוקטוז וסוכרוז, תמרים מספקים תמריץ מיידי של אנרגיה, לכן הם נפלאים לשבירת צום.

משפרים את תהליכי העיכול: תכולת הסיבים בתמרים משפרת את תהליכי העיכול ומסייעת בהקלה על עצירות. תמרים בשלים עשירים גם באשלגן, שהוכח ביכולתו להקל על שלשול.

טיפ תזונתי: אכלו 3-2 תמרים אחר הצהריים, או בכל פעם שאתם זקוקים לתמריץ אנרגיה מידי.


סגולות בריאותיות של פירות יבשים. צילום shutterstock
משמשים - הגרסה המיובשת של הפרי הכתום עשירה בנוגדי חמצון וטובה גם לעורכם. המשמשים עשירים בוויטמין A, העשוי לסייע בשיפור הראייה. בנוסף, הם מסייעים גם בחיזוק המערכת החיסונית.

שומרים על בריאות העיניים: בשל תכולת הפרו-וויטמין A והבטא-קרוטן הגבוהה שבהם, משמשים יבשים ידועים ביכולתם לסייע במניעת נזק לראייה הקשור לגיל אצל אנשים מבוגרים. בנוסף, הם מסייעים בחיזוק עצבי הראייה.

עשירים בנוגדי חמצון וברזל: משמשים מכילים רמה גבוהה במיוחד של נוגדי חמצון המסייעים במלחמה בהשפעות השליליות של הרדיקלים החופשיים. הם שופעים סגולות אנטי-סרטניות ומסייעים בעיכוב התפשטות גידולים סרטניים. משמשים מהווים מקור מצוין לברזל, לכן צריכה קבועה מסייעת במניעת התפתחות אנמיה.

שמרים על בריאות העור והעצמות: משמשים מסייעים בשמירה על עצמות בריאות בשל תכולת הסידן והאשלגן הגבוהה שבהם. סידן נדרש ליצירת והתפתחות העצם, ואילו אשלגן מסייע בספיגת הסידן ובהפרשתו מהגוף. נוכחותם של נוגדי חמצון וויטמין C מסייעת בצמצום הקמטים והקמטוטים ומעניקה לעור מראה חלק. הם גם מאפשרים התחדשות תאים מהירה יותר, הנדרשת להחלפת תאי העור המתים.

טיפ תזונתי: שלבו משמשים בתפריט היומי שלכם; הוסיפו אותם לדגני הבוקר או לשייק שלכם.

הכתבה נערכה באדיבות הרבלייף
לטיפים נוספים היכנסו לאתר חברת הרבלייף: 
http://www.herbalife.co.il/
http://www.goodnutrition.co.il/

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב 
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום שלישי, 28 בינואר 2020

"בופה" BUFFET גן עדן קולינרי במתחם אושילנד שבכפר סבא

"בופה" Buffet  הוא מתחם קולינרי חדש , גדול ומרשים במיוחד, שנפתח בימים אלו במתחם אושילנד שבכפר סבא (בתוך הקניון). הקונספט במתחם : אוכלים ונהנים מארוחת בוקר טרייה וטעימה, או ארוחת צהרים מושקעת בטעמים של בית וגם קונים אוכל לפי משקל,  מוכן  וארוז הביתה.


"בופה" במתחם אושילנד שבכפר סבא. צילום: יח"צ

"בופה" במתחם אושילנד שבכפר סבא. צילום: יח"צ
נסעתי באחד מימי השבוע שעבר להתרשם מהמקום וגם לטעום את המנות שמוגשות כאן.
כבר בכניסה, מתרשמים ממתחם מאוד גדול, יפה ומטופח עם כסאות ושולחנות ערוכים ומאוד מזמינים. מסביב למתחם פזורים עמדות מזון, וגם עמדות לפיצוחים ומוצרים ארוזים לקחת הביתה.

לשומרי הכשרות: חשוב לי לציין שהמתחם כולו כשר, ומגישים בו ארוחות בוקר חלביות  וארוחות צהרים בשריות. ולכן הקפידו לחלק את המתחם ל-2, לחלבי ולבשרי. במתחם הוקמו מטבחים בשריים וחלביים נפרדים לחלוטין, המאפשרים ניהול מטבח מוקפד, כשר, תוך התמקדות בכל מטבח בסגנון הקולינרי אליו הוא מותאם ויועד.


 "בופה" במתחם אושילנד שבכפר סבא. צילום: נדיה היבא
"בופה" במתחם אושילנד שבכפר סבא. צילום: נדיה היבא
"בופה" במתחם אושילנד שבכפר סבא. צילום: נדיה היבא
המתחם תוכנת בהשראת מעדניות השף הגדולות בעולם ומציג מגוון איכותי של מנות מרחבי הקשת הקולינרית השואבת השראתה מתפריטים בינלאומיים אותנטיים ממטבחי העולם ומבוססים על חומרי גלם טריים ואיכותיים.

השטח הנרחב מאפשר לקיים בתוך המתחם אזורי הסעדה והגשה נפרדים. משעות הבוקר נפתחת המאפייה ובית קפה בצמוד, המגישים לחמים, מאפי בוקר ומאפים מלוחים נפלאים הנאפים במקום. לצידם, מצוי מתחם דוכני פירות וירקות, מעדניית גבינות אנינות מרחבי העולם, קצביה, חנויות ממכר מזון טרי ודוכני פיצוחים, יינות ותבלינים.


צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
לקראת שעות הצהריים נפתחות העמדות המעוצבות הכוללות תפריט אנין ומגוון שכולל סלטי מעדנייה טריים, עופות רוטיסרי בצלייה איטית, תבשילים ביתיים, מנות הניצלות על גריל פחמים, שווארמה ולחמעג'ון אותנטיים. מסביב לשולחנות  מעוצבים ומרווחים באווירת Sharing נעימה, ושמחה ניתן לאכול במקום, וגם לארוז ולקחת TAKE AWAY. ניתן להזמין גם קייטרינג לבית או למשרד.

גולת הכותרת של המתחם הוא בימי שישי. ביום זה הופך המתחם  לפנינג מזון  הגדול ביותר מסוגו בישראל - שוק אוכל שוקק, ססגוני, עשיר בריחות וטעמים, ומציע מעל 250 סוגי מאכלים לקנייה הביתה במארזים ייעודיים. 

מתחם "בופה" מציעה אירועי ערב ייחודיים המבוססים על תפריטי המסעדה והמעדנייה באווירה ייחודית ושמחה של "מרקט סטייל" , לחברות עסקיות, לאירועים חברתיים ואירועים משפחתיים . הקונספט כאן הוא שונה ממה שאנחנו מכירים. ניתן לערוך אירועים ל-500 איש.

במזנונים הפרוסים במתחם תוכלו למצוא:


צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא

מאפייה ומעדנייה בניצוחו של השף קונדיטור גולי פנחסוף.
במאפייה -  מוגשות ארוחות בוקר מפנקות, מאפים מתוקים ומלוחים הנאפים במקום, לחמי מחמצת וחלות מסורתיות.


צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

במעדנייה - מבחר עשיר ומרענן של סלטי בריאות, סלט קיסר, קינואה בשלושה צבעים, כריכים בהרכבה אישית, סלטים ביתיים במשקל ומרקים חמים בעונה.


צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא


צילום: נדיה היבא
במהלך השבוע מיום ראשון עד יום חמישי, פועלים 5 מטבחים בניצוחו של השף אור שפירא וצוות טבחים מקצועי, המבשלים כל יום תפריטים ייחודיים למקום, תוך הקפדה על קולינרייה גבוהה ושימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים, והכל תחת קורת גג אחד. מטבח ישראלי עם טעמים של כל המטבחים העדתיים עם טוויסט עכשווי.


צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
מטבח ביתי - מתבשלים כל יום תבשילי קדרה עשירים ומלאי כל טוב, קדרות בשר, תבשילים חמים ותבשילי עוף, ממולאים, דגים ותוספות יומיות מגוונות.


צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא


צילום: נדיה היבא
צילום: יח"צ
מטבח גריל ישראלי - עוף בצלייה איטית בתנור הרוטיסרי, מבחר בשרים איכותיים על האש, עראיס לבנוני עם תפוחי אדמה לוהטים מתוך תנור העופות, צ'יפס בהכנה ביתית.


צילום: נדיה היבא


צילום: נדיה היבא

צילום: נדיה היבא
מטבח השווארמה - שווארמה אנטריקוט ופרגית מבשרים איכותיים ועסיסיים, מוגשת עם מבחר סלטים טרים ותוספות שאוהבים לבחירה.

מאחורי המיזם עומד יאיר זגורי אשר ייסד לפני 14 שנה את "בופה" במשכנו הקודם בכפר סבא והפך שם נרדף לאיכות, טריות וטעם משובח.


צילום: נדיה היבא
אם אתם גרים בסביבה או מחוץ לעיר, ובא לכם להתפנק בארוחה טעימה, או ביום שישי להינות מהפנינ אוכל מיוחד - ממליצה בחום להגיע למתחם בופה.

מתחם אושילנד, עתיר ידע 4, כפר סבא.
(בתוך הקניון)
חנייה חופשית, נגישות מלאה לנכים

שעות פעילות:
ימים א'-ה'- שעות פעילות 08:00 – 16:00
ימי ו' – שעות פעילות 07:00 – 14:30

ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב 
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום שני, 27 בינואר 2020

רשת האופנה GOLBARY משיקה את קולקציית אביב 2020 : מבחר פריטי אופנה מהטרנד הפרחוני המשלב את גווני הטבע

הנה זה מגיע… פרחוני, ארוך או קצר עם צבעי האביב העליזים של הטבע הססגוני…
אנחנו עדיין מכורבלות עם המעילים הגדולים, הכובעים, המגפים, הכובעים והכפפות, אבל יש כבר מי שחושב על האביב שכמעט כבר כאן.

רשת האופנה גולברי משיקה לרגל חג האילנות, קולקציה חדשה, סנונית ראשונה של אביב 2020, של פריטי אופנה טרנדים ועדכניים המתאפיינים בלוק פרחוני המשלב את גווני הטבע הססגוניים.


גולברי חולצה צוארון מכופתרת 199.90 ש"ח. קרדיט צילום עמיר צוק 
גולברי - חולצה דפוס שרוול בלון 279.90 ש"ח קרדיט צילום עמיר צוק 
גולברי - חולצת צוורון מכופתרת 199.90 ש"ח. קרדיט צילום עמיר צוק
הקולקציה החדשה כוללת מגוון אלמנטים וטקסטורות של פרחים ועלים בצבעיות של שחור -לבן, ירוק, סגול ועוד.בין שלל הפריטים ניתן למצוא: הדפסים של פרחים קטנים וגדולים על גבי חולצות, שמלות, ג’קטים וחצאיות טול- מקסי.

השמלות הפרחוניות בקולקציית החדשה משדרות נשיות טבעית, בטחון, עוצמה והכי חשוב – אופנתיות. השמלות מתאימות לכל סגנון וניתן ללבוש אותן לכל אירוע.

טווח מחירים לדוגמא:
✔ שמלת שיפון שרוול 349.90 ש”ח
✔ שמלת מעטפת 299.90 ש”ח
✔ חולצה דפוס שרוול בלון 279.90 ש”ח
✔ חולצת צווארון מכופתרת -199.90 ש”ח
✔ חצאיות – 289 ש”ח
✔ ג’קטים 199 ש”ח

מידות: 36-46

להשיג ברשת חנויות GOLBARY ברחבי הארץ ובאתר : https://www.golbary.co.il/


גולברי - שמלת מעטפת רוז 299.90 ש"ח. קרדיט צילום עמיר צוק
ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב 
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת

יום שבת, 25 בינואר 2020

מתכון להכנת עוף חריפריף, אדמדם, רך ועסיסי עם ממרח אריסה חריפה

אריסה היא ממרח חריף שמקורו בתוניס, המבוסס על תערובת של פלפל חריף ומיובש, יחד עם פלפל מתוק, שום, שמן ותבלינים. יש שני סוגי אריסה – חריפה (סחקה) ומתוקה - שבה היחס בין הפלפלים משתנה, והממרח מכיל יותר פלפלים מתוקים מחריפים.

במדינות שונות בעולם נהוג להכין ממרחים על בסיס דומה – טחינה של פלפלים חריפים, טריים או מיובשים ותבלינים - יחד עם פלפלים מתוקים ו/או שום ו/או שמן ו/או חומץ ו/או עשבי תיבול. 

בדרום אפריקה ובפורטוגל יש ממרח דומה בשם פירי פירי, המתבסס על פלפל פירי פירי (סודני/שאטה). בספרד ובפיליפינים יש ממרח בשם אדובו, שבו יש חומץ במקום שמן ואורגנו. באינדונזיה יש ממרח בשם סמבל, המכיל יותר נוזלים מהאריסה. בקוריאה יש ממרח בשם גוצ'וג'אנג, שמשמש כמרכיב בסיסי במאכלים רבים. בקולומביה יש ממרח פלפלים חריפים בשם אחי, המעורבב עם עגבניות ירוקות. בסין יש ממרח בשם דובנג'יאנג, המבוסס על פלפלים מיובשים וטחונים יחד עם פולי סויה, פול, אורז ומלח ים מותססים. בלוב מוכר הפלפלצ'ומה, ובתימן – הסחוג הירוק והאדום.

חברת "נפטון" מציגה ממרח אריסה חריפה, משובחת וטעימה, המוסיפה טעם מעולה לכל מנה – בשר, עוף, דגים, מרקים, נזידים, ירקות מבושלים, כריכים ועוד.

ממרח האריסה - כמו כל מוצרי התבלינים ותערובות התיבול של נפטון - איכותי, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל או מונוסודיום גלוטומט.

מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 180 גרם).
כשרות מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
להשיג ברשתות חצי חינם, יינות ביתן, סלאח דבאח, ברקת ובחנויות מובחרות.

מתכון להכנת  עוף חריפריף, אדמדם, רך ועסיסי, שהחברים והאורחים לא יפסיקו לבקש ממנו עוד.
החברה גם מציעה לנהוג כמו הסבתות החכמות שלנו, ולהיעזר במרכיבים שונים בהם משתמשים במתכון – כדי להכין עוד מנה טעימה. כי גם בנפטון דוגלים בקיימות ובמניעת בזבוז של מזון!


תמונה - עוף באריסה חריפה. צילום מנה: PIXABAY
עוף חריפריף בתיבול אריסה חריפה של "נפטון"
ועל הדרך, גם מתכון לציר ירקות עשיר:

מצרכים:
6 כרעיים, מפורקים לשוק וירך

לצלייה בתנור:
1 צנצנת אריסה חריפה של "נפטון"
8 כפות מלח גס

למרק:
מים
1 כפית גדושה מלח רגיל
1 כף פלפל שחור שלם של "נפטון"
2 גזרים שטופים (אין צורך לקלוף), חתוכים לרבעים
5 גבעולי סלרי, עם העלים
4 שיני שום חצויות

אופן ההכנה:
🍗 להכין מרק: בסיר מתאים להרתיח מים (כ-4.5 ליטר), מלח, פלפל שחור וירקות, כ-5 דקות. להכניס למרק את הכרעיים (על המרק לכסות את העוף. אם חסרים נוזלים, להוסיף מים רותחים כדי כיסוי).
🍗לחמם תנור לחום עליון (גריל), 250 מעלות.
🍗 להרתיח את חלקי העוף במרק כ-7 דקות, תוך שמירה על להבה גבוהה. להוציא, לסנן ולצנן. לשמור את מי המרק ולהכין ממנו ציר ירקות עשיר (מתכון בהמשך).
🍗 לייבש היטב את חלקי העוף הפושרים במגבות נייר.
🍗 לשים 2 כפות של מלח גס בכל פינה של תבנית תנור, ולהניח נייר אפייה מעל.
🍗 למרוח בנדיבות באריסה את החלק התחתון של הירכיים והשוקיים, ולהניחם בתבנית מעל נייר האפייה, כשהחלק עם העור פונה כלפי מעלה. לצלות 6 דקות. להוציא מהתנור, למרוח בנדיבות באריסה גם את החלק העליון (עם העור) של חלקי העוף.
🍗  להחזיר לתנור לצלייה של עוד כ- 8 דקות, ו/או עד שהעוף מוכן.

🍗🍗 מומלץ להגיש עם רבעי לימון טרי
🍗🍗 מי שמעדיף את העוף פחות חריפריף – שימרח פחות אריסה


נפטון - אריסה חריפה. צילום - מיכאל כץ
מתכון להכנת ציר ירקות עשיר
מוסיפים מהציר לכל תבשיל שבו צריך להוסיף מים: מרקים (בצל, פיטריות, עגבניות, עוף, אפונה, עדשים...), תבשילי קדרה, לבישול אורז, רטבים ועוד.

מצרכים:
מי המרק שנותרו
שמן זית
1 ק"ג בצל חתוך גס
2 כרשות חתוכות גס
5 גזרים פרוסים גס
1 שורש סלרי, פרוס
1 שורש פטרוזיליה, פרוס גס
1 כוס יין לבן
6 גרגרי פלפל אנגלי של "נפטון"
3 עלי דפנה של "נפטון"
1/2 צרור תימין
צרור פטרוזיליה
1 ראש שום – שיניים בלבד

אופן ההכנה:
🍗 מחממים מעט שמן זית בסיר מתאים ומטגנים את הבצל, גזר, כרשה ושורשים, עד להזהבה. מוסיפים יין לבן ומערבבים היטב.
🍗 מוסיפים את המים שנותרו מבישול העוף ומערבבים. מביאים לרתיחה ומקפים (מסירים קצף).
🍗 מוסיפים עשבי תיבול, שום ותבלינים.
🍗 מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים.
🍗מסננים את הירקות מהמרק, ומקפיאים את הציר במנות.

🍗🍗 את הירקות שנותרו אפשר לטחון, להקפיא במנות ולהוסיף למרקים או נזידים של אפונה, עדשים וכדומה.

***

"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד. ב-2019 החברה עברה מיתוג מחדש, והלוגו והמכסים בצבע כחול רויאל.


ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש משרד יחסי הציבור

עקבו אחרי גם ב 
באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
בקבוצה בפייסבוק : מה נשמע? מה חדש?!
במגזין סלונה: אופנה עיצוב טיפוח ולייף סטייל
במגזין סלונה: מנסה טועמת מטיילת וכותבת