יום חמישי, 20 בספטמבר 2018

מותג מזון הבריאות "אביב ירוק" משיק: סודה לשתייה 100% טהורה, ללא אלומיניום

מותג מזון הבריאות "אביב ירוק" משיק סודה לשתייה, 100% טהורה, ללא אלומיניום או חומרים מונעי התגיישות. 

הסודה לשתייה מיוצרת בתאגיד הבין-לאומי "סולווה" ((SOLVAY, שמייסדה, הכימאי ארנסט סולווה, פיתח תהליך תעשייתי יעיל להפקת סודה לשתייה בשנת 1864. כשלושת רבעי מכמות הסודה לשתייה בעולם מופקת ב"תהליך סולווה", שהפך לתהליך התעשייתי העיקרי בתחום. התאגיד עצמו ממשיך לייצר סודה לשתייה עד היום, כבר 154 שנים.

הסודה לשתייה של "סולווה" נושאת תקן ISO 22000 לניהול מערכות בטיחות מזון. 
בנוסף להצהרת היצרן שהמוצר נקי לחלוטין מאלומיניום, המוצר נבדק גם במעבדת בקטוכם בארץ. 
תוצאות הבדיקה מראות שהוא נקי מאלומיניום ושהוא יכול להתאים לנמנעים מגלוטן, שכן הוא נקי גם מתוספות עמילניות שונות.


אביב ירוק - אבקת סודה לשתייה ללא אלומיניום.  מחיר מומלץ לצרכן:  16 שח צילום - לירן אגסי

סודה לשתייה סודיום ביקרבונט , היא סוג של מלח נפוץ, המוכר לכולנו כאבקה גבישית לבנה ודקה המשמשת לאפייה ולבישול.

באפייה, משמשת הסודה לשתייה כחומר מתפיח. מאחר שהיא מתחילה לפעול מיד כשהיא באה במגע עם חומר חומצי כלשהו (דבש, שוקולד, קקאו, יוגורט, שמנת רגילה, מיצי פירות ועוד), יש להוסיפה לבצק סמוך ככל האפשר לזמן האפייה. 

השימוש בסודה לשתייה להתפחה החל כנראה כבר אצל האינדיאנים בצפון אמריקה, אשר נהגו להוסיף לבצק אפר עצים מהמדורה (מכיל אשלגן ביקרבונט), והחומצה הושגה באמצעות שימוש בחלב חמוץ, למשל.

בבישול, משמשת הסודה לשתייה לנטרול חומציות, כמו למשל של עגבניות ברוטב על בסיס עגבניות, או של חומציות הדבש בעוגת דבש. 

הסודה גם משמשת לריכוך בשר ולקיצור זמן הבישול של קטניות יבשות, כמו גם לריכוכן ולהפחתה של תופעות הלוואי שלהן. באריזות מזון מסומנת הסודה לשתייה בסימן 500E.

בנוסף לכל אלו, משמשת הסודה לשתייה גם כחומר ניקוי, ובכך היא מקטינה את הצורך בשימוש בחומרים מזיקים. אפשר להשתמש בה לניקוי כלי מטבח, כלים סניטריים וכתמים על מגוון סוגי משטחים, לנטרול ריחות רעים, להברקת כלי כסף ועוד.

וטיפ קטן ממני:  אם אתם סובלים מצרבת, קחו רבע כפית  אבקת סודה לשתייה וערבבו  נמרצות ברבע כוס מים. מומלץ לשתות הכל בבת אחת - זה מלוח ולא הכי טעים. הצרבת תעלם לכם כמעט באופן מיידי.
ממליצה להחזיק קבוע בבית.

המוצר כשר בהשגחת הרבנות הראשית נחל שורק.
מחיר: כ-16 ש"ח לאריזה במשקל 200 גרם.
להשיג בחנויות הטבע המובחרות.

ערכה: נדיה היבא
הצילום באישור שימוש היחצ

הצטרפו לאינסטגרם שלי
לדף הפייסבוק : נדיה היבא
לקבוצה : מה נשמע? מה חדש?!

חדש על מסכי הקולנוע: "מפלצות בשלג" 2018 Smallfoot

כאשר שמועה המספרת אודות יצורים קטנים ומופלאים בשם "סמולפוט" (בני אדם) המסתובבים בעולם הגדול, הגיעה אל הקהילה הקטנה של מפלצות השלג ("ייטים" או ביגפוטים) החלה מהומה בכפר וראש הכפר אסר על עיסוק נוסף בנושא. 

מיגו - ביגפוט סקרן וחוקר אמת אמיץ יוצא להרפתקה מטורפת להוכיח את השמועה ולהביא בחזרה לכפר הוכחה חיה. בדרך הוא מגלה אומץ לב מהו, מיהם חברי האמת שלו, בפני מי הוא יכול להיות גלוי ומפני מי להיזהר. 








בימוי:
תסריט:קארי קירקפאטריקגלן פיקארה
שחקנים:,

אורך הסרט: 96 דקות
ג'אנר:         אנימציה לילדים/ארפתקאות/קומדיה
יוקרן בבתי הקולנוע ב: 27/9/2018

ערכה: נדיה היבא
הטריילר והצילום באישור שימוש היחצ

הצטרפו לאינסטגרם שלי
לדף הפייסבוק : נדיה היבא
לקבוצה : מה נשמע? מה חדש?!

מתכון לעוגה חגיגית, קלת הכנה וטעימה: עוגת שושנים דבש

חברת שמרית, חברת מוצרי האפייה מהגדולות והמובילות בישראל, מגישה לרגל ראש השנה  וחגי תשרי, מתכון נפלא לעוגת דבש עסיסית ויפה, טעימה ומרשימה, בצורת שושנים עם חתיכות נתלשות, ללא צורך בחיתוך. 

השימוש במתכון בנטורינה על בסיס שמן קוקוס של שמרית, המשמשת כתחליף לחמאה או מרגרינה. בהגשה שולפים כל פרוסה בקלות ונהנים. 


עוגת שושנים דבש שמרית  - צילום חן שוקרון
מצרכים (ל- 3 יחידות עוגה):

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 שקית שמרים טריים שמרית
  • 1 כף מלח (20 גר')
  • ¼ כוס סוכר (50 גר')
  • 2 ביצים גודל L
  • 100 גרם נטורינה רכה על בסיס קוקוס
  • ¼ כוס דבש (80 גר')
  • ½1 כוס וחצי מים פושרים (360 מ"ל)

למלית:

  • 5-6 כפות נטורינה על בסיס קוקוס מומסת
  • ¾ כוס סוכר חום מעורבב עם כף קינמון טחון
  • להברשה לאחר האפייה: 4 כפות דבש מדוללות בכף מים רותחים
עוגת שושנים דבש שמרית - צילום חן שוקרון

נטורינה תחליף מרגרינה עשיר בשמן קוקוס שמרית
אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את יתר       החומרים ומערבלים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

2. משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח למשך שעה וחצי עד שעתיים.

3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן דק בגדול 30X40 ס"מ. מסירים שוליים מיותרים ומברישים במרגרינה המומסת. מפזרים שליש מהמלית ומרדדים קלות.

4. מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, שהתפר פונה מטה. 

5. בעזרת מספריים חדות ונקיות חותכים מהבצק כמעט עד סופו חתיכות בעובי של ס"מ. חתיכה ראשונה נשארת במרכז, חתיכה שנייה מניחים לכיוון ימין וחתיכה שלישית פונה לכיוון שמאל. חוזרים על סדר הפעולות עד לקצהו של הגליל ומסיימים בחלק הפונה ישר.

6. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה.

7. מחממים תנור ל °175 מעלות ואופים כ- 15-20 דקות עד שהמאפה שחום ותפוח.

8. מוציאים מהתנור ומברישים בדבש. מצננים ומגישים.

שנה טובה וחג טעים ושמח!

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ

הצטרפו אלי ל:
לאינסטגרם 
לדף הפייסבוק : נדיה היבא
לקבוצה : מה נשמע? מה חדש?!